Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 11899 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoInventor - editor textur

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.dub.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Product Design Suite 2018 Premium
Stav: Offline
Bodů: 216
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor - editor textur
    Zasláno: 23.led.2013 v 10:47
Ahoj, možná to je hodně lama dotaz, ale už si s tím hraju dost dlouho a bez jakéhokoli úspěchu.
Jak postupuju:
Prohlížeč vzhledů - Nový všeobecný vzhled - Lišta všeobecné. Barva je jasná ta se mění podle toho co člověk vybere. Ale když chci použít možnost pod tím (Editor textur) tak jediné co mi funguje je obrázek a u toho mohu změnit pouze velikost a otočení. Tedy mohu měnit všechny hodnoty, ale bez efektu na vzhled materiálu na modelu. U jiných možností než obrázek si mohu měnit co chci, ale na modelu je jen základní barva která se vybírá o úroveň výš.
Myslel jsem že využiju textury třeba na přechody, nebo doplňkové modely s šachovnicí atd, ale nic. Jediné co se projeví na modelu je obrázek a to ještě musí padnout správně, respektive musí být připravený přesně podle potřeb modelu, protože s tím obrázkem nejde posouvat.
Vím je to zamotané, ale pokusím se to vysvětlit na přiložených snímcích obrazovky. Na všech obrázcích bude kostička 1x1cm.
Určitě to nějak jde, když už je tu takový luxusní editor materiálů, ale asi dělám někde chybu, ale nedokážu identifikovat kde.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 32695/obrazek_bez_uprav.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 32695/obrazek_posunuti.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 32695/obrazek_otoceni.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 32695/gradient_tex.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 32695/sachovnice.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 32695/drevo.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 32695/drevo_zmena_barvy.jpg


Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 378
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2013 v 21:53
při tvorbě vzhledu závisí na typu materiálu - Kov, všeobecný, Nátěr, .... podle toho máte k dipsozici různé způsoby definice vzhledu. Takto vytvářený vzhled je určen pro použití spíše "universálně".
Pro přesné umístění textury na konkrétním dílu doporučuji spíše použití příkazu "obtisk", který umístí texturu na model v požadované poloze a velikosti.
 
Pokud potřebujete hlavně vizualizaci, doporučuji použít 3D Studio, které je součástí Vámi používaného produktu Product Design Suite Premium. Je to špičkový produkt pro vizualizaci, naleznete tam mnoho funkcí nejen pro textury.
Zpět nahoru
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.dub.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Product Design Suite 2018 Premium
Stav: Offline
Bodů: 216
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2013 v 13:12
Dobrý den,
díky za nápad s obtiskem, ten mne nenapadl. Každopádně je velká škoda že Inventor disponuje poměrně solidním Materiál editorem, ale dané materiály neumí dál inteligentně používat.

Ano 3DS Max používám na vizualizace, především tam kde je opravdu potřeba práce s texturami a vyžší animační nástrje, nebo modely s volnou transformací atd.... Každopádně pro strojařinu je mnohem výhodnější Inventor a patlat se kvůli tomu, že bych rád aby pohledy na výkresu vypadali reálněji, nebo naznačovali nějaké specifické vlastnosti. To se mi zrovna úplně nechce.

Každopádně moc děkuji za navedení nějakým směrem. Počkám si ještě pár verzí a oni to dotáhnou. Když si vzpomenu jaký děs byl materiálový editor ve verzi 2010-2011 tak za dva tři roky to bude dokonalé :D.
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 1375:Zrychlení Inventoru vypnutím textur v řezu.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,906 sekund.