Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
 právě čte: 1033 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vložení objektu do všech výřezů

Odpovědět Odpovědět
Autor
majklha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.lis.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám: AutoCad 2009
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace majklha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vložení objektu do všech výřezů
    Zasláno: 13.zář.2012 v 22:20
Mám ještě jeden takový špek - neexistuje utilita pro vložení nějakého objektu do všech (nebo lépe vybraných) výřezů, na stejné souřadnice? Např. rozpisku... nebo legendu. Občas mívám výřezů více a vkládání do každého jednotlivého výřezu je mírně řečeno nepěkná práce.
Majkl
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
CAD Studio - Autorizovaný dealer Autodesk
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám: Dodáváme produkty Autodesk
Bodů: 10893
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2012 v 07:29
Do výřezů se objekt "vloží" sám, to jsou jen pohledy na modelový prostor. pokud myslíte do rozvržení, pak vám může pomoci naše utilita Copy2Lay (viz Download).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
majklha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace majklha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2012 v 08:28
Myslel jsem samozřejmě do rozvržení, ta utilitka je přesně ono.
Děkuji.
Majkl
Zpět nahoru
Pet5 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: United Kingdom
Používám: autoCAD2012
Bodů: 177
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace Pet5 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2012 v 11:39

Presne tuto utilitu potrebujem. Ale funguje to aj vo viacerych dwg suboroch naraz? Mam asi 600 dwg suborov,kde potrebujem hodit ten isty blok (title block), v ktorom potom zmenim atributy podla potreby.

Taktiez som si pozrela tip 4703 ako na to, ale ked som to pretiahla s mysou do layoutu, napisalo nieco o OLE objekte, z coho som totalny blbec. Mate niekde nejaky navod, ako s utilitami pracovat,lebo ja nemam ani predstavu ako to zpojazdnit.

Dakujem.
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám: Mechanical 2013, Inventor 2013 a starší
Bodů: 1468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace Seiner Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2012 v 11:47
podle mého úloha pro generátor scriptů.
(Já používám svůj, takže o vestavěném nic nevím.)
Vítězslav Seiner
Chrudim
Zpět nahoru
majklha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace majklha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2012 v 11:51
Mě to skvělě fungovalo. Podle mě je zakopaný pes v tom, že tam máte vloženou excelvskou tabulku nebo tak něco a autocad neumí (nebo aspoň já to neumim) kopírovat tyto vložené objekty jako ctrl+C, ctrl+V.
Vyřešil jsme to onehdá tak, že jsem z milé tabulky udělal blok.
Majkl
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
CAD Studio a.s.

Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2012 v 11:52
Pro hromadné editace výkresů lze použít nástroj ScriptPro nebo podobné aplikace. Ale to už je trochu složitější.

Načtení LSP nebo VLX souboru přetažením myší do okna AutoCADu by mělo zafunovat - pokud to vkládá OLE objekt, není AutoCAD správně nainstalován (chybí položky Registry).
Zpět nahoru
Pet5 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace Pet5 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2012 v 12:04

Dakujem. Pohram sa s tym asi doma. aj s lispami, aj so scriptami. Vyzera to na zaujimavy vikend. ;)

Zpět nahoru
rychetsky Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.bře.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám: AutoCAD 2013, Product Design Suite Premium 2013
Bodů: 243
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace rychetsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2012 v 11:17
Ten LISP je perfektní.
Zrovna nedávno jsem si lámal hlavu nad tím, jak to zrealizovat.
Mám jen drobný dotaz. Objekty které chci kopírovat vybírám myší, nešlo by myší vybrat i rozvržení do kterého to chci zkopírovat?
* je na všechny, ale pokud chci jen jedno, tak musím ručně zadat název, což bývá s ohledem na některé názvy rozvržení docela fuška.
Zkoušel jsem si název rozvržení zkopírovat pomocí ctrl+c, ale když jsem se ho pomocí ctrl+v snažil vložit do funkce copy2lay, tak se funkce zrušila.
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
CAD Studio a.s.

Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2012 v 11:48
Myší je to problém - utilita by se musela doplnit o dialogy. Možná by šlo vypisovat očíslovaný seznam a volit číslem, ale vložení pomocí copy/paste by fungovat také mělo.
Zpět nahoru
rychetsky Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.bře.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám: AutoCAD 2013, Product Design Suite Premium 2013
Bodů: 243
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace rychetsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2012 v 13:39
Mám Autocad 2013 a "paste" nefunguje...
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
CAD Studio a.s.

Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2012 v 14:35
Aha, máte pravdu, manipulace s rozvržením příkaz přeruší a nejde vložit ani předem připravený text ze schránky.

Aktualizovaná verze Copy2Lay (V1.1) umožňuje zadáním "0" určit rozvržení jeho pořadovým číslem. Viz Download.
Zpět nahoru
Pet5 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace Pet5 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.zář.2012 v 13:36

ja mam pocit,ze mi ten lisp nefungoval,lebo som to skusala na LT verzii,nie kvoli tomu,zeby bol zle nainstalovany autocad. ci?

Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
CAD Studio a.s.

Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.zář.2012 v 13:48
V AutoCADu LT určitě nebudou fungovat žádné LISP aplikace. To je jedno z hlavních omezení verze "LT".
Zpět nahoru
majklha Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování(0)   Citace majklha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.zář.2012 v 14:14
Ještě jedna připomínka ka Vašemu geniálnímu programu copy2lay - bylo by možné na začátku vypnout uchopění a na konci ho zase obnovit?

(setq ul_uchop (GETVAR "osnap"))
(SETVAR "OSNAP" 0)

....
.... na konci

(SETVAR "OSNAP" ul_uchop)
Majkl
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8816:Jak vložit objekt opakovaně, do všech rozvržení?
Tip 6622:X-Y souřadnice děr pro vyvrtávačku.
Tip 6303:Vložení živě aktualizované XLS tabulky do AutoCAD výkresu.
Tip 8332:20 typů výběru objektů v AutoCADu.
Tip 5943:Klávesové akcelerátory pro Autodesk Revit.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 4,029 sekund.