ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.100.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKóty, změna měřítka, aktualizace kót

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.lis.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Stav: Offline
Bodů: 60
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kóty, změna měřítka, aktualizace kót
    Zasláno: 31.bře.2012 v 20:54
Zdravím,
celý den řeším asi primitivní věc a to nastavení měřítka kóty. Vše mám okótováno v jednom stylu Poznámky, ovšem když změním nějaké parametry tohoto stylu, tak se mi kóty "neaktualizují". Konkrétně nekonečně dlouho se snažím nastavit optimální měřítko a po každé musím už hotovou kótu vymazat a udělat znovu v aktualizovaném stavu. NEchápu kde je probém?
Děkuji za všechny rady.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.bře.2012 v 21:50
Dobrý podvečer,

zkuste si prosím nastavit proměnnou  ANNOAUTOSCALE na hodnotu 4. Případně použijte přepínač vedle volby měřítka poznámek ve stavovém řádku (první ikonka zprava na přiloženém obrázku).

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20120331_215012_ACAD_ANNOAUTOSC.png

Zpět nahoru
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2012 v 14:23
Děkuji za odpověď. Nastaveno mám ale na 4 a ikona svítí. Nic se nestalo...Přitom mám 2 kotovací styly přednastavené, jeden na měřítko 1:10 a druhý na 1:1 a když označím kótu a přepínám mezi styly, tak se vůbec nic nemění :(.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2012 v 15:40
Kótu nemusíte označovat, jen přepněte mezi styly a mělo by to fungovat, aniž byste musela mít v kótě přednastavený styl. V globálním seznamu měřítek samozřejmě budete mít asi vícero měřítek.

Citace
Příklad: Kóta samotná má přiřazeno ve vlastnostech pouze měřítko 1:50, v seznamu měřítek mám měřítka 1:10, 1:50, 1:100. Pokud si nezapnu automatické přidávání měřítek k objektům poznámek při změně měřítka poznámek (uff hrozný název),  tak se mi samozřejmě při přepnutí do jiného měřítka kóta nezobrazí, protože se pro ni nevytvoří odpovídající měřítko.

PS 1: Vyvěste případně i výkres, abychom se mohli podívat, zda není chyba náhodou i v něčem jiném.

PS 2: Princip poznámek jsem nedávno vysvětloval studentům na VUT FAST v Brně, pokud byste měla kolem fakulty cestu, tak se stavte, rádi Vám vysvětlíme jak na to.

Upravil PepaR - 01.dub.2012 v 15:56
Zpět nahoru
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2012 v 17:58
No teď to přepínání z ničeho nic funguje, nechápu...Přesto mi to nějak nejde, můžete se na to prosím podívat? U toho obrázku 1:10 je ten text malinkatý, 1:1 je OK. Chci aby ty kóty vypadaly v rozvržení stejně samozřejmě.
Moc vám děkuji

http://www.edisk.cz/stahni/39555/Skrinka2.dwg_80.48KB.html
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2012 v 18:51
Kóta nereagovala neboť jste u ani zvoleného kótovacího stylu ve kterém byla vytvořena, ani u kóty samotné neměla nastavenu vlastnost poznámky. Ideální je to hromadně nastavit v kótovacím stylu.

Dále bych doporučil pro výchozí styl textu, který používáte i v kótovacích stylech, nastavit velikost písma na 0.

Přikládám upravený výkres:

Upravil PepaR - 01.dub.2012 v 18:55
Zpět nahoru
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2012 v 19:19
Moc díky.
Akorát v rozvržení ta velikost tetu kóty stále není stejná, nechápu to?
Velikost texu 0? To mě tam ani zadat nejde?
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2012 v 19:30
Protože Vám nesouhlasí měřítko výřezu s měřítkem poznámky. Vyberte si rozvržení vpravo nahoře a všimněte si jakou hodnotu máte nastavenu u rozvržení výřezu (0.9117). Pokud jej nastavíte na 1, tak bude vše v pořádku, viz obrázek.

ad velikost textu) Omlouvám se špatně jsem se vyjádřil. Nulovou velikostí textu jsme měl na mysli položku Výška textu na papíru ve stylu textu. Opět viz obrázek.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20120401_193027_ACAD_Meritka_po.png

Zpět nahoru
vendys Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Autocad,3ds max, VIZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.dub.2012 v 12:24
Pefektní, už to všechno je jak má být. Moc děkuji za pomoc.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3737:Změna měřítka kóty mi nezmění výšku kótovacího textu.
Tip 1494:VIPJak okótovat ve výřezech výkresového prostoru v různých měřítcích?
Tip 4022:VIPJak přenést kótu z modelového do výkresového prostoru?
Tip 6508:Snadná změna měřítka celého strojařského výkresu.
Tip 6760:Změna velikosti kót nebo značek bodů v náčrtu.
Tip 12571:Jak změnit měřítko výkresu v AutoCADu Mechanical?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,822 sekund.