ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Autodesk Revit - BIM projektování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoZarovnanie stredu k osi

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Martin_4x4 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.úno.2012
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2012
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zarovnanie stredu k osi
    Zasláno: 23.úno.2012 v 11:55
Ahoj potreboval by som s ničím poradiť. S Inventorom práve začínam úplne od zakladov tak ma berte na ohľad Smile.
Chcel som niečo vyskúšať podľa tohoto tutorialu:
  http://www.youtube.com/watch?v=5Ir2emTQtDA
ale hneď na začiatku v 0:00:24 sa zaseknem, neviem ako zarovnať obĺžnik nastred k základnym osiam. Proste keď najdem stred tak mi to nejde prichytiť k osi. Asi nejaké ďalšie nastavenia?
Ďakujem
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2012 v 12:29
Na ukázku jsem nekoukal, ale obecně zavazbení obdélníku na střed souřadného systému se dělá tak, že pomocí vazby "horizontální" srovnám střed svislé hrany na počátek a pomocí vazby "vertikální" střed vodorovné hrany s počátkém. Při zvolení vazby se při přiblížení myšky ke středu hrany se tento vysvítí.

Námět pro wishlist - aby v možnostech náčrtu byla funkce kreslení obdélníku ze středu (jako když se kreslí kružnice) s automatickým zavazbením ke středu.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
pajo5 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
APDSU2015
Bodů: 119
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2012 v 13:04

Na stred zavazbyte bud stredy stran obdlznika na stred suradnicoveho systemu dielu alebo ich zakotujte voci stredu.

Inventor pouziva ciary, ale entitu Obdlznik nepozna. Takze musite plne zavazbovat vsetky zakladne entity.

Naucte sa vypnut si pridavanie automatickych vazieb a vsetky koty, vazby si davajte sami a vzdy ku 0,0,0 suciastky!!!  Neni nic horsie , ako hladat v zostave, kde je chyba vo vazbach...
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Bodů: 961
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2012 v 13:49
Původně odeslal(a) Mrázek Mrázek napsal(a):

Námět pro wishlist - aby v možnostech náčrtu byla funkce kreslení obdélníku ze středu (jako když se kreslí kružnice) s automatickým zavazbením ke středu.

Tiež sa pripájam. Je to prkotina, ale človeku by významne uľahčila život.
A ja by som tam ešte dal jedno tlačítko/prepínač, ktorím by som povoľoval/nepovoľoval automatické ukotvenie prvej narysovanej entity...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21952
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2012 v 17:22
Další vazby na entitu obdélník doplňuje tento plugin (popř. pár týdnů vydržte).
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Martin_4x4 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.úno.2012
Používám:
Inventor 2012
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2012 v 22:02
Původně odeslal(a) Mrázek Mrázek napsal(a):

Na ukázku jsem nekoukal, ale obecně zavazbení obdélníku na střed souřadného systému se dělá tak, že pomocí vazby "horizontální" srovnám střed svislé hrany na počátek a pomocí vazby "vertikální" střed vodorovné hrany s počátkém. Při zvolení vazby se při přiblížení myšky ke středu hrany se tento vysvítí.

Ďakujem týmto spôsobom mi to už funguje
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2012 v 07:27
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Další vazby na entitu obdélník doplňuje tento plugin (popř. pár týdnů vydržte).
Když už jsem to nakousl jako námět, tak jsem si sám pro sebe udělal následující řešení (docela mi to šetří čas):
Obdélník zavazbený na střed jsem si připravil v prvním náčrtu a uložil jako šablonu "desková součást". Nyní to mám k dispozici jako další volbu při použití příkazu "nová součást"
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
Martin Madaj Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 05.lis.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Vždy aktuální verze
Bodů: 310
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2012 v 08:49
Já si do obdélníka nakreslím pomocnou úhlopříčku a na střed pomocí Totožné vazby vazbím poloviční bod úhlopříčky.

Původně odeslal(a) pajo5 pajo5 napsal(a):

Naucte sa vypnut si pridavanie automatickych vazieb a vsetky koty, vazby si davajte sami a vzdy ku 0,0,0 suciastky!!!  Neni nic horsie , ako hladat v zostave, kde je chyba vo vazbach...

Rovněž bych si dovolil částečně nesouhlasit s výše citovaným o vypínání automatických vazeb... Celkově si myslím, že vůbec není nutné automatické vazby vypínat, naopak, je zbytečná práce je pak znovu vytvářet. A zejména začátečníci si mnohdy neuvědomí, co všechno jim v náčrtu chybí, pokud mají automatickou tvorbu a setrvání vazeb zakázanou.
M.M.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 14050:VIPJak v detailu výkresu okótovat průměr nebo poloměr k neviditelné ose?
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,540 sekund.