Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() Zasláno: 12.říj.2012 v 10:50 |
Dobrý den, potřeboval bych poradit s několika vecmi v inventoru, at si usnadním život.
1, Potřeboval bych změni adresu složek. Chtěl změnit složku prostředí na např.: C:\Tomas\Kreslení\Inventor.. 2,Chtěl bych, když vytvařim nový výkres, aby se načetl formát A3 a ne A2. 3,Imporotval jsem si do výkresové šablony školní šabloný výkresu a začala se mi tam objevovat nasledující chyba: 4,Když dám značku svaru a chtěl bych, měla třeba tři odkazové šípky. 5,Potřeboval bych do sestavy vložit kuželovou tlačnou pružinu, existuje na to generator neb to musím kreslit ručně? Děkuji |
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
Ahoj,
1. změna složek lze provézt normálně, když zadáš cestu složky ať už ručně nebo vedle okénka je vyhledání cesty. 2. Musiš si nastavit šablonu, která bude mít list A3 a potom zadáš uložit jako -> Save Copy As Template (nastavíš výchozí cestu v dokumentech v Inventoru ve složce Templates) 3. Udělej to, co ti hláška píše. To znamená v kartě Manage -> Styly -> Editovat a potom uložit celé, jako vlastní šablonu. Nebo přepsat stávající. 4. značku svarů lze přidat jednoduše: Klikneš na značku svaru a potom pravým tl. myši vybereš z nabídky Add Vertex / Leader (přidat vrchol / odkaz) klikneš na další svar a potom to napojíš na odkazovou čáru toho sváru se kterým to má být spjato. 5. tlačnou pružinu můžeš buď vymodelovat sám a nebo v kartě Návrh je přímo pružina, kde zadáš parametry a vytvoří ti ji. (Pokud máš Inventor Profesional)
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
Díky.
Akurat: 1, to \Inventor\ bych chtěl mít defaultně, abych mohl ptom v okenku, jen vybrat složku, např.: \Inventor\Motor... 2, a 3, vyzkoušim 4, takhle jsem to dělal, ale nějak se mi to nedařil přípojít k sobě.. 5, chtěl jsem to dělat přes generator, ale potřebuji vytvořit sroubovitou kuželovou tlačnouu, a tu jsem bhužel nikde nenašel, asi to budu muset udělat ručně.... 6, Občas se mi stane, že mi uteče okno: Chybí mi tam spodní řada tlačitek.... Zkoušel jsem okno zužit a nepomaha... A potřeboval bych když zadam v tomhle okně okrajové podmínky, aby se mi uložily a nemusel jsem je pokažde zadavat znova.... |
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
1. nastavení -> nastavení aplikace -> karta File -> řádek složka projektu nastavit, kterou chceš.
4. musíš připojit nejdříve k hraně a potom na vynášecí čáru. 5. kuželovou musíš vymodelovat sám. okno: Máš nainstalovaný service pack? Nebo nemáš náhodou připojený monitor?
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak zatím se mí povedl bod1,
2, a 3, trochu to rozvin, mám problémy s editovaním stylu 4, už mi to ale musím kliknu na ti čaru v místě je jaky čarkována čara 5, škoda, chtěl jsem to nechat spočitat inventoru jakou je potřeba sila... Servise pack jsem na instaloval, jinak monitor nemám přípojený..... kreslím na NTB. |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
2. otevři si šablonu, kterou používáš, změň list A2 na A3 -> ulož jako šablonu Save As-> Save Copy As Template
v okně uložení nastav (dle sebe) : C:\Users\Public\Documents\Autodesk\Inventor 2011\Templates 3. otevři si styly (cesta viz. výše) nastav si kóty atd. dle toho, jak potřebuješ. Pokud tam máš nějaké duplikované a nepotřebuješ je, smaž. 4. nevím co tím myslíš. 5. možná by to šlo pomocí vázaného parametru, který by na délku dělal funkci kuželu, nevím. |
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Už jsem příšel jak to udělat 2 a 3.
U te 4 jsem to takhle udělal, ale chtěl jsem původně aby ty odkazové čary šly z jak by už od značky. Z tho prvního zeléného kolečka na značce (ne u šipky). Jinak pěkný obrázek 5, Vázaný parametr jsem nikdy nedělal. Díky za rady. |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
stačí posunout vynášecí čáru druhého odkazu "nahoru" a je to.
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak už to běži, ale začal se mi objevovat neznámy blesk ve stromu výkresu. A neni to pravě ten blesk, který po aktualizaci zmizne....
|
|
|
|
![]() |
|
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
tento blesk znamená, že není aktualizovaný model, otevřete si model, dejte aktualizovat a blesk by měl zmizet.
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.