Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() Zasláno: 08.lis.2012 v 22:47 |
|
Dobrý den, chci si vytvořit nové, ale i upravit stavajíci školní razítko. Zatím se mi podařilo pár věci (podle puvodního razitka a stránek autodeskclub.cz). Dostal jsem tam zatím jmeno autora, počet listu, hmotnost, název současti, odkaz na soubor, atd. Bohužel bych tam chtěl dostat měřítko, u promítani bych si chtěl vybrat zda ISO E nebo ISO A (nejlepe obrázek promítani). A taky aby mi naběhla při spuštěni tabulka, kde vyplnim třeba číslo výkresu...
|
||
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
||
![]() |
||
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
|
Ahoj, když víš, jak tam vložit tyto parametry, určitě si poradíš i s měřítkem. Abys mohl mít 2 verze promítání, musel bys mít vytvořeny 2 razítka ,kde by jsi měl jedno promítání ISO E a podruhé ISO A (obrázek). Do kolonky číslo výkresu bych si nastavil parametr z modelu, kde budeš psát číslo výkresu např. Stock number (skladové číslo).
|
||
Vojtěch Visingr
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
|
Asi americké promítáni uživat nebudu takže tam mohu natvrdo dat obr ISO E. Ovšem ikdyž jsem na tim dumal celé rano tak to měřítko jsem tam nedostal... Ještě bych tam chtěl vložit datum a čas (občas se mi stane že tismnu jeden výkres ráno a potom večer s menši upravou) a taky dalších par parametru. Tak aby při otevřeni otevřelo okno a tam to vepsal....
|
||
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
||
![]() |
||
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
|
to tam zadáš pomocí příkazu v definici razítka -> promt entry -> zadej měřítko
Pokud máš změnu na výkresu, měl by jsi tam mít revizi. |
||
Vojtěch Visingr
|
||
![]() |
||
mr.chain ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.kvě.2009 Lokalita: ČR (HK) Používám: Inventor2015,CadKey,Vault Professional Stav: Offline Bodů: 140 |
![]() |
|
Dobrý den, my požíváme jakýsi soubor maker...Xtools..tuším... od CadStudia a jedno z nich nám dává měřítko ro razítka, tak že se při změně pohledu měřítko v razítku mění.
edit: tak jsou to Dagis automakra. Upravil mr.chain - 09.lis.2012 v 15:01 |
||
Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Bohužel Xtool nedisponuji.
Netušim co mysliš jako definici razítka... |
||
|
||
![]() |
||
![]() |
|
definice razítka je když nastavuješ parametry razítka (popisového pole). Definuješ, co má dělat.
Upravil hoboj - 09.lis.2012 v 16:10 |
||
Vojtěch Visingr
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Tak to jsem pochopil dobře, ale jak dál tak se nějak ztracim..... |
||
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Vojto, zkus mi vždy hodit obrázek (nějakého pavouka), at te lepé chápu. Když už mám hotovou definici razítka a chci ho použit ve výkrese, který má stařší datum vytvořeni než razítko? V nabídce se mi totiž nezobrazuje.... |
||
|
||
![]() |
||
![]() |
|
musíš to nové razítko zkopírovat z nově udělané šablony a vložit do starého výkresu. Do složky ve výkresu Title blocks viz. obr.
Upravil hoboj - 12.lis.2012 v 15:11 |
||
Vojtěch Visingr
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Dík, hlavně že jsem to takhle dělal dřive, asi už jsem dneska přepracovaný.... Jak to mám udělat s tou hmotnosti?
|
||
|
||
![]() |
||
![]() |
|
|
||
Vojtěch Visingr
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Dík, už jsem to zase spletl myslel jsem měřítko....
|
||
|
||
![]() |
||
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
|
Tam to bude tuším na vlastnostech listu... (v té samé kolonce)
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Pravě že jsem ty "kolonky" prošel a nenašel jsem tam to. Zaujalo mě tam
Datum vytvořeni, ale spíš bych tam potřeboval datum posledního uloženi a
nejlépe k tomu i čas......
A ještě pkud by to šlo, bych chtěl, aby v polžce hodnota byla možna nabídka třeba ze dvou položek: př. přesnost ISO 2768-mK nebo ISO 13 075... |
||
|
||
![]() |
||
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
|
Měřítko i datum a čas posledního uložení umí X-Tools http://www.cadstudio.cz/apps/xtools/Pokud máte Inventor od nás, tak není problém je získat. Pokud ne, tak je možné se podívat ne verzi X-Tools LT, která má omezené některé funkce, ale zrovny tyhle jsu tam také.
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Díky, LT verze postatči, bohužel zatím použivám verzi 2012. 2013 hodlám použivat od ledna...
|
||
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 3,039 sekund.