Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Coobas ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 07.říj.2012 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Inventor10,12 Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() Zasláno: 07.říj.2012 v 14:18 |
Dobrý den, jsem student střední průmyslové školy a dostal jsem za úkol ( v předmětu Technologická cvičení CAD) vymodelovat v Inventoru zadanou součást a udělat její výrobní výkres, to by nebyl takový problém, ale mám udělt i výkres odlitku. Nevím jak na to. Hlavně nevím jestli musím odlitek znovu modelovat a nebo jestli Inventor umí sám převést model na odlitek s úkosy apod. Pokud jste už někdo dělal podobný výkres, prosím pomocte mi, díky moc Coobas ;)
PS: Přikládám obrázek modelu součásti pro seznámení s "problémem". |
|
by Coobas
|
|
![]() |
|
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
Zdarec, já to řešim tak, že si vytvořim součast, pak výkres současti a v dalším výkresu si vložim zase průřez současti. U toho průřezu odstraním šrafy, změnim obrysovou čaru na čerchovanou čaru (nevím jak se přesně jmenuje) a na pohledu vytvořím náčrt ve kterém nákreslim obrys odlitki, či výkovku s ukosy a technlogickými přídavky atd a vyšrafuji. A potom upravím tlouštku obysové čary na 0,7mm a okotuji.
O jiném způsobu zatím nevím... |
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
Coobas ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 07.říj.2012 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Inventor10,12 Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() |
OK, každopádně díky moc za odpověď ;)
|
|
by Coobas
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Lepší je to udělat obráceně. Nejdřív vymodelovat odlitek, potom součást odvodit a provést obrobení. Výsledek je potom mnohem kvalitnější a i se to mnohem lépe modeluje.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
A co udělat model současti obrobené, pak otevřit novou součast pomoci obvodit vložit obrobek a domodelovat technologické zaležitosti. Bohužel přemyšlim jak to udělat abych nemusel vkladat do výkresu dva řezy současti (řez výkovkem, a řez obrobkem - obrys čerchovaně a bez šraf), ty se potom musí pracně na sebe napasovat.......
|
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
není to prácné je dát přes sebe. Je více možností, buď pomocí overlay a nebo pomocí zarovnání horizontální, vertikální.
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No dělál jsem výkres výkovku ocelového kola, udělal jsem prostě bokem pohled a řez současti. Pak jsem ty řezy na sebe položil.
A ne všechny plochy výkovku obraběji a potřebuji aby se kryly. Viz dalši obr. A příkaz overlay je pouze v sestavě aktivni. |
|
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,293 sekund.