Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
korinann ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.bře.2011 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2008 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 13.pro.2011 v 21:26 |
Prosím Vás, nevíte někdo, jakým způsobem se dá převést tabulka vytvořená v corelu draw do autocadu? Postačilo by, kdyby se převedla čárově a textově, text se mi převede totiž rozbitý.
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Corel umí ukládat DXF. Další možný převodní formát je WMF. WMF se do AutoCadu vloží příkazem
ČTIWMF (_WMFIN)
|
|
![]() |
|
korinann ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.bře.2011 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2008 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Děkuji za radu, jen mám problém s tabulkou vytvořenou v Corelu, kde se po převodu do Autocadu text v tabulce převede jako čáry a nelze již dále upravovat, text mimo tabulku je po převodu v pořádku.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
S čímkoli, co bylo vytvořeno v Corelu a převedeno do AutoCadu mám jen špatné zkušenosti. Jediný relativně spolehlivý způsob, kdy se jakstaks zachoval alespon vzhled kresby (nesmi se moc zoomovat), je převod tak, že Corel vyexportuje WMF a to pak AutoCad načte. Ale výsledek je i tak dost špatný. Většinou jsem to pak nakonec stejně překreslil. Nevím, jestli novější verze Corelu jsou nějak lepší, ale dost o tom pochybuji.
Napada me jen jedna zoufala vec - pokud je v Corelu tabulka jako nejaký speciální objekt, nedalo by se to jen oznacit a přes schtanku (CTRL+C CTRL+V) prekopirovat? Pripadne namisto CTRL+V pouzit prikaz SVLOŽSPEC (_PASTESPEC). |
|
![]() |
|
![]() |
Bohužel, to taky nefunguje, tabulka se převede jako obrázek. Snažila jsem si i v Corelu tabulku rozbít, aby vznikly čáry a text, ale nikde jsem takový příkaz nenašla.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Netuším co je v té tabulce, ale pár zoufalých způsobů:
- zkontrlolujte, zda nemá tabulka nějak divné zarovnání písma, které by písmo "zužovalo" - například zarovnání "mezi". Zkuste vše zarovnat doleva aby při exportu nic nenutilo Corel převádět písmo na křivky. Pak zkuste znovu export do WMF a import v AutoCadu. - označit tabulku a vložit jí do excelu a teprve pak do AutoCadu - označit tabulku a vložit jí do textového souboru (např. poznámkový blok), textový soubor pak importovat do excelu a teprve pak do AutoCadu - uložit v Corelu jako HTML soubor - tam tabulka je. Pak soubor zobrazit v prohlížeči (nebo v nějakém editoru - nouzově např. WORD) a pak zkusit nakopírovat do AutoCadu. |
|
![]() |
|
![]() |
Nějak se nedaří ani jeden způsob, ale i tak mnohokrát děkuji rady.
Tak jsem našla způsob, jakým to funguje: z tabulky vytvořit pdf, to zpětně importovat do Corelu a tam už se jen zruší skupina a vznikne text s čárami, což se dá už snadno převést do Autocadu. Upravil korinann - 14.pro.2011 v 22:34 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,556 sekund.