ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoZrcadlení textu v bloku

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 731
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zrcadlení textu v bloku
    Zasláno: 31.led.2013 v 08:04
Dobrý den, píšu s dotazem na zrcadlení textu v bloku.
Vytvořil jsem blok, ve kterém je text, pokud tento blok zrcadlím, tak se ozrcadlí i text.
Proměnnou mirrtext mám nastavenou na 0. Pamatuji si, že to určovala ještě jedna proměnná, ale nemohu se dostat k tipům 1450 a 951, tam by to mohlo být popsané, ale píše mi to, z důvodů překročení oprávnění nemám přístup, to nechápu, protože v jiné dny přístup mám, čím to je ?

Tedy dotaz 1 - zrcadlení textu co s ním ?
dotaz 2 - Tipy, proč nemám oprávnění, když v jiné dny mi normálně fungují ?

Děkuji
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2013 v 08:41
Pokud chcete v bloku text, tak ho nakreslete jako atribut. Pokud nechcete zadávat při vkládání hodnotu, tak zadejte vlastnost atributu "Přednastavený" na ANO.

Obyčejný text se prostě v bloku zrcadlí nezávisle na MIRRTEXT.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21898
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2013 v 08:43
Zrcadlení textu řídí jen MIRRTEXT. Spíš mohou nastat různé varianty u dynamických bloků - viz schéma v tipu 6250.

Co se týče přístupu - pokud jste zákazníky CAD Studia, neměl by být přístup do zákaznické sekce tipů nijak omezen, když tak se ozvěte přes Helpdesk. Pravidla přístupu shrnuje:
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6204
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2013 v 10:41
Řešil jsem něco podobného, v tipu na který odkazuje pan Michl je to velmi dobře popsáno, přidávám tedy alespoň příklad dynamického bloku dveří, kde je zrcadlení atributů použito.
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Bodů: 731
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2013 v 11:14
Ano, děkuji. Problém je v tom, že se nejedná o atribut, ale opravdu jen o obyčejný text.
abych to uvedl, jedná se o cca 1kmx1km soubor hal, které potřebuji osadit na pozemek, jelikož je to tak velké, tak jsem z toho vytvořil blok, aby se s tím dobře manipulovalo. Samozřejmě jsou tam popisky a ty se bohužel převracejí při zrcadlení.

Na tipy se nemhou nějak dostat, ale pamatuji si, že mi to v minulosti taky dělalo nějaký problém. Podívám se doma, jeslti tam mám přístup či ne.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6250:Možnosti zrcadlení textu v dynamickém bloku AutoCADu.
Tip 959:Jak v AutoCADu ozrcadlit entity tak, aby se při změně původních entit samy adekvátně změnily i ty ozrcadlené?
Tip 8607:Zrcadlení normalizovaných součástí v Inventoru.
Tip 5537:VIPTajná funkce Revitu 9.x pro zrcadlení projektu.
Tip 6308:VIPAutomatické zrcadlení obsahu Vault projektu na síť.
Tip 2518:Jak ozrcadlit sestavu nebo podsestavu v MDT?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,199 sekund.