Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
IvoBe ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.čvc.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() Zasláno: 28.lis.2011 v 08:45 |
Když publikuji IDW do DWF(x), zobrazuje se mi v DWF tloušťka čar. To je samozřejmě správně pro tisk. Nicméně pro podrobné prohlížení bych potřeboval tloušťku čar vypnout - tj. aby byla minimální a i při zoomování pořád stejná. V PDF Readeru to jde, v Design Review jsem to nenašel. Přijde mi to dost zásadní ...
-------------- O co mi jde: Velmi se nám (t.j. konstrukci) osvědčilo předávat výrobě (resp. přípravě výroby) kompletní výrobní dokumentaci k výrobním zakázkám v PDF. Prohlížeč na to má každý. Nicméně laškujeme s myšlenkou umožnit nahlížet do výrobní dokumentace přímo zámečníkům, kteří v naší firmě vyráběné svařence sestavují a svařují (popustím uzdu fantazii - představte si výkres nebo 3D model na 55" obrazovce přímo na dílně). Jednak 3D model je 3D model a druhak jim můžu dovolit v modelu (či ve výkresu) měřit. Naše stroje jsou 6 metrů dlouhé svařence z plechu tloušťky 5 mm a při měřítku třeba 1:10 opravdu už moc nejsou vidět detaily (prosím neřešte, že ten detail tam můžu udělat). A tady opravdu, ale opravdu potřebuji ve výkresu "vypnout" tloušťku čar. Podobně laškujeme s myšlenkou používání úložiště dat, tady je v případě Autodesku míněn Vault (tedy: laškuje s tím asi 33% konstruktérů firmy a 50% konstruktérů, používajících Inventor). Pokud nahlédnu třeba sem: tak u verze Vault for Workroups najdu vlastnost Server Based DWF Publishing. Chápu to takhle: zařadím projekt do úložiště a to mi samo vygeneruje DWF soubory. A ty pak mohou mít přístup i jiní lidé, kteří už nemají Inventor - jenže někteří potřebují výkresy s tloušťkami čar, jak mají být a jiní si je potřebují vypnout. Tím chci říct, že nechci řešit, jestli to do DWF mám vytisknout jednou takhle a podruhé onakle. Upravil IvoBe - 29.lis.2011 v 06:13 |
|
Ivo Bešťák
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21941 |
![]() |
Souhlasím. Tato volba tam teď není a i když Design Review např. odměřuje tlusté čáry dobře, pro zobrazení "jen tence" je nutné DWF soubor publikovat už s patřičným nastavením v Inventoru. Je to už ve wishlistu pro Design Review.
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Snáď neni problém vytvoriť si nový štýl tlače (Plot style - ctb) kde všetky čiary budú mať tenkú hrúbku. Otázka 1 minúty.
A je vo wishliste pre AutoCAD nejaký správca viewportov???? |
|
![]() |
|
IvoBe ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.čvc.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() |
@be_em: Asi to dokážete za minutu. Přiznám se, že já to v Inventoru nedokáži. Ostatně, dám vám na to minut klidně deset a vsadím svůj starobní důchod a zubní protézu navrch na to, že vy taky ne. To, že tento dotaz je právě v tomto fóru a ne ve fóru k AutoCADu (kam by podle popisu fóra spíše patřil), má zkrátka svůj důvod ;-)
|
|
Ivo Bešťák
|
|
![]() |
|
IvoBe ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pan Michl zmínil odměřování. Ano to funguje. Musím se ale pracně strefovat s body pro odměřování. Srovnával jsem Design Review s e-Drawings a tam použité kotování je o dost lepší, je prostě stejné jako ve výkresu v Inventoru.
Naopak prohlížení 3D modelů mi přijde v DR lepší. A taky máme hezčí ikony, na tom vývojáři AutoDesku fakt tvrdě makají ! |
|
Ivo Bešťák
|
|
![]() |
|
flesar ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.lis.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AIP 2009 Stav: Offline Bodů: 641 |
![]() |
Řekl bych že nastavení tlouštěk čar v DWF je závislé na nastavení hladin v Inventoru. Pokud tedy chcete všechny čáry stejně tlusté, je třeba vybrat všechny hladiny a nastavit jim jednotnou tloušťku čáry. Dá se to stihnout i do té jedné minuty, ale je to ruční práce, Vault vám v tomto asi nepomůže.
Upravil flesar - 29.lis.2011 v 07:41 |
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 433 |
![]() |
vím, že to nevyřeší podstatu - vypnutí tloušťky čar v DR, ale pro rychlý tisk dvou DWF souborů nabízím malý tip a to s využitím Výchozí nastavení objektu.
Vytvořte si novou hladinu pro čáry výkresu, kde chcete stáhnout tloušťku. Nastavte si druhý styl "Výchozí nastavení objektu". Změnou výchozího stylu v normě pak najednou přepnete celý výkres. Přepínat mezi čarami s tloušťkou a čarami bez tloušťky. Nebo je to super pro přípravu hladin pro ACADM a následné uložení do DWG ve stylu ACADM.
Pozn. Nový výchozí styl je výhodné uložit do knihovny stylů, nebo do šablony.
|
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 433 |
![]() |
Ještě drobné doplnění - co se týká Výchozího stylu objektu, připravili jsme krátké video s postupem.
Mohlo by to zajímat více lidí - např. při přípravě výkresu do stylu AutoCAD Mechanicalu před vlastním uložením do DWG.
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Ospravedlňujem sa, predpokladal som že nastavenie štýlu tlače je bežná funkcia vo viacerých produktoch Autodesku. Zjavne som sa mýlil, takže pardon. |
|
![]() |
|
IvoBe ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
@be_em: A já se omlouvám, že jsem na Vás tak vyjel, není to mým zvykem, ani zvykem v tomto fóru.
|
|
Ivo Bešťák
|
|
![]() |
|
![]() |
V pohode. Všetko je OK. Načo sa vŕtam do toho do čoho sa nerozumiem :-)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,258 sekund.