Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Otasek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() Zasláno: 17.lis.2005 v 17:08 |
I když to sem přímo nepatří - neměl by měkdo z přispěvovatelů SW simulátor pro TNC310 Heidenhain?
Možná bude použitelný i nějaký jiný simulátor..syntaxe příkazů jsou si hodně podobné Díky |
|
používám: ASI9 SP4
Ing. Vladimír Janča Konstrukce strojů a zařízení Kvasice |
|
![]() |
|
Tywole ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 21.lis.2005 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
Dobrý den hledám to samé už asi už 3 dny na internetu a nemohu to nikde sehnat. potřebuji simulátor na heidenhain iTNC530 a tak jsem se chtěl zeptat zda jste něco nenašel či vám ho někdo neposlal. moc děkuji za Vaši odpověd |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
![]() Jedině se ještě zeptat přímo dodavatele www.heidenhain.cz ale pro TNC310, je tam přímo poznámka, že simulace je možná pouze na stroji..takže jsem se ani nezkoušel ptát |
|
|
![]() |
|
![]() |
na googlu sem našel dost odkazu ale bud sou nefunkční a nebo to je odkaz slovní a nedá se stahnout žádný simulátor. Používám EdgeCam a ten má simulátor v sobě ale potřebuju se naučit i na mašině proto bych chtěl simulátor (naučit se dělat ručo na hidenhainu našel jsem jeden odkaz kde se stránky předělávají a budou funkční až někdy v lednu, je to odkaz ze studny.cz jinak sem taky v řiti... |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nápodobně
Já si manuál přečetl, ale praxe je úplně něco jiného..TNC310 by měla podporovat možnost testu programu i za běhu jiného... ale raději jsem to nezkoušel. Samotné přepisování je celkem na pohodu, za 5minut už to tam člověk láduje jak starý mazák ![]() Já CAD->CAM převodník nemám, takže to musím celé vymýšlet z hlavy a většinou jsou výkresy jen na papíře, takže mě nic jiného ani nezbývá |
|
|
![]() |
|
![]() |
jj to já taky nemam převodník CAD-CAM snad ani neexistuje (škoda když je model hotov dá se do simulátoru výroby dokáže poznat konflikty v cestě atd. program umí všechno od evidence zakázek až po cenovej navrh zaky, vytvoří postprocesory atd.... existuje 100 % funkční demoverze ale vytvořené modely se nedají použít v placené verzi (divný že :) ) ale obráceně to funguje. já se s nim teprv učim dělat takže ho ovládam tak z 5-10% (po měsíci) ale na školení sem 12 hodin civěl s otevřenou pusou a pak sem druhejden rozdejchávalkdyž mi řekli to za 3 měsíce taky zvládnete... poté sem došel k závěru že než se začnu na 100% učit Edge Cam tak musim pochopit a naučit se ovládat vlastně frézky (Haidenhain) tak proto se pídim po somulátoru ale prej existuje a byl viděn |
|
![]() |
|
Lexa ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 10.led.2006 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
|
|
![]() |
|
Michnov ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 17.led.2006 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Zdravím. Nevim, jak Vám, ale mě se to demo nejeví dvakrát
jako dobře funkční. Nemůžu zaboha editovat tabulku nástrojů a při definici nástroje v samotným programu mi to píše nedovoleno, tudíž se editace s grafikou ani simulace nekoná, protože tnc nezná radius frézy. |
|
![]() |
|
![]() |
Pro editaci tabulky nástrojů se musí vytvořit soubor s koncovkou .T (v návodě kapitola 4.2). V kapitole 5.2 je popsáno zadávání dat do tabulky nástrojů. Používání tabulky nástrojů v souvislosti s grafickou simulací má význam asi pouze u rádiusových fréz. Nástroje bez druhého rádiusu (stopkové frézy, rohové frézovací hlavy, vrtáky) je jednoduší definovat přímo ve vlastním programu (s koncovkou .H), nejlépe hned na začátek za BLK FORM (příklad: 3 TOOL DEF 1 L+0 R+10 ; freza stopkova). Při definování nástrojů do vlastního programu je potřeba zakázat používání tabulek nástrojů, jinak nebude fungovat grafická simulace. Pomocí tlačítek Ctrl Alt M vstoupíme do MOD-funkcí a zadáme heslo 123, potom stiskneme klávesu GOTO a zadáme čislo 7260 a ENT. Ve strojním parametru MP 7260 : 254 ;Anzahl Werkzeuge (T-Nummer) napíšeme místo číslice 254 číslici 0 a potvrdíme klavesou END. V návodě je to v kapitolách 12.1, 12.3, 13.1. |
|
![]() |
|
![]() |
Pro EDITACI tabulky nástrojů je nesmysl tvořit novej soubor.T, tedy novou tabulku! Asi jsem měl ňákou blbou verzi. Stáhl jsem si jinou a už je to v pohodě. Šlo o to, že tabulka nešla editovat, nová by mi nepomohla, leda v jiným adresáři.
Tabulku nástrojů v reálu používám na každej nástroj. Tudíž i v tom demu. Myslim, že pánové z obsluhy by mi brzo přišli zakroutit krkem, kdyby kvůli přepsání korekcí ( ať už délkovejch nebo poloměrovejch ) nástroje museli editovat program, kterej ho volá. Do parametrů, když to není nutný, nelezu a jak už jsem psal, zakázání tabulky nástojů je ( pokud chcete smysluplně vyrábět ) totální kravina. |
|
![]() |
|
![]() |
Pro Michnova. První dotaz poptával existenci SW simulátoru pro TNC310 Heidenhain. Demo jsem nabídnul jako jeden z použitelných a všechny moje odpovědi směřoval ke zprovoznění dema. Smysluplnost výroby jsem neřešil. Proč nelízt do strojních parametrů? Od toho to demo přece je, aby si člověk mohl vyzkoušel i to, co by si na funkčním stroji vyzkoušet nedovolil a zároveň se naučil něco nového. Proč při výrobě používat jednu tabulku nástrojů? Tabulka se přece nemusí používat vůbec žádná, nebo se může používat i více tabulek. Záleží na charakteru výroby, výrobku, opakovanosti výroby. Smysluplnost výroby vidím třeba v používání kvalitního a produktivního nářadí. Spolupracovníci, kteří svojí nízkou odbornost řeší kroucením krku komukoliv, ke smysluplnosti výroby taky nepřispívají. |
|
![]() |
|
![]() |
Pro Lexu
Zdravim, -Dobře. Beru a souhlas. -To, že nelezu zbytečně do parametrů jsem myslel samozřejmě právě na funkčním stroji. Parametrů je požehnaně, takže zkoušet si různá nastavení v demu bohužel nemám čas. Jasně, že se tabulka nemusí používat žádná, ale právě při použití produktivních nástrojů, u kterých předpokládám časté používání na určité operace vidím důvod k tomu ji použít. Víc tabulek jsem zatím neměl důvod používat, ale nic proti tomu. Ale jak píšete: "Záleží na charakteru výroby, výrobku, opakovanosti výroby." Mě šlo o to, že definování nového nástroje přímo v programu musím dopsat ručně na panelu nebo v texťáku, protože z CAMu tuto možnost nemám. Takže pro mě zbytečná možnost vnést do programu chyby. K mašině to mám daleko a tady v tom krpatym závodě je problém prakticky se vším. Proto co nejjednodušší řešení. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.