Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
sorbík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 29.dub.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: autocad2013 Stav: Offline Bodů: 154 |
![]() Zasláno: 12.úno.2013 v 09:30 |
Ahojte, pracuji často s externími referencemi a v poslední době mě celkem již unavuje neustálé potvrzování vyskakujících oken: "externí reference se změnila, načíst znovu?" dá se někde nastavit, aby se to dělo automaticky? díky
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Nikde to nastavit nejde. Vyskakovací okno se ale dá vypnout a dá se upravit četnost kontrol.
Osobně bych to nepovažoval za vhodné. Představte si, že ten xref upravuje někdo jiný, ten někdo každou minutu sopubor uloží a Vám se bude neustále aktualizovat xref... ![]() Lze ale udělat tlačítko s příkazem -xref z * nebo LISP, který se může spouštět velmi krátkým příkazem, nebo klávesovou zkratkou (command "-xref" "z" "*") |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21950 |
![]() |
Nastavení notifikací se dá změnit - viz http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=6642ale spíš je otázka, zda se onen xref opravdu tak často mění, či zda nejsou ony notifikace nesprávné (soubor se ve skutečnosti nemění). Jsou xrefy na síti? Pocházejí ony DWG soubory z AutoCADu? Hlásí audit souboru nějaké chyby?
|
|
![]() |
|
sorbík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 29.dub.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: autocad2013 Stav: Offline Bodů: 154 |
![]() |
Díky za náměty! nejde v mém případě o množství změn (stálého ukládání )v čase, ale spíše o to, že se mi změna projeví v několika výkresech, kde je reference obsažena....takže z tohohle titulu mi ta četnost oken vadila, ale možná jsem již moc náročný :)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.