ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVymazání reference ve výkresu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vymazání reference ve výkresu
    Zasláno: 31.kvě.2012 v 08:49
Dobrý den,

vytvořil jsem si výkres v Inventoru, s pohledy, rozpiskou, razítkem. Potom jsem si chtěl vytvořit úvodní list a abych si ušetřil práci s vyplňováním razítka, tak jsem přeuložil již vytvořený výkres, pohledy a rozpisku smazal a uložil. Jenže teď jsem zjistil, že si výkres drží referenci na již smazaný výkres a dělá mi to tu neplechu. Je možné v Inventoru smazat kromě pohledů modelu i referenci na model? Aby výkres na ten model úplně zapoměl?

Děkuji
V.D.
Václav Dušek
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Bodů: 971
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2012 v 11:01
To je divné - dle mě by to měl jednoduše "zapomenout". Nemohl tam zůstat "vypnutý" pohled? (tzn. strom je opravdu prázdný?)

Nebo myslíte opravdu referenci na jiný výkres. Většinou do stromu přidává složku "třetích stran", ale to je v modelu u výkresu jsem s tím nepracoval, takže nevím.

Každopádně změnu modelu je možné vynutit "ztracením" (dočasným přejmenováním) starého zdroje výkresu. Tedy nachvíli přejmenujete původní sestavu (díl) a otevřete výkres. Během dotazu mu nakliknete nový zdroj a je hotovo. Nebo zkusit tento výkres uložit do Templates - při vytváření se automaticky zeptá na zdroj sám.

Upravil Cheff - 31.kvě.2012 v 11:03
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2012 v 11:16
Ve stromu mám pouze rámeček a razítko. Všechny pohledy jsem vymazal. Ani nic od třetí strany tam není.
Pokud dám výkres zařadit, tak mi to vztáhne i model plus poddíly. Pokud dám nahradit referenci modelu, tak mi to ukáže, že tam nějaká reference je. Nahrazovat zdroj se mi nechce, potřebuji mít ten výkres prázdný.
Pokud na to není nějaká rada, tak to můžu vytvořit znova, sice na tom ztratím nějaký čas, ale půjde to. Spíš mne zaráží, že si to tu referenci drží i po smazání modelu.
Václav Dušek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21915
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2012 v 15:24
Pro jistotu zkuste vypsat interní reference výkresu pomocí VBA makra z tipu:

Reference mohou být schované i v parametrech, iLogic kódu apod.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 5651:Jak v Inventoru vymazat staré reference na externí soubory (XLS)?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 7493:Jak v DWG výkresu nahradit interní blok externím?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,148 sekund.