Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() Zasláno: 30.led.2012 v 13:45 |
Dobrý den,
ve starších AutoCADech fungovalo to, že když člověk rozevře např. seznam hladin, tak při stisku písmena na klávesnici se v seznamu přesune na první název začínající tímto písmenem. V novějších AutoCADech již tomu tak není. Jde se prosím nějakým nastavením dostat k tomu aby to fungovalo jako za stara?
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
žeby změnou na nemodální dialog?
layerdlgmode |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Děkuji pane Jirát za navedení, vyzkouším.
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Nemůže být problém třeba v příliš velkém počtu hladin? Pokud počet hladin překročí hodnotu proměnné
MAXSORT, tak nejsou v dialogu hladin setříděny a vyhledávání tedy nemusí fungovat správně.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak jsem zkoušel:
I tak děkuji za tipy pánové. Neví prosím někdo, čím by to mohlo být? Chová se Vám podobně seznam hladin i ve verzi AutoCADu 2012?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Mně to funguje - v nemodálním dialogu i v roletce ribbonu. Ale záleží kde je v tom prvku zrovna "focus" myši.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nu, tak to jsem z toho jelen, najel jsem myškou na seznam a zkoušel jsem písmenko a opět nic. Ve správci vlastností hladin to funguje normálně. Zkoušeno na AutoCAD 2011.
Upravil PepaR - 30.led.2012 v 20:29 |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Funguje mi to v acad2012 jak v Layer manager tak i v rozbalovacím okně ribbonu.
|
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
Dobry den
Vyzkouse jsem to na 2010 (profil Metric (nativni)) a funguje to. Jinak pouzivam stare pacovni prostredi a tuto roletku mam v toolbarech, kde to funguje taky.
A v jinych apps Vam to funguje taky normalne (co napr. ve Windows :-))... asi jo, co :-)?
Taky jsme s timto kdysi bojoval, a hlavne, na kazdem z PC se to chovalo jinak. Pak se to casem "nejak" dalo do poradku... vubec nevim jak :-(...
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
... a jeste ...
Zajimalo by mne taky, proc se toto "klavesnicove" zadani zacatku nazvu souboru pri "hledani" chova v ruzynych apps obcas trochu jinak..
Napr., a zrovna se mi to stalo vcer, pracoval jsem v CUI a v sloupecku s prikazama jsem (jako vzdy) vyhledaval tak, za jsem vypsal par prvnych pismenek nazvu prikazu... vcera se to chovalo tak, ze po kazdem zadani pismenak to skakalo na zacatecny pismenko prikazu (napr. "copy" ... pisu c a vyber skoci na c, pak tuknu na o vyber skoci na o..., namisto aby to skocilo na co...)
Napada mne, nemuze v tomto hrat roli nejak "psuudofunkcni klavesa" na klavesnici - napr takovy ScrollLock umi pekne zavarit pri praci v MSExcelu, nebo Insert ve Wordu...???
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Mne to v 2012 tiež funguje. Skúšali ste, či to nefunguje ani v CLASSICLAYER ani v LAYERPALETTE? (LAYERDLGMODE=0/1)
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Právěže zkoušel, ale jde mi o funkčnost v roletovém menu hladin spouštěného z karty v ribbonu.
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Skúste sa popozerať po nejakom service packu. Skúsila som funkčnosť na Lt a vo všetkých odskúšaných to chodí, len v 2011 nie. Vyzerá to teda na bug vo verzii 2011.
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Je tam nejaký hotfix na Layer Manager, ale ak máte nainštalovaný SP 1.1, tak je to v ňom. Pre inštaláciu SP2 píšu, že musí byť pred jeho inštaláciou nainštalovaný aj SP1.1, lebo nie je obsiahnutý v SP2 (to nezvykne bývať takto, ale zdá sa je) SP1.1 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Děkuji, vyzkouším.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nu, aplikoval jsem všechny dostupné aktualizace a stejně jsem se nepohnul z místa a nechová se to, jak by mělo.
Upravil PepaR - 24.bře.2012 v 17:34 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.