ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum Najít  Události Události  Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKontrolovatelné 3D modely pro NC

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.dub.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Product Design Suite 2018 Premium
Stav: Offline
Bodů: 216
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kontrolovatelné 3D modely pro NC
    Zasláno: 24.říj.2012 v 11:07
Ahoj,
určité zkušenosti s posíláním dat do výroby mám, ale potřeboval bych názor někoho zkušenějšího.

Potřeboval bych exportovat 3d modely z inventoru do formátu který může kdokoli ve firmě (s příslušným prohlížečem) otevřít, zkontrolovat, ideálně udělat si i řezy a ty také zkontrolovat (v dwf jdou sice dělat řezy, ale řez jako takový nejde měřit).

A zároveň aby tato data, šla odeslat kamkoli po světě (v tuhle chvíli do Číny) kde to někdo, kdo se nad tím nebude nijak zamýšlet, pošle to do softu kterej vygeneruje nc dráhy a danou věc vyřízne.
Problém je v tom, že když se to vyřízne blbě, tak toho bude 10.000 kusů a dorazí to třeba až za měsíc a mezitím se bude dál řezat blbě a já pak dostanu kudlu do zad.

Takže postup bude následující Inventor -> Prohlížeč s měřením a kontrolou -> Firma na řezání.

Jak by jste postupovali vy a s jakými formáty souborů a prohlížečem na kontrolu.
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Bodů: 971
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2012 v 11:17
Co se prohlížeče týče, tak tam poradit neumím, ale co si vyměňujeme data s externími pracovištim, tak jako vhodný formát se nám osvědčil step. Sat je sice též univerzální formát, ale inventor jej rozhodně nezvládá tak snadno. Některé věci prostě neotevřel - pomohl až kolega se SolidWorksem, ze kterého jsme přegenerovali na step a mohli pracovat (sestava s +/-3500 díly).
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2012 v 11:49
Dnes už je plno 3D SW, které jsou zdarma ke stažení a umí jen základní věci. Zkuste vygooglit.

Pro přeposílání dat je asi nejvhodnější *.step šel by taky parasolid, nebo iges. Se stepem mám nejlepší zkušenosti, protože mi nikdy nehavaroval a i převod se mi zdál nejrychlejší.
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.dub.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Product Design Suite 2018 Premium
Bodů: 216
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2012 v 13:12
Ahoj, díky za podměty, s tím step formátem to vypadá slibně a základní úkony se dají dělat v Autodesk fusion, tak to nějak dám dohromady a uvidíme jak to půjde, snad mi šéf nevykostí až přifrčí z Číny paleta zmeků :D

Postup bude následující:
Export z Inventoru do stepu, kontrola od šéfů, sekretářek a vrátného ve Fusion, odeslání do výroby.
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
Zpět nahoru
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Bodů: 463
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2012 v 15:04
Taky doporučuju STEP. Ten je na takové věci určený. Zajímavé je že mám opačnou zkušenost než Cheff - STEP soubory které nešly v Solidworksu otevřít, načetl Inventor bez problémů. Asi záleží z čeho ten STEP pochází.

Prohlížečů STEPu je hodně. Jde použít i Fusion.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Bodů: 971
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.říj.2012 v 08:36
Rád bych upřesnil pač sem to asi nenapsal nejlépe. To co Inv neotevřel byl SAT, nikoli STEP... -> kolečko do Worksu bylo právě za účelem převodu na STEP - se STEPem nemívám problémy (výjimky se najdou, ale takový je život) ;-)
Zpět nahoru

Sdílet na: Digg it! Del.icio.us Twitter Google záložka Linkuj Vybrali.sme

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10467:Jakým programem můžu vizuálně simulovat NC kód?
Tip 3368:Jak generovat NC kód z Inventoru?
Tip 3395:VIPBezplatný prohlížeč mnoha 3D CAD formátů (Catia, Pro/E, SolidEdge, SolidWorks, NX4, IDeas, Cimatron, STEP, IGES, DXF...).
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,586 sekund.