Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() Zasláno: 02.dub.2012 v 17:57 |
Dobrý den,
mám sestavu, kde mám víceobjemové těleso. Tvořím z modelu výkres a potřeboval bych vypnout viditelnost u některých těles toho víceobjemového tělesa. Zkusil jsem to různejma variantama pohledu, ale nedaří se mi namíchat tu správnou kombinaci příkazů. Můžete mi někdo poradit, pokud to jde, jak toho docílím? Díky V.D. |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
A co když bys to převedl na sestavu a tam si to povypínáš jak budeš chtít.Sice po úpravách viceobjemového tělesa musíš dat aktualizovat komponenty ale zas je tu výhoda pro další práci že máš jednotlivé dílce už připravené pro ostatní uživatele.
|
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
Nebo si nastav barvu dílů které nechceš mít viditelné na bílou a ostatní nech standartně:)
|
|
![]() |
|
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
Převedení na sestavu mne taky napadlo, pokud bych to nevyřešil jinak, tak by mne to asi čekalo, ale čekal bych, že pokud je možnost tvořit víceobjemové tělesa, že s tím půjde pracovat i ve výkresu.
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
zdenek.trcka ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 03.dub.2012 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor 2013; Showcase 2013 Stav: Offline Bodů: 53 |
![]() |
Nebo když to potřebuješ pouze pro výkres, tak stačí znevitelnit co nechceš aby bylo na výkrese vidět a těleso převést do stepu. Step dát do sestavy, ke které chceš udělat výkres - v kusovníku mi to taky nedělá bordel, takže pohoda
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
No to máš pravdu ale pokud to máš na stp tak ztratíš návaznost na modle a tím pádem si pak při editaci v prčicích:) Lepší volba je převést na iam ,ten se dá kdykoli aktualizovat podle úprav v modelu:)
|
|
![]() |
|
zdenek.trcka ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 03.dub.2012 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor 2013; Showcase 2013 Stav: Offline Bodů: 53 |
![]() |
jop určitě pokud stim člověk chce dál dělat tak tudy cesta nevede, je to skutečně jen na ty výkresy - když stim už nic nechci dělat.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Vzhledem k tomu, co se píše v nápovědě, to asi nepůjde přímo, ale jedině přes různé "berličky", jak se v diskuzi uvádí ....
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
![]() |
Díky, na tuto informaci jsem nikde nenarazil, takže mi nezbyde než z toho udělat sestavu.
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,227 sekund.