ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKlenby v Revitu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
nedorost Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 30.zář.2008
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AUTOCAD, REVIT
Stav: Offline
Bodů: 17
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Klenby v Revitu
    Zasláno: 20.bře.2013 v 12:40
Poradí někdo nejoptimálnější postup pro tvorbu kleneb v Revitu 2012 - jedná se o křížové klenby nad půdorysně nepravidelnými (nepravoúhlými) místnostmi.
Ned
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.bře.2013 v 13:46
Dobrý den,

já jsem klenby v projektu modeloval jako hmotu na místě, ale třebas někdo ze znalejších přijde s elegantnějším řešením.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2013 v 10:18
Otázka vždy je , co je potřeba modelovat a co je potřeba vidět v půdorysu. Taky jsem ve většině případů modeloval klenbu jednoduše (bez nějakých velkých detailů) a pro zobrazení v půdorysu se používala rodina adaptivní komponenty, za chvíli ji někam pověsím. Není to nic dokončeného, jen jako rychlá pomůcka, doporučuji dále upravovat dle potřeb.

verze 2013
Zpět nahoru
nedorost Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AUTOCAD, REVIT
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2013 v 13:27
Pro pana Jiráta
Pane inženýre, děkuji, ale nemohu 2013 otevřít, protože ho nemám(REVIT 2013), ale pokusím se vydat cestou studia adaptivní komponenty.
Ned
Zpět nahoru
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2013 v 14:02
Taky jsem si všimnul, že původní dotaz zněl na 2012, když tak to za chvíli udělám i v 2012, pokud nenastane nějaký problém.
Zpět nahoru
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2013 v 14:10

Je to spíš taková hračka, ale proč si někdy nehrát...
Zpět nahoru
nedorost Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AUTOCAD, REVIT
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2013 v 14:37
Pane inženýre děkuji, je to bomba. Byl by nějaký způsob jak z toho obrázku ještě tvořit hmotu (plochu) spodku klenby?
Ned
Zpět nahoru
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2013 v 15:14
Asi ano (čárově mi to funguje i ve 3D), ale nastávají problémy s převodem těchto už tak dost složitých tvarů na hmoty, které se navíc musí odečítat. Zatím jsem to dal k ledu, možná se najde někdo kreativnější. Paty kleneb můžou být v každém rohu jinak vysoké, klenby můžou mít tvary všelijaké... je otázkou zda toto vše se snažit zahrnout do jedné rodiny klenby.
Zpět nahoru
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2013 v 14:17
Tak jsem trochu posunul klenbu dopředu - chce to jiný způsob modelování v projektu. Připojuji adaptivní komponentu se 4 vkládacími body (vkládají se proti směru hodinek), které představují 4 rohy místnosti (více rohů zatím nee). Ve vrcholu klenby je další adaptivní bod, posunem kterého měníte výšku klenby. Po osazení do projektu je potřeba použít příkaz Roof to Face (střecha je méně náchylná k problémům) a při zarovnání ve vlastnostech střechy Face to Top (střecha se vykresluje od plochy dolů - opačně mám problém) při postupném odsouhlasení každé plochy (ne všechny najednou) lze klenbu pomocí střechy vytvořit. Následná úprava tvaru klenby a příkaz Update to Face umožňuje s tvarem střechy manipulovat.
Nápady jaké parametry přidat? Zatím to nepropojuji s 2D kresbou klenby, může to někdo zkusit?
Není potřeba nic odečítat, pouze následně vytvořit násyp nad klenbou (asi stačí šrafa v řezu).
Komentáře?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9771:Jak vytvořit klenbu střechy v Revitu LT.
Tip 5838:VIPZobrazení stavebního prvku v legendě (schodiště, klenba...)
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10359:Možnosti tvorby různých typů střech v Revitu.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 2,102 sekund.