ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Autodesk Fusion 360 - cloudový CAD/CAM/CAE - v CZ
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenopořadí zobrazení výpně

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 538
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: pořadí zobrazení výpně
    Zasláno: 21.lis.2012 v 08:32
Přeji příjemný den
Dost často při výplni ploch prostoru v územním plánování musím použít dvojí šrafování, to se dá celkem bez problému nastavit ve vlastnostech, ale zatím jsem nepřišel na to, která výplň se zobrazí nahoře, a která dole. Pořadí ve vlastnostech to určuje jenom tak z 80% a jinak zbývá pokus a omyl, který nikdy neselže ale jenom trochu zdržuje. Je něco. co toto pořadí zobrazení ovlivňuje?
Jan Kosík
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21959
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2012 v 09:39
Pořadí u šrafování - zvlášť u asociativního šrafování bodem - je dost komplikované. Vytváří se pomocný obrys a pořadí se váže k tomuto obrysu. Bezpečnější v těchto případech je použít příkaz POŘADÍ a šrafuru následně umístit kam je potřeba. Nebo zkombinovat dvě šrafury pomocí průhlednosti, ne pořadí.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Bodů: 1273
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2012 v 13:24
... nebo utilitku DOBT s filtrem hladin...
predpoklad by ale byl, aby srafy byly v ruznych hladinach..
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2012 v 15:04
Děkuji za odpovědi, ale není to, na co jsem se ptal. Nejedná se o šrafy ale o výplně 2D prostoru, která se nastavuje v jeho vlastnostech. Pro určité zobrazení jednoho prostoru mám zapnuay dvě zobrazení, jedno je šrafa a druhé je solid a já potřebuji aby šrafa byla nad solidem. Někdy se to řídí pořadím zobrazení a někdy ne, pak nastává laborování s tím, co chci naverch.
Jan Kosík
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Bodů: 1273
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2012 v 16:13
aha, tak to asi nevim... toto jsem kdysi pouzival (v ACA 2010) a fungovalo mi to v pohode :(. Take to uspesne aplikuji u zobrazeni zdi... tez bezproblemu :)
Zlobi mne to sice u MultiViewBlock-u... (kdyz do MVB pridam Block obsahujici carovou kresbu + hach, tak se to, po slepeni do MVB, pravidelne objevuje se spatnym DrawOrder:( )... to ale asi patri (a kdysi patrilo) do jineho vlakna...
Zkusim se na to pak podivat...
Zdravim
JASponza
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 13.pro.2004
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Bodů: 277
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2012 v 19:15
Pokud jsem správně pochopil, šrafy pro prostor nastavujete ve vlastnostech zobrazení. Tedy ve stylu prostoru -> vlastnosti zobrazení. Pokud zde používáte reprezentaci zobrazení např. Půdorys, máte možnost nastavit základní šrafování, čisté šrafování, hrubé šrafování a použitelné šrafování. Toto používáte?
Pořadí těchto šrafování by mělo být (od shora dolů): čisté, použitelné, hrubé, základní - ve vlastnostech prostoru musí být nastaveno "Podle stylu" u vlastnosti Odsazení hranic. Pokud je nastaveno odsazení hranic na "Ručně" pak by mělo být pořadí (od shora dolů): hrubé, použitelné, čisté, základní.
U 3D prostoru do pořadí ještě zasáhne Šrafování roviny řezu.
Pavel Homan

Arkance Systems s.r.o.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2012 v 09:13
Děkuji za odpověď
nikdy jsem nepoužíval jiné šrafování než základní a ani mě nenapadlo k čemu tam ostatní jsou. Zakládal jsem si dvě sady zobrazení se základním šrafováním a tam mi haprovalo pořadí viditelnosti těchto sad. Zase jsem po mnoha letech používání aca chytřejší.
Jan Kosík
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3609:Změna chování funkce Pořadí v AutoCADu 2005.
Tip 8930:Pořadí šrafování výplně ploch prostoru v AutoCADu Architecture.
Tip 5209:Určení vlastního pořadí rozšířených vlastností objektů ADT.
Tip 2774:VIPZměna způsobu zobrazení složky (nastálo) v dialogu Otevři AutoCADu 2000/2000i.
Tip 4133:Jak změnit pořadí součástí v kusovníku?
Tip 4589:Jak změnit pořadí zobrazení prvků v Revitu?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,508 sekund.