ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAutoCAD 2013 - pády ovladače gr.karty

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Stav: Offline
Bodů: 474
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD 2013 - pády ovladače gr.karty
    Zasláno: 10.čvc.2012 v 18:09
Po nainstalování AutoCADu 2013 mi začal padat ovladač grafické karty (Quadro FX580). Je jedno jestli jde o certifikovanou verzi pro ACAD2013 nebo nejnovější dostupnou verzi nebo starší verzi ovladače z počátku roku 2011. Vždy stejný stav-> několikrát denně ovladač padne s hlášením:
The NVIDIA OpenGL driver detected a problem with the display
driver and is unable to continue. The application must close.

Please visit http://www.nvidia.com/page/support.html for help.
Error code: 4

Na stránkách nVidia jsem ale žádnou informaci o Error code: 4 nenašel.
Win7-64 bit toto zvládnou, jen CADKON+ ne, ten vždy spadne (ostatní programy vč.ACAD to přežijí). Podle záznamu v prohlížeči událostí začaly pády v den instalace ACAD2013.
Tušíte někdo, v čem může být zakopaný pes?

Radim Koutňák
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2012 v 13:29
Je možné, aby měl nainstalovaný ACAD vliv na ovladač i ve chvíli, kdy není spuštěný? Ovladač padá i tehdy, když s ACADem nepracuju.
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21898
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2012 v 13:55
Souvislost tam být může. Zkuste aktualizovat Windows driver nVidia - pokud možno na verzi certifikovanou Autodeskem.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2012 v 23:23
To jsem právě udělal hned po instalaci ACAD 2013 a od té doby mám problém, který trvá i když nainstaluji starší (tj. dříve používaný k ACAD 2012) ovladač. Při instalaci volím vlastní nastavení a pak novou/čistou instalaci. Ale nepomáhá.

Radim Koutňák
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čvc.2012 v 08:39
Nie som až taký odborník ... ale prečo OpenGL? Neviem ako sa to nastavuje a či sa to vôbec dá a či AutoCAD dokáže bez tejto knižnice fungovať ale nedá sa nastaviť len DirectX, 3D?
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čvc.2012 v 10:20
Já jsem nic nenastavoval (myslím tím OpenGL vs DirectX). Jak se ten ovladač nainstaloval, tak to je.  Ani nevím kde bych to mohl změnit. A už vůbec bych nedokázal zdůvodnit proč DirectX místo Open GL a naopak. To už je mimo mé znalosti. Nicméně jsem se zkusil vrátit k certifikovanému ovladači pro ACAD 2012 a zdá se, že to pomohlo. Dnes zatím žádný pád ovladače nebyl. Thumbs%20Up
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2012 v 18:02
DirectX je standard, ktory si vytvoril Microsoft. Bol vyvinuty pre herne aplikacie. V dnesnej dobe panovania Microsoftu a jeho Windowsov je pouzivanejsi. OpenGL bol standard globalnejsieho rozsahu pre graficke aplikacie a profi graficke karty. Ja pre AutoCAD pouzivam OpenGL, ale be_em ma vacsie skusenosti s rendrovanim a ak som postrehla spravne, ma vyborne skusenosti prave s hernymi kartami. Ak sa nemylim, tak Quadro FX580 je tiez herna karta, tak skuste ovladac DirectX.
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2012 v 20:28
Joj! No nie až tak úplne. V 3dsmax som kedysi mal problém s hernou kartou a práve s OpenGL, tam sa však dalo nastaviť aby program išiel cez DirectX a vtedy to bolo OK, dokonca program bol "graficky" rýchlejší. Preto som to písal, inak tiež neviem ako by sa to dalo v AutoCAD-e nastaviť a písal som preto lebo koutnak-ovi hlási problém práve v OpenGL a napadlo ma že prčo a vlastne prečo sa táto knižnica stále používa. Tiež sa moc do tohto nevyznám. Inak žiadna Quadro karta nie je herná karta.
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2012 v 00:17
Potvrzuji co jsem napsal naposled: po instalaci původního (certifikovaného) ovladače pro ACAD2012 pády ovladače skončily. Nevím čím to bylo, ale hlavně že mi to zase funguje .
Radim Koutňák
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7569:Pád AutoCADu při tisku na A3 přes HP Universal Printer Driver.
Tip 3648:NVidia driver verze 53.03 a AutoCAD Mechanical 2004DX.
Tip 73:Ve vystínovaném módu se ztrácí kurzor (gr.karta 3DLabs).
Tip 11694:Havárie Inventoru: Ovladač grafického adaptéru přestal reagovat.
Tip 9803:Má smysl hardwarová akcelerace AutoCADu když pracuji jen ve 2D?
Tip 9366:Pád Inventoru či AutoCADu 2013/2014 či ReCap na počítačích s dvěma grafickými kartami, přepnutí grafiky.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.