Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1618 |
![]() Zasláno: 23.lis.2005 v 11:22 |
Prosím, existuje nějaký nástroj, který by v autocadu rozšiřoval možnosti práce se spline? Potřebujeme umět např. přerušit spline v bodě tak, aby se nezměnil směr počátečního a koncového vektoru...omlouvám se za nepřesnou terminologii - prostě potřebujeme spline v acadu ovládat asi tak, jako se s ní pracuje v photoshopu:) - existuje něco? Děkuji |
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Nestačí príkaz _break na prerušenie čiary a editovanie pomocou uzlou?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1618 |
![]() |
ano, přerušení v bodě funguje, ale když chci docílit při editaci spline URČITÉHO výsledku, tak na to příkaz splinedit moc vhodný není - není intuitivní a navíc jakmile ho jednou použiji, tak se mi od toho momentu už pořád zobrazují jen řídící body mimo spline a nikoli body přímo NA ní, takže třeba když má procházet určitým místem, tak to jde těžko...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
a vůbec nejde (nebo jsem přehlédl?) měnit směr počátečního a koncového vektoru - ten se dá zadat jen při vytváření...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Dle mých zkušeností je SPLINE poněkud nešťastný příkaz. Bohuže spoustu lidí zláká tím, jak dokáže oble vypadat - ale to je tak všechno Vytyčit se to nedá, smysluplně převést např. na pline také ne. Jedině se tomu vyhýbat "jako čert kříži". Ale co s tím, když ji od někoho dostanu ? V tipech uváděný splineconvert ani tip 2061 zrovna nezabraly Takže já osobně už jsem na to rezignoval a nechám to (zatím) osudu |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
souhlas, souhlas, souhlas. Objekt, s nímž se nedá rozumně nic dělat. Když ji náhodou od někoho dostanu, nastávají prakticky dvě varianty - 1) vrstevnice od geodetů, pak si jich nevšímám, případně je vypnu 2) kolega z nich asi dvakrát "odruky" navrhl nějaký chodník, ale už jsem mu vysvětlil, že takto tedy ne (a měl nutkání mu tento příkaz vyhodit z nabízených příkazů ![]() |
|
![]() |
|
Milan ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 27.říj.2004 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 56 |
![]() |
Ja so spline neviem nic lepsie nez ju konvertovat na polyline - ta ma niekedy dost vela bodov, takze vzdy sa to pouzit neda. Pouzivam spl2pl.vlx zrejme som ho stiahol odniekadial stadeto z fora. Ak to neviete najst dajte mi vediet. Milan |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
A čo v _splinedit / zJemni / Zvyš řád na hodnotu 26. To nestačí? |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21992 |
![]() |
hezká finta!
![]() |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Z fóra jste to asi nestáhl, to už bych to měl Ale díky za tip, v tomhle tvaru jsem to asi nehledal (i když jsem měl) Pro ostatní zájemce - našel jsem to např. na http://www.dotsoft.com/freestuff.htm Převádí to na pline se zadanou délkou segmentu |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
hoffy ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.lis.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Zajímavé je, že některé CAD programy (AlphaCAM,CAD) dokáží SPLINE jednoduše převést na křivku.
|
|
hoffy
|
|
![]() |
|
musil ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 03.srp.2005 Lokalita: ČR (VY) Používám: Cad 2002LT EN Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
cad lt spline muj postup pro složitější spline :_divide;rozdělím na spoustu dílů;_list; vyberu všechny vzniklé body a z výpisu je zkopíruji do schránky. Následně vyextrahuji souřadnice x,y,z asi takto: 3.6701,44.8603,0.0000 používám excel tak by asi šlo i udelat makro. body kopíruji do schránky a v cad zadám _pline a vložím obsach schránky na příkazový řádek a mam hotovou pline |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21992 |
![]() |
Převod Spline na Pline v AutoCADu LT (jedním tlačítkem) řeší např. AAC LT Extension (nyní zdarma k AutoCADu LT)
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
... ![]() ![]() |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,578 sekund.