Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
bielko ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 07.lis.2009 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad, Revit 2011 Stav: Offline Bodů: 502 |
![]() Zasláno: 14.pro.2012 v 09:28 |
Potrebujem urobiť výkaz sadrokartonu. Projekt som riešil v autocade davnejšie a musím teraz počas realizácie urobiť výkaz sadrokartonu, aby som skontroloval rozpočtárku akú výmeru mi dala do rozpočtu. Mám podhľad pod stropom a pri schodisku ho zvisle napájam na stropnú dosku. To napojenie ako je na obrázku sa riešite ako stena s materiálom sadrokartón? Ja to mám vyriešené tak. Ale prečo mi to vo výkaze tú stenu nepriraďuje k daným podlažiam? Mám zaškrtnutý celkový počet a ako vidno na obrázku mi celkový počet plochy za každým podlažím nechce vykázať. Neviete prečo? Ďakujem Upravil bielko - 14.pro.2012 v 11:11 |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
V tabulce musíte mít pro pole sloupec Materiál:Plocha zvolen Součet, pak si zvolit v tabulce v nastavení jako zápatí taky možnost součtu. Nemám teď Revit k dispozici pro názornou ukázku.
|
|
![]() |
|
martinm ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 14.led.2008 Lokalita: ČR (MS) Používám: REVIT 2014, Autocad 2014 Stav: Offline Bodů: 81 |
![]() |
Musíte si ve výkazu zaškrtnout - vypočítat součty. |
|
![]() |
|
bielko ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 07.lis.2009 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad, Revit 2011 Stav: Offline Bodů: 502 |
![]() |
Vďaka a neviete prečo mi tie steny vo výkaze nepriraďuje k jednotlivým pôdorysom ako stropy?
|
|
![]() |
|
![]() |
Prosím Vás, máte určité typy, ako vytvoriť sadrokartónový podhľad s tepelnou izoláciou pod úrovňou krokiev a klieštin v rámci strechy. Pri klasickom domčeku.
Ďakujem
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
Protože mi Střecha přijde jako nejvhodnější entita (hlavně pro části ve sklonu), tak bych to řešil buď jako "vše v jednom" - pokud nepotřebujete v dané fázi vykreslovat krov podrobně, nebo po částech (vnější vrstvy krytina a folie, krokve, vnitřní vrstvy včetně izolace), ale to záleží i na tom, co a kde je izolováno. A SDK či jiný podhled pak vykazovat materiálově jako vrstvu střechy.
Ale určitě je tu mnoho povolanějších, kteří mohou poradit...
|
|
![]() |
|
Martin.P ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 01.úno.2008 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: RAC 2009, AutoCad2010 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
Dobrý den,
používáme rodinu v místě - strop. Šikminy jsou vytvořeny tažením profilu po atikách, vodorovné plochy vysunutím, otvory pro střešní okna vybráním vysunutím. Tvar se obvíjí od roviny střechy a od tloušťky izolace, jde to celkem rychle. |
|
![]() |
|
![]() |
Ďakujem, chcel som vedieť či funkcia strop berie strechu do úvahy alebo to treba robiť cez "vytvoriť na mieste"
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To vypadá dobře, jen se zeptám, jak pak řešíte výkaz plochy toho podhledu nebo izolace? Nebo to necháte rozpočtáři, aby si to spočetl? Edit: je to v tabulce stropu, nějak jsem si to neuvědomil... Edit2: nedalo mi to a nakreslil jsem si kus takového in_place podhledu - plocha, kterou udává tabulka je u mne plocha profilu vytaženého podél hrany. S celkovou plochou podhledu se to dost míjí...
Upravil Peter Jirat - 04.bře.2013 v 11:27 |
|
![]() |
|
![]() |
Mne osobne zasa nejde ani tak o výkaz, nakoľko všetko vykazuje rozpočtár, skôr mi ide o vykreslenie v reze. Všetko modelujete, alebo používate na to výplňovú oblasť?
|
|
![]() |
|
Martin.P ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 01.úno.2008 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: RAC 2009, AutoCad2010 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
Výhody nasazení Revitu dávkuji vedení postupně
![]() Zajímavé je, že pokud má rodina kategorii strop, tak se v okně vlastností kubatura nezobrazí, pokud má rodina kategorii objem, v okně vlastností se kubatura zobrazí, ale to už tak prostě někdy s Revitem je... |
|
![]() |
|
![]() |
Materiál podhledu je bez šrafy, do řezu dokreslím čáru izolace.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ďakujem.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,179 sekund.