Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.100.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() Zasláno: 26.úno.2013 v 11:48 |
Což to popřehazování v pat souboru jsem původně myslel, ale není to moc praktické, protože některé šrafy jsou opravdu dlouhé.
No nic, buď si s tím vyhraji, nebo hodím něco na paletu a nechám to tak. děkuji |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21990 |
![]() |
Napadá mne jen to popřehazovat v ACADISO.PAT nebo použít paletu jak navrhuje PepaR.
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
V obou verzích mám ribbon vypnutý, používám klasické panely. Tedy nevidím TIP.
U mne byly v pořadí stejném jako u Vás, nicméně po přenesení uživatelského nastavení se pořadí pozměnilo, nevím proč. Koukám ještě do acadiso.pat na jiném pc a tam je to tříděno přesně podle toho, jak jsou napsané šrafy po sobě v souboru, není to tedy tříděno dle abecedy. Otázka je - lze si šrafy "popřehazovat" dle potřeby ? Předpokládám, že by šlo pozměnit acadiso.pat editací, ale to dosti krkolomné řešení, protože některé šrafy jsou opravdu hodně dlouhé .... |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21990 |
![]() |
Měl jste v obou verzích nastavenou použití ribbonu - tedy jde o stejný dialog výběru? Viz http://www.cadforum.cz/cadforum/klasicky-dialog-srafovani-pro-autocad-2011-2012-tip8370
U mne se to v obou verzích chová stejně - tedy šrafy jsou v pořadí:
- SOLID
- obsah ACADISO.PAT podle abecedy
- samostatné .PAT soubory podle abecedy
- Uživatelské
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Taky by mě docela zajímalo zda lze řídit pořadí zobrazení v typech vzorů šraf. Zkoušel jsem zběžně prolustrovat anglická fóra, ale zatím jsem nenalezl odpověď a tak trošku doufám, že pan Michl, případně někdo jiný přijde s odkazem na možné řešení ;).
|
|
![]() |
|
![]() |
Zdravím, máte pravdu - bylo.
Jen bych se rád dobral toho, proč se šrafy přeházely oproti verzi 2011 ? |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý podvečer,
a nebylo by pro Vás dostačujícím řešením přetáhnout si nejčastěji používané šrafy do panelu nástrojů, kde lze jednoduše manipulovat s pořadím?
Upravil PepaR - 26.úno.2013 v 13:22 |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den, nainstaloval jsem autocad 2013 a po přenesení uživatelských nastavení atp... se mi "rozhodila" nabídka šraf, není v pořadí jako předtím, což mi je teď nepříjemné.
původně např šrafa 1, šrafa2, šrafa 3 nyní šrafa 3, šrafa1, šrafa2 (je to v té roletce v dialogu šrafování. Tedy otázka je, dá se upravit nabídka šraf, aby byla seřazena tak jak chci já ? (ne podle abecedy, ale abych si dal nahoru ty nejpoužívanější a ostatní by šly pod ně) Děkuji |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,429 sekund.