Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
roice ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.dub.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Product Design Suite 2018 Premium Stav: Offline Bodů: 216 |
![]() Zasláno: 31.led.2013 v 13:54 |
Ahoj, narazil jsem na takovej ne úplně zásadní problém, ale je to nepříjemnost.
Mám sestavu ventilu pro teplou vodu a mám v sestavě udělané stavy toto ventilu, když se tyto stavy snažím vyrenderovat jako animaci, nebo obrázky, tak mi na ventilu vždy chybí jeden ze závitů. Týká se to pouze renderingu, na modelech, výkresech jsou všude závity jak mají být. Jen pro info závity jsou ISO M30x2. Jen tak jsem vyzkoušel jestli to není v normě a dal jsem ANSI, pak se na renderu neukázal druhý závit a ten co nebyl na prvním rendu vidět se ukázal. Když jsem to změnil zpět na ISO tak už se neprohodili. Nemáte někdo nápad jak udělat aby se v renderu ukazovali všechny závity :D. Všechny závity jsou stejné tipu a mají na-chlup stejné nastavení. Update 31.1.2013 15:47 Jen doplnění, dělá to jen v sestavách při řezu dílu. Zde konkrétně těla ventilu. Když otevřu tělo ventilu samostatně a vyrenderuji, tak tam jsou vidět všechny závity. Když je všechny smažu a umístím znovu, tak se v sestavě proházej a zmizí zase jinej závit (při renderigu). Toto prohození pak zase trvale zůstane, dokud neprovedu nějakou změnu v modelu, nebo v řezu. Update 31.1.2013 16:32 Nedalo mi to a udělal jsem testovací model a sestavu s řezem a zjistil jsme že to dělá při spojení rotace a vysunutí v jednom modelu. Viz přiložený zip soubor. Zajímavá chybka. Upravil roice - 31.led.2013 v 16:34 |
|
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
|
![]() |
|
MILKA ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 09.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: AIS 2023/WIN10 Stav: Offline Bodů: 418 |
![]() |
Asi bych zkusil vytvořit skutečné závity přes Thread modeler, je to sice obcházení "nejakého" problému, ale nic jiného mě nenapadá.
|
|
Milan Schwarz
TMW, a.s. Dvůr Králové n/L |
|
![]() |
|
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 18.srp.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() |
Bohužel model a sestavu neotevřu protože mám 2012 verzi.
Ale jsou otvory vytvářeny přes příkaz díry se závitem a nebo jsou to otvory a poté je na tyto otvory použit příkaz závit ? Třeba je v tomhle problém. Určitě je divné že by rendování stejných otvorů se chovalo během rendingu jinak .... |
|
![]() Lestr Autodesk Inventor Professional 2022 Autodesk Vault Professional 2022 |
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 433 |
![]() |
Dobrý den,
je to dáno způsobem modelování. oba závity jsou na jednom prvku - vnitřní ploše válce (díry). Buďto upravte způsob modelování, nebo pro jednoduchost upravte průměr na jedné straně (např. o 0.01mm) - zesílením a pod. |
|
![]() |
|
roice ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.dub.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Product Design Suite 2018 Premium Stav: Offline Bodů: 216 |
![]() |
Jedná se o zjednodušený model, abych snadno rychle ukázal chybu. Zdrojový výrobek jiné modelování neumožňuje. respektive umožňuje, ale strávil bych na tom 3-5x víc času ;) a na to jsem moc línej a nikdo mi to nezaplatí.
S tím zesílení to pomohlo, moc díky za nápad. Každopádně je to podivná chyba, určitě by stálo za to jí poslat do Autodesku.
|
|
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
|
![]() |
|
Lubomír Polesný ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 553 |
![]() |
Dobrý den,
jiné řešení je rozdělit vnitřní válcovou plochu na dvě válcoové plochy pomocí pracovní roviny. Výsledek je v příloze. |
|
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
emanuel1200 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 08.lis.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: inventor2011 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() |
Dobrý den ,
můžete poradit jak jste odstranil plochu v tělesu?Nikde jsem odstranění plochy v inventoru nenašel, můžete navést? předem moc díky |
|
![]() |
|
emanuel1200 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 08.lis.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: inventor2011 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() |
Už nemusíte, našel jsem to.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,641 sekund.