Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
milos88 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 28.led.2012 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2017 Stav: Offline Bodů: 173 |
![]() Zasláno: 20.bře.2012 v 14:24 |
Na prirube mam 4 otvory a potrebujem na vykrese vyznacit rozostupovu kruznicu na ktorej lezia. Snazim sa to urobit pomocu funckie osi ale nedari sa mi. Vie niekto ako na to?
|
|
Miloš
|
|
![]() |
|
flesar ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.lis.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AIP 2009 Stav: Offline Bodů: 641 |
![]() |
Buď zkusit automatické osy a vybrat možnost kruhové pole nebo v menu najít Středový vzor.
|
|
![]() |
|
milos88 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 28.led.2012 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2017 Stav: Offline Bodů: 173 |
![]() |
Dakujem za radu:)
A mal by som este jednu otazku, ak mam zo zakladneho pohladu vytvoreny dalsi pomocou rezu a zakladny uz nepotrebujem , je mozne ho vymazat bez toho aby sa zmazal aj rez? Upravil milos88 - 20.bře.2012 v 14:45 |
|
Miloš
|
|
![]() |
|
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
Ne, není. Napadají mne dvě možností.
1. Umístěte hlavní pohled mimo hranice výkresu. 2. Udělejte řez už z hlavního pohledu pomocí funkce částečný řez. |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Michal H. ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 29.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 64 |
![]() |
Základní pohled musí vždy na výkrese zůstat, ale je možné základní pohled přesunout mimo tisknutelnou plochu výkresu a nechat si na výkrese jen řez.
|
|
Michal Havel
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz (technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz) |
|
![]() |
|
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Do výkresu vložím pohled a pak z něj odvodím další pohled. Pak chci ten první pohled smazat a Inventor se mě zeptá, jestli má vymazat i ten odvozený pohled. Když zaškrtnu, že ne, tak mi tam odvozený zůstane a první se vymaže.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Můžete dělat společné osy (ikonka OSA) a když leží v jedné řadě, Inventor táhne osu rovně. Když třetí díra neleží v řadě s předchozími dvěma, inventor předpokládá, že budou ležet na kružnici a začne vytvářet kruhový vzor. Osa se pořád táhne do kruhu, dokud leží díry na stejné kružnici. Není ani nutné používat STŘEDOVÝ VZOR.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
tak jsem zase o něco chytřejší
![]() ono to opravdu jde, nevím co má kolega za verzi, ale mi to nabízí jen OK nebo storno. Ale pokud rozkliknete šipku v pravo, tak si můžete kliknutím na ANO ve sloupečku odstranit označit pohledy které chcete zachovat. Upravil dusek - 20.bře.2012 v 15:21 |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Michal H. ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 29.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 64 |
![]() |
Toto funguje u promítnutých pohledů, ale ne u pohledu, ze kterého je vytvořený řez.
Upravil Michal H. - 20.bře.2012 v 15:23 |
|
Michal Havel
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz (technická podpora - helpdesk.cadstudio.cz) |
|
![]() |
|
![]() |
Máte pravdu, řez takhle nejde nechat. Nepřečetl jsem si dost pozorně původní otázku.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
![]() |
Dakujem za tipy:)
Poriesil som to potlacením zakladneho pohladu. To s presunutim mimo plochu je fajn napad, aspon clovek nema bordel na výkrese. Upravil milos88 - 20.bře.2012 v 20:05 |
|
Miloš
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,191 sekund.