ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPokračování jednotek - DC v ADT6

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pokračování jednotek - DC v ADT6
    Zasláno: 20.říj.2005 v 09:49

Pokud do výkresu, který má jednotky M (insunits=6), vložím blok s jednotkami MM vkládaný přes DC, blok se vloží v MM namísto v M a insunits se mi změní na 0. Vše čerstvé výkresy založené na naší šabloně. Výkres s definovaným blokem je v MM, blok je vytvořený v MM, insunits ve výkrese s blokem = 4. Ještěže umožňuje Autodesk definovat jako jednotky i SVĚTELNÉ ROKY.

Proč?

PJ

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21958
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2005 v 11:24

Při vkládání z DC ještě záleží na nastavení proměnných INSUNITSDEFSOURCE a INSUNITSDEFTARGET.

PS: světelné roky se hodí - např. byly použity při tvorbě velmi pěkného atlasu hvězd připravovaného v AutoCADu (s načítáním databáze a přímým postscript publikováním), vydaného před časem pražskou hvězdárnou, ing. Sojka

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2005 v 12:00

Fajn, pokud vše ručně nastavím v M výkrese na 6, pak se vkládaný blok změní (při vkládání do model space). Jak ale zajistit, aby se při změně jednotek v Drawing setup z MM na M změnily i ty další INITs...? a trochu to ještě zkomplikujme: ve výkrese v M je paperspace, ale v něm nemám už vůbec možnost měnit mezi M a MM, pouze MM a Inches. Jak mám vložit se rozpisku, která je nadefinována v MM, tzn. měla by se do PS vložit bez změny měřítka, ale vkládá se zmenšená, protože insunits... jsou v M? Zdraví PJ

Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1615
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2005 v 15:19

Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

PS: světelné roky se hodí - např. byly použity při tvorbě velmi pěkného atlasu hvězd

dobre vedet, odedneška pokaždé, když mi autocad nenajde průsečík úsečky a kružnice, kterou předtím sám pomocí příkazu _circle;TTR vytvořil, tak si na to vzpomenu a hned mi ten nenalezeny prusecik bude vadit mene.

Rostislav Říha
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21958
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2005 v 08:33
 - já jenom, že v AutoCADu se nemusí zrovna pořád kreslit nějaké domečky a stroječky...
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.říj.2005 v 10:19

Když je modelspace v M, v jakých jednotkách je Paperspace? Jak zajistím aby při změně Drawing Setup - Units se změnily všechny ty insunits... v daném výkresu/bloku? Ty problémy jsou jen v některých výkresech, lze nějak stručně shrnout způsob nastavení výhody/nevýhody insunits...

PJ

Upravil Peter Jirat - 25.říj.2005 v 10:28
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13213:VIPJak číslovat svary pro celou potrubní větev postupně, s pokračováním na dalších listech?
Tip 10752:Mám potíže se zprovozněním distribuovaného výpočtu v Inventoru HSM
Tip 9988:Import CAD formátů do Autodesk Maya 2015.
Tip 7814:Paleta DesignCenter mi nezobrazuje kartu DC Online.
Tip 11789:Neplatné číslo nebo chybné pokračování - při tvorbě typu čáry.
Tip 9845:Po vybrání potrubí v AutoCAD Plant 3D se nezobrazí uzlové body.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,180 sekund.