Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
jirkacr ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.čvc.2005 Stav: Offline Bodů: 34 |
![]() Zasláno: 13.říj.2005 v 06:47 |
Existuje nějaká proměnná nebo nastavení pro protažení kóty ? V Acadu2005 mi to funguje v pohodě. V Acadu2006 při příkazu PROTáHNOUT vybrané kóty neprotáhne , ale posune. Za odpovědi předem děkuji. |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Co se týče příkazu PROTÁHNOUT v a2006 Vám přímo neporadím, nějak jsem se ještě neskamarádil s CUI Já osobně kóty protahuji uchopením za příslušný uzel (ne ten, který je na kótovací čáře, ale ten "definiční" - při ukázání ). A jak jsem si rychle ověřil, tohle funguje i v A2006 |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Jde o to, že když měním již vytvořený výkres, tak mi kóty nepřepočítává, ale posouvá.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21978 |
![]() |
Zřejmě do výběru pro _STRETCH zahrnujete oba definiční body kóty.
|
|
![]() |
|
![]() |
To rozhodně ne!!!! |
|
![]() |
|
![]() |
Prostě mám hřídel dlouhou 100mm a potřebuji ji mít 200mm. Oknem jeden konec protáhnu a kóta 100 se posune místo přepočítání. V Acadu 2005 to v pohodě funguje. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Od včerejška mám trial Mechanicalu 2006, tak jsem si to v rámci zkoušení projel. |
|
![]() |
|
![]() |
Problém musí být v Acadu. Protože v 2005 to funguje normálně. Nejsem si jist , ale možná že dřív to fungovalo i v 2006. Používám starý výkresy ze 14. Tak nevím.... |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Tak to bude tím. IMHO kóty ze 14 se chovají jinak. Zkuste si to nakreslit v 2006 novou kótu a protáhnout ji.
|
|
![]() |
|
![]() |
To taky nefunguje
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21978 |
![]() |
To rozhodně funguje. V aktuální verzi A2006 (stejně jako v předchozích release) nakreslím v prázdném výkresu např. obdélník, přímou kótou jej okótuji, protáhnu 2 rohy obdélníka (vč. definičního bodu kóty) a kóta se prodlouží a přepočítá.
Pokud vaše se vaše staré kóty chovají jinak, ověřte (Ctrl+1) zda jsou to opravdu asociativní kóty a kde mají definiční body (_dimreassociate). |
|
![]() |
|
![]() |
Čekal bych, že neasociativní kóta se bude protahovat a nebude se přepočítávat. Jirkacr tvrdí, že se mu posouvá. Chtělo by to mít v ruce ...
|
|
![]() |
|
![]() |
Já 3 dny předělávám naše podnikové prostředí na 2006 a jsem až překvapen, jak mi to jde od ruky. Zatím mám daleko míň potíží, než při přechodu 2000i->2002. Akorát mne nemilo překvapilo, že to předělávání poškodilo funkčnost starého prostředí (po načtení mnu zčernaly uživatelů ikony). |
|
![]() |
|
musil ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 03.srp.2005 Lokalita: ČR (VY) Používám: Cad 2002LT EN Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
a neni ta kota generovaná, myslím napsaná na tvrdo nebo rozbitá a seskupená do skupiny
|
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
Mně se povedlo cui v LT2006 zneprovozuschopnit - NE MANUALNÍM ZÁSAHEM DO CIU! Mám udělané vkládání dveří do zdí, v různých panelech pro tloušťku 100mm, pak do tloušťky, kterou zadám - vyřízne otvor, vloží dveře, a pro vložení dveří do otvoru. V každém panelu je rozbalovací tlačítko, které přepíná jednotlivé panely a pak tlačítko bez funkce, jen pro orientaci, který panel je právě puštěný. Tlačítka jsem udělal samozřejmě jednou, stejná bmp byla použita vícekrát. 2006 ale nějak tlačítku přiřazuje i příkaz, takže jsem jí totálně zamotal hlavu, po uzavření dialogu CUI a jeho následném puštění na mě LTčko začlo řvát neplatný soubor cui, blablabla..., asi čtyři okna, než naskočilo to pravé, v něm ale nešla otevřít ani hlavní nabídka, roletky s výběrem souborů cui byly prázdné ![]() |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Nerad bych, aby moje zmínka o CUI přebila téma, které bylo otevřeno. Myslím, že CUI by si zasloužilo samostatná témata (až bude čas K původnímu tématu. Za ta léta už jsem si zvyknul, že se nedá vše lámat přes koleno, "trpaslíci" (jak tu podobným nevysvětlitelným úkazům říkáme) si dělají, co sami chtějí a že občas se to vyřeší "samo". Někdy stačí vypnout autocad, jindy počítač, jindy se to spraví druhý den samo. Proto jsem si zvyknul mít v záloze jiné (původně nouzové) řešení, které ovšem občas funguje lépe, než to originální. Takže proč po prodloužení (a přesunu kóty místo prodloužení) prostě nechytit neposedný definiční bod - uzel a neumístit ho na původní místo (opakuji se, ale zkusil jste to?) - třeba něčím "pojištěné" Malou kružnicí, apod. |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak jsem to vyzkoušel na jiném počítači. Opravdu jde jen o staré výkresy. Je mi jen záhadou, jak je možné, že v Acadu2005 vše funguje bez úprav asociativity a v 2006 ne. Že by šlo zas o nějakou "INOVACI"? Jenže já potřebuju upravovat i staré výkresy a v tomto ohledu je mi taková INOVACE na prd. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jakých "úprav asociativity"? Vyzkoušel jsem protahování kót v A2006 i na výkresech z R14 a funguje normálně.
Nejsou ty výkresy náhodou z nějaké non-Autodesk aplikace? Jsou to opravdu entity typu kóta? Nemohl byste poslat část onoho výkresu? Zdá se, že nikomu jinému se tento problém neprojevuje, takže bych nepodezíral "inovaci" 2006. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,441 sekund.