Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
charlie12 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 03.bře.2012 Lokalita: ČR (HK) Používám: Malovani2010 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() Zasláno: 30.dub.2012 v 14:52 |
Zdravím.
Vlastním tiskárnu HP designjet 100. Bohužel mě začala nějak zlobit. Tak jak postupně probíhá tisk po pruzích, tak vždy ob jeden pruh je tisk posunut, viz. obrázek. Neřešil jste někdo náhodou takovouto závadu? A případně jaké byly náklady na opravu? Kdyby se totiž mělo jadnat o nějakou vysokou částku, tak se asi při dnešních cenách těchto velkoformátových tiskáren, spíš vyplatí koupit novou. Tuto mám již nějakých 12 roků a nerad bych dával za opravu pomalu tolik, jako za novou. Děkuji za případnou odpověď. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
Jsou tam originální tiskové hlavy? To vypadá na chybný alignment hlaviček. Spusťte si test: |
|
![]() |
|
charlie12 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 03.bře.2012 Lokalita: ČR (HK) Používám: Malovani2010 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
Hlavy jsou originální.
Tak jsem spustill tisk listu pro vyrovnání hlav, což se ostatně provedlo samovolně, 3× po sobě, hned při spuštění tiskárny. Výsledný výtisk (viz obrázek), mě ale mnoho neříká. Aplikaci "HP Upravil charlie12 - 30.dub.2012 v 18:15 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
Purpurový test neprošel ("X"), buď je zaschlá nebo vadná hlava "M" (magenta). Ta utilita by měla ve WinXP pracovat. Ale udělá to samé jako ta kombinace tlačítek.
|
|
![]() |
|
prybka ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 03.pro.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: IntelliCAD Stav: Offline Bodů: 61 |
![]() |
To nevypadá jako test zarovnání, ale jak čištění hlav. (Dochází Vám purpurová.) Provedení testu zarovnání se nabízí většinou automaticky po výměně tiskové hlavy, ale dá se spustit i ručně. Vytiskne se papír, kde jsou vytištěny kontrolní vzorky s různým posunutím většinou očíslované. Číslo nejhladšího vzorku se zadá ovladači. Některé tiskárny umí to, že nejlepší vzorek zaškrtnete a ona si to přečte.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 03.pro.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: IntelliCAD Stav: Offline Bodů: 61 |
![]() |
Nevím, jaký máte OS, proto je otázka, jestli spustíte "HP
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Také bývá možnost v ovladači nastavit pomalý jednosměrný tisk.(Hlava netiskne při zpětném pohybu.)
Upravil prybka - 01.kvě.2012 v 13:05 |
|
![]() |
|
![]() |
A myslíte, že by pouhá výměna purpurové hlavy mohla odstranit výše zmíněné schodkování tisku? |
|
![]() |
|
![]() |
Tak jsem nakonec vyměnil tu purpurovou hlavu a tisk je nyní OK.
![]() Proto ještě jednou děkuji za Vaše rady (zvláště pak Vladimíru Michlovi), které mě ušetřily pár stovek a možná i tisíců, za opravu. ![]() |
|
![]() |
|
Pfeifer ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 04.čer.2012 Lokalita: ČR (VY) Používám: progeCAD Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() |
Dobrý den, mám obdobný problém s tou samou tiskárnou HP100. Z testu mi však není jasné, s jakou tiskovou hlavou mám problém, s modrou nebo žlutou? Či snad s oběma? Vše je originální, před časem jsem měnil pouze černou tiskovou hlavu.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Zřejmě modrá ....
Možná by postačilo ji pořádně (navlhko) otřít
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Test hlásí chybnou žlutou, ale z výsledků je vidět, že problémy má i azurová.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,371 sekund.