Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
freem1 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 26.bře.2008 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad Mechanical 2009 Stav: Offline Bodů: 84 |
![]() Zasláno: 02.úno.2013 v 12:08 |
Ahojte.
Prosim Vas, ked si nainstalujem DWG TrueView 2011, tak potom vsetky subory co mam ako koncovku .dwg mi otvara v DWG TrueView 2011. A ja potrebujem, aby sa mi otvarali v Autocad Mechanical 2009. Ako to mam urobit, aby sa mi to otvaralo v Mechanical? Alebo si musim stiahnut a nainstalovat starsi DWG TrueView napr. 2009 a nizsi? Dakujem za pomoc. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Celkem běžné chování - poslední nainstalovaný program změní asociaci. Slušné by bylo, kdyby se optal :-)
Zkuste spustit Mechanical a otevřít v něm soubor. Podle mých zkušeností si mění Autodeskové programy asociace, takže platí poslední.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
freem1 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 26.bře.2008 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad Mechanical 2009 Stav: Offline Bodů: 84 |
![]() |
Viem, ze ked si spustim Autocad,tak tie subory otvorim tak. Ale ja to potrebujem tak, ze ked kliknem na subory, tak aby sa mi hned otvorili v Autocade.
Nebude sa to teda dat urobit tak? Dakujem. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý večer,
nepomohlo by prosím klepnout na DWG soubor pravým tlačítkem myši, zvolit Otevřít v programu - Zvolit výchozí program... a v otevřivším dialogu zvolit program? Nezapomeňte prosím aktivovat volbu K otevření souborů tohoto typu vždy použít vybraný program. Pokud v dialogu AutoCAD nenaleznete, stiskněte tlačítko Procházet a přidejte spustitelný soubor do seznamu v dialogu. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Ano - to je ruční nastavení asociace. Správné je IMHO DWG Laucher. Já jsem ale chtěl poradit JEDNOU otevřít soubor DWG ve spuštěném Mechanicalu a zkusit, zda při NÁSLEDNÉM poklepání na dwg soubor se spustí v Mechanicalu, nebo Vieweru.
Vedou mne k tomu zkušenosti s více verzemi Mechanicalu a Inventorem na jednom počítači - poslední spuštěný program mění asociace.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21958 |
![]() |
Jako výchozí program pro obsluhu DWG doporučuji ponechat DWG Launcher (aclouncher) - snaží se rozpoznat, kterou aplikací má daný DWG soubor otevřít. Viz tipy DWG Launcher
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,180 sekund.