ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
CAD diskusní fóra
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum Najít  Události Události  Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNastavení inventoru

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 495
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nastavení inventoru
    Zasláno: 12.říj.2012 v 10:50
Dobrý den, potřeboval bych poradit s několika vecmi v inventoru, at si usnadním život.

1, Potřeboval bych změni adresu složek.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20121012_102745_Projekty.jpg

Chtěl změnit složku prostředí na např.: C:\Tomas\Kreslení\Inventor..

2,Chtěl bych, když vytvařim nový výkres, aby se načetl formát A3 a ne A2.

3,Imporotval jsem si do výkresové šablony školní šabloný výkresu a začala se mi tam objevovat nasledující chyba:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20121012_103337_Výkresy.jpg

4,Když dám značku svaru a chtěl bych, měla třeba tři odkazové šípky.
5,Potřeboval bych do sestavy vložit kuželovou tlačnou pružinu, existuje na to generator neb to musím kreslit ručně?

Děkuji

Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2012 v 11:58
Ahoj,
1. změna složek lze provézt normálně, když zadáš cestu složky ať už ručně nebo vedle okénka je vyhledání cesty.

2. Musiš si nastavit šablonu, která bude mít list A3 a potom zadáš uložit jako -> Save Copy As Template (nastavíš výchozí cestu v dokumentech v Inventoru  ve složce Templates)

3. Udělej to, co ti hláška píše. To znamená v kartě Manage -> Styly -> Editovat a potom uložit celé, jako vlastní šablonu. Nebo přepsat stávající.

4. značku svarů lze přidat jednoduše: Klikneš na značku svaru a potom pravým tl. myši vybereš z nabídky Add Vertex / Leader (přidat vrchol / odkaz) klikneš na další svar a potom to napojíš na odkazovou čáru toho sváru se kterým to má být spjato.

5. tlačnou pružinu můžeš buď vymodelovat sám a nebo v kartě Návrh je přímo pružina, kde zadáš parametry a vytvoří ti ji. (Pokud máš Inventor Profesional)
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2012 v 12:58
Díky.

Akurat:

1, to \Inventor\ bych chtěl mít defaultně, abych mohl ptom v okenku, jen vybrat složku, např.: \Inventor\Motor...

2, a 3, vyzkoušim

4, takhle jsem to dělal, ale nějak se mi to nedařil přípojít k sobě..

5, chtěl jsem to dělat přes generator, ale potřebuji vytvořit sroubovitou kuželovou tlačnouu, a tu jsem bhužel nikde nenašel, asi to budu muset udělat ručně....

6, Občas se mi stane, že mi uteče okno:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20121012_125620_Utěk.jpg

Chybí mi tam spodní řada tlačitek.... Zkoušel jsem okno zužit a nepomaha... A potřeboval bych když zadam v tomhle okně okrajové podmínky, aby se mi uložily a nemusel jsem je pokažde zadavat znova....

Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2012 v 13:35
1. nastavení -> nastavení aplikace -> karta File -> řádek složka projektu nastavit, kterou chceš.

4. musíš připojit nejdříve k hraně a potom na vynášecí čáru.

5. kuželovou musíš vymodelovat sám.

okno: Máš nainstalovaný service pack? Nebo nemáš náhodou připojený monitor?
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2012 v 16:28
Tak zatím se mí povedl bod1,
2, a 3, trochu to rozvin, mám problémy s editovaním stylu

4, už mi to ale musím kliknu na ti čaru v místě je jaky čarkována čara

5, škoda, chtěl jsem to nechat spočitat inventoru jakou je potřeba sila...

Servise pack jsem na instaloval, jinak monitor nemám přípojený..... kreslím na NTB.
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2012 v 16:47
2. otevři si šablonu, kterou používáš, změň list A2 na A3 -> ulož jako šablonu Save As-> Save Copy As Template

v okně uložení nastav (dle sebe) :
C:\Users\Public\Documents\Autodesk\Inventor 2011\Templates

3. otevři si styly (cesta viz. výše)
nastav si kóty atd. dle toho, jak potřebuješ. Pokud tam máš nějaké duplikované a nepotřebuješ je, smaž.

4. nevím co tím myslíš.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20121012_164620_svar.jpg

5. možná by to šlo pomocí vázaného parametru, který by na délku dělal funkci kuželu, nevím.

Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2012 v 21:22
Už jsem příšel jak to udělat 2 a 3.

U te 4 jsem to takhle udělal, ale chtěl jsem původně aby ty odkazové čary šly z jak by už od značky. Z tho prvního zeléného kolečka na značce (ne u šipky). Jinak pěkný obrázek

5, Vázaný parametr jsem nikdy nedělal.

Díky za rady.
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2012 v 21:25
stačí posunout vynášecí čáru druhého odkazu "nahoru" a je to.
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2012 v 11:14
Tak už to běži, ale začal se mi objevovat neznámy blesk ve stromu výkresu. A neni to pravě ten blesk, který po aktualizaci zmizne....

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20121109_111436_Blesk.png

Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.lis.2012 v 09:34
tento blesk znamená, že není aktualizovaný model, otevřete si model, dejte aktualizovat a blesk by měl zmizet.
Václav Dušek
Zpět nahoru

Sdílet na: Digg it! Del.icio.us Twitter Google záložka Linkuj Vybrali.sme

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.