Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
gadael ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.bře.2012 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD2010 Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() Zasláno: 11.čer.2012 v 21:47 |
Zdravím,
jsem nováček v práci s CADem, do školy vyrábím jednoduchou aplikaci napsanou v autolispu - jednoduchého bytového architekta. Prozatím jsem si napsal procedury pro vytvoření pokoje a několik druhů nábytku a vytvořil jsem si vlastní panely v menu z jejichž ovládacích prvků jsem namapoval tyto procedury. Mám několik dotazů:
Díky moc, Honza
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Pokud se nejedna vylozene o cviceni do skoly, tak doporucuji nejprve dost dlouho hledat - takovyhle projektu bylo jiz mnoho. Namatkou zminim treba kdysi SKIJO. Ale proc dvere kreslit lispem-neni lepsi dobrý dynamicky blok?
ad otoceni - proste pouzijete stejnou sekvenci povelu jako na klavesnici: Priklad: (command "_rotate" "L" "" PAUSE "10") otoci posleni entitu o 10° referencni bod se zadava rucne |
|
![]() |
|
gadael ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.bře.2012 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD2010 Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() |
chtěl jsem použít něco jako např. toto:
(DEFUN C: DOOR () (SETVAR "CMDECHO" 0) (SETQ HOR (GETDIST "\nHORIZONTAL DISTANCE:")) (SETQ VER (GETDIST "\nVERTICAL DISTANCE:")) (SETQ TR (GETDIST "\nTRIM WIDTH:")) (SETQ KNOB (GETDIST "\nENTER DOOR KNOB RADIUS:")) (SETQ CL (GETVAR "CLAYER")) (SETQ SP (GETPOINT "\nPICK LOWER LEFT CORNER OF OPENING:")) (SETQ P2 (POLAR SP (DTR 0) HOR)) (SETQ P3 (POLAR SP (DTR 180) TR)) (SETQ P4 (POLAR P2 (DTR 0) TR)) (SETQ P5 (POLAR P4 (DTR 90) (+ TR VER))) (SETQ P6 (POLAR P5 (DTR 270) TR)) (SETQ P7 (POLAR P6 (DTR 180) TR)) (SETQ P8 (POLAR P7 (DTR 180) HOR)) (SETQ P9 (POLAR P8 (DTR 180) TR)) (SETQ P10 (POLAR P9 (DTR 90) TR)) (SETQ P11 (POLAR P10 (DTR 270) (+ TR VER))) (COMMAND "LAYER" "M" "DOOR" "C" "YELLOW" "" "") (COMMAND "LINE" SP P8 P7 P2 P3 P10 P8 P10 P5 P7 P5 P4 P2 C) (SETQ P12 (POLAR SP (DTR 90) 36)) (SETQ P13 (POLAR P12 (DTR 0) 3)) (COMMAND "LAYER" "M" "KNOB" "C" "GREEN" "" "") (COMMAND "CIRCLE" P13 KNOB "") (SETVAR "CLAYER" CL) ) (DEFUN DTR (a) (* Pi (/ a 180.0))) (PRINC) Vypadá to velmi jednoduše a mně by to úplně stačilo, ale v AutoCADu 2010 se mi to nepodařilo rozchodit, hlásí to chybu. Děkuju za odpověď. |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Připsal jsem několik komentářů. Pro příkazy ve funkci (COMMAND) používejte podtržítko - bude to fungovat i v neanglických AutoCadech. To platí o pro povely v rámci příkazu: (COMMAND "_-LAYER" "_M" "DOOR" "_C" "YELLOW" "" "") Jaký používáte editor? Ve funkci máte několik fatálních chyb, které by se Vám asi při použití vestavěného VLIDE (_VLIDE) editoru nestaly a nebo by jejich odhalení bylo otázkou minuty. Ještě dodám - funkce mi nefunguje (MAP 2011). Pouhé doplnění podtržítek tedy nestačí a jsou tam nějaké další chyby. Podrobnějšímu zkoumání funkce se nemohu věnovat. Mimochodem, určitě tam nemáte kontrolu proti zadání nezmyslných hodnot... Upravil alfred - 12.čer.2012 v 06:57 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Jednu takovou rutinu obsahovala stařičká ale stále funkční nadstavba ARmenu.
Upravil PepaR - 13.čer.2012 v 23:47 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,221 sekund.