Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Milos.Moravec ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 17.dub.2013 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2011 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() Zasláno: 17.dub.2013 v 17:18 |
Dobrý den,
vytvářím komplikovanější iSestavu, která obsahuje dílčí podsestavy, které jsou tvořeny dílčími iSestavami a tyto iSestavy jsou tvořeny iParty. Rozpiska modelu i kusovník na konečném výkrese zobrazují správné údaje, ale nefunguje mi přidání pozic pro tyto dílčí iSestavy. Pro názornost struktura celé hlavní sestavy: Hlavní iSestava
podsestava 1 - iSestava - struktura rozpisky normální podsestava 2 - iSestava - struktura rozpisky normální iPart 1 - struktura rozpisky normální iPart 2 - struktura rozpisky normální iPart 3 - struktura rozpisky normální iPart 4 - struktura rozpisky normální iPart 5 - struktura rozpisky normální podsestava 2 - iSestava - struktura rozpisky dělicí ....... podsestava 20 - iSestava - struktura rozpisky dělicí Tam kde je zadána struktura normální, tam přiřazování pozic funguje (jdou vybrat komponenty), tam kde je struktura rozpisky dělicí, tak nemohu na konečném výkrese pozice přiřadit. Bohužel se mi nepodařilo přijít na způsob, jak tento problém odstranit. Předem děkuji za jakoukoliv radu. Miloš Moravec |
|
![]() |
|
Lubomír Polesný ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 553 |
![]() |
Dobrý den,
to je pochopitelné. Komponenty, které mají strukturu rozpisky dělící, se nezobrazují v kusovníku. Tím pádem nemají přiřazenou žádnou pozici a tedy nejdou ani ve výkrese pozicovat. Pozn. V nových verzích Inventoru se tato struktura rozpisky jmenuje skrytá.
|
|
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
Milos.Moravec ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 17.dub.2013 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2011 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
Dobrý den,
děkuji za informaci. Problém není v kusovníku - pro ten získám jednotlivé části, které jsou obsaženy v hlavní sestavě a mají sobě přiřazené číslo. Problém je v pozicích. Pokud bych měl tuto iSestavu v nadřazené sestavě bez problémů přiřadím pozice všem součástem (struktura všechny úrovně). Tento krok však nefunguje pro iSestavu (nelze zvolit všechny úrovně, ale je zaškrtnuto pouze první úroveň). vzhledem k tomu, že potřebuji držet kótování pro další modely z rodiny isestavy, tak krok s nadřazenou sestavou pro mě není výhodný. Pokud by jste mi dokázal poradit, jak přepracovat rozpisku nebo jiný způsob jak celý tento problém vyřešit moc by mi to pomohlo. Děkuji Miloš Moravec
|
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
Je to přepínání v rozpizce - jak je karta "Strukturovaná", tak na ni klikněte pravým tlačítkem a dejte "všechny úrovně" - dá se to takto nastavovat (u iSestav jsem s tím moc nepracoval, takže nevím, zda-li to bude fungovat i tam, ale myslím, že by mělo).
Na totéž se Vás ptá při vytváření kusovníku (jestli jednu úroveň nebo všechny). Jen ve výkrese to po přidání pozic nelze změnit... (dokud jsou pozice) |
|
![]() |
|
![]() |
Tady je bohužel ten kámen úrazu, pro iSestavu to změnit nelze
![]() |
|
![]() |
|
Lubomír Polesný ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 553 |
![]() |
Dobrý den,
pro iSestavu je možné používat pouze strukturovaný pohled rozpisky a pouze nejvyšší úroveň (viz wikihelp). Problém bude pravděpodobně také v tom, že je nastavena struktura rozpisky skrytá (dělící). Komponenty se nezobrazují v kusovníku a tedy nejdou ani opozicovat. Navíc se toto komplikuje s tím, že strukturovaný pohled na rozpisku zobrazuje pouze nejvyšší úroveň. Myslím, že toto nepůjde udělat, pokud jsem to tedy správně pochopil. Upravil Lubomír Polesný - 18.dub.2013 v 13:42 |
|
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
![]() |
Ja jsem si to bohužel myslel. Podle toho co jsem se kde dočetl, tak iSestava se nedá rozdělit na nižší úrovně. Přesto velmi děkuji za reakci
Miloš Moravec
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,271 sekund.