Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() Zasláno: 13.pro.2011 v 09:46 |
Do dnešního dne jsem na Inventor nedal dopustit, 2010, 2011, super, jenom pozitiva. Verze 2012 je ale totalní úlet!! Počínaje chaotickým překladem přes některé "vylepšení" až po to, že 2012 má být stabilnější, že má méně padat!! Houby!!! Za posledních pět minut mi to spadlo 4x!! Není dne aby u nás v někdo kanceláři neklel na AutoDesk a jeho stabilní 2012!! pracovat s touhle verzí je o nervy!! Začínám přemýšlet o návratu k 2011. Mit zaplacený Subscription, tak tiše sedím a čekám s napětím na 2013, ale takhle ... Když si představím, že nás čeká náledujících X let s touto "stabilní" verzí, tak na mě jdou mrákoty!!
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
Omlouvám se za zbytečné téma, ale potřeboval jsem si ulevit. Tuším, že nejsem sám nespokojený, cítím bezmoc, rád bych s tím něco udělal, ale sám nezmůžu nic. Podle mne autodesk vytvořil nekvalitní verzi, za normálních okolností bych šel do krámu a výrobek reklamoval, ale co mám dělat s SW? Dostanu za nekvalitní 2012 novou 2012? Tudle, budeme si muset zaplatit novou a tajně doufat, že se to nebude opakovat ...
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21950 |
![]() |
S problémy změn překladu stávajících termínů v rámci "sjednocování terminologie" souhlasím - to způsobuje zbytečné komplikace.
Ohledně stability ale nemáme nějaké negativní zkušenosti (ani vlastní, ani u zákazníků). Na jaké stanici a s jakou grafikou vám to dělá neplechu?
|
|
![]() |
|
Defter ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.led.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit Stav: Offline Bodů: 276 |
![]() |
Díky za varování :) Zrovna jsem přemýšlel o tom, že si pod Vánoční stromeček nadělím trochu masochismu a připravím firemní přechod z 2011 na 2012 a pak, že si budu užívat svoji, pro změnu sadistickou roli, a koukat se, jak projektanti trpí... No zkusím až tak 2013 po nejméně jednom servispacku... (Když z ní tedy půjdou udělat balíčky :D)
|
|
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010 MCSA2003:Messaging MCITP:Server Administrator MCSA:Windows Server 2012 |
|
![]() |
|
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
U nás jsem zatím žádné padání Inventoru 2012 nezaznamenal. Je stabilní stejně jako 2011 nebo 2010. Máte grafiku certifikovanou pro verzi 2012? Nemáte nad Inventorem nainstalované nějaké aplikace?
|
|
![]() |
|
rychetsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 09.bře.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2019, Inventor 2019, SolidWorks 2019 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
Jedna "zprasenost" za všechny je vazba úhel. Nechápu jaký frajer z Autodesku dostal nutkání po X letech měnit defaultní nastavení...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Překlady vem čert, na to si člověk zvykne, ale s tou stabilitou to je važně na štíru. Oka, beru, občas to člověk užene, že to ten počítač neustojí, ale mnohdy to jsou banální operace.
I já jsem do dneška nic neříkal, občas se něco stane, ale pokud mi to spadne 4x za pět minut, tak sem se prostě vytočil. Grafiku mám NVIDIA Quatdro FX 1800M, u kolegů to je GForce GTX 560. Neřešil bych to kdyby to třeba dělala i předchozí verze, ale opravdu nám 12 víc padá. |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak již s čistou hlavou se omlouvám za výlev.
![]() A zároveň bych rád poděkoval CAD Studiu za okamžitou reakci a hledání řešení problému (myšleno naprosto bez ironie). ![]() |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Defter ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.led.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit Stav: Offline Bodů: 276 |
![]() |
Takže maso bude a sado ne? Že bych to nakonec zkusil? :D
|
|
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010 MCSA2003:Messaging MCITP:Server Administrator MCSA:Windows Server 2012 |
|
![]() |
|
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
No jo, ale ani jedna z těch karet není kompatibilní s Inventorem 2012. A máte pravdu že FX1800M ještě s verzí 2011 kompatibilní byla. Takže tam je ta chyba. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit že nekompatibilní karta znamená padání a naopak kompatibilní karta znamená nepadání Inventoru. |
|
![]() |
|
![]() |
Já bych do toho šel, už jenom kvůli té zábavě.
![]() ![]() |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
![]() |
v tom případě nechápu proč u nové verze nejdou karty, co jdou ve verzi dřívější. nebo si mám ke každé verzi pořizovat i novou grafickou kartu?!
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
![]() |
Nevím proč přesně to nejde, ale grafika v Inventoru se u posledních verzí dost měnila, takže tam asi potřebují mít podporu na kartě. Když děláte upgrade jakéhokoliv programu tak můžete narazit na nekompatibilitu třeba i u velikosti RAM nebo verze operačního systému. Nemáte nikde zaručeno že na stejném počítači budou fungovat i všechny nové verze.
|
|
![]() |
|
pcolka ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 30.lis.2007 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Odporucam sledovat aj hotfixy:
Pre 2012 boli vydane hlavne ohladom stability vo vykresoch: |
|
![]() |
|
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 18.srp.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() |
Souhlasím ! S kvalitou má 2012 hóóóódně daleko do verze 2011! Pracoval jsem ve verzi 2011 3/4 roku a bez menšího problému. S velkým nadšením jsme v nové firmě přešli ze stávajících 2010 na 2012 a od té doby jen nadáváme
![]() ![]() ![]() |
|
![]() Lestr Autodesk Inventor Professional 2022 Autodesk Vault Professional 2022 |
|
![]() |
|
pcolka ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 30.lis.2007 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Ohladom tohto som nasiel diskusiu aj na ofiko Autodesk fore:
|
|
![]() |
|
Martin.Vanecek ![]() ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 23.lis.2010 Lokalita: ČR (KV) Používám: AutoCAD, Inventor, Vault pro, AutoCAD ecscad Stav: Offline Bodů: 86 |
![]() |
Dobrý den
Jen rychlá poznámka ke starším grafickým kartám Pokud vám Inventor v předchozí variantě běžel na grafice OK a nyní jsou s tím problémy a nelze dohledat cetifikovaný grafický ovladač Je možnost v možnostech aplikace, záložka HW, přepnout na režim kompatibility což by mělo odpovídat provozu předchozí verze S pozdravem Martin Vaněček |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,259 sekund.