Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
knopik ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 03.říj.2008 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD2016 LT Stav: Offline Bodů: 51 |
![]() Zasláno: 05.dub.2012 v 15:07 |
Zdravím,
Nevíte nějaký tip, nebo klávesovou zkratku na to, že když vyberu třeba křivky pak je posunu a rozhodnu se je ještě jednou přesunou, tak nějaký rychlý příkaz výběr posledního abych to měl znovu označené a mohl s tím dále manipulovat, otočit atd. Jako zkoušel jsem "výběr poslední", "výběr předchozí" - ale neoznačil se mi objekt modrýma čtverečky abych mohl s tím hnedka manipulovat. Díky za tip. O.
Upravil knopik - 05.dub.2012 v 15:08 |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Myslím, že VYBER P
Zkratku si na to můžete udělat sám v pgp Upravil Seiner - 05.dub.2012 v 15:17 |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Petr75 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD LT 2025 Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
Příkaz "VYBER" (_SELECT) a parametr "P(ředchozí)".
|
|
![]() |
|
knopik ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 03.říj.2008 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD2016 LT Stav: Offline Bodů: 51 |
![]() |
To jsem zkoušel, jenom se mi to označí, ale nejde s tím nic dělat. Neoznačí se mi tak, jak kdybych to vybral normálně - s těmi modrými čtverečky na uchop.
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Ale jo - VYBER ENTER P ENTER ENTER
Příkaz, potvrzení příkazu, volba, potvrzení volby, ukončení příkazu.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Teda, doufám, že tak je to i v té vaší 2008. Zkouším v 2012.
Ale já jsem z hodně staré školy, takže jsem zvyklý na postup příkaz,(volba), výběr a obrácený postup mi nepřirostl k srdci. Ne, že by byl špatný nebo nepraktický, ale zvyk je zvyk...
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
No, ono to asi verze ACAD 2008 ještě moc dobře neumí, teďka jsme si zapl ACAD 2011 a ten to už takhle umí. Škoda ...
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21958 |
![]() |
Jako studentovi vám nic nebrání stáhnout si bezplatnou aktuální verzi AutoCADu 2013.
|
|
![]() |
|
![]() |
Čistě náhodou jsem objevil, jak to je přesněji. Popisované chování je závislé na PICKADD. pokud je 1, výběr nezůstává, pokud je 2, výber zůstává. (0 nepřidává do výběrové množiny).
Jen nevím, jestli se PICKADD=2 dá nastavit i v 2008, nebo až v dalších verzích.
(člověk se pořád učí - a zvláště v mém věku, kdy souběžně zapomíná...)
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
Dekuji pane Seiner, doplnuji, ze v 2010 PICKADD umi pouze 0 a 1.
zdravim
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21958 |
![]() |
Změna chování PICKADD je od verze 2011 - viz:
|
|
![]() |
|
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
Přeji příjemný den
na vícenásobné editace téhož existuje příkaz mocoro z exprestools- Jan Kosík |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,414 sekund.