Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
rmknew ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.dub.2013 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCad2013 Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() Zasláno: 20.dub.2013 v 07:10 |
Potreboval by som, aby mi v nákrese zobrazilo X a Y súradnice vo všetkých bodoch, kde sa mi pretínajú alebo stretávajú úsečky. Teraz sa zobrazujú len keď nad každým bodom prejdem kurzorom. Je niečo také možné?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Použijte kombinaci utilit INTLINES (vytvoří body v průsečících) a P2BLK (nahradí body blokem) - obě na stránce Download. Jako blok si vložte např. dynamický blok PtLabel - popíše vlastní polohu.
|
|
![]() |
|
ETrost ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.srp.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD Stav: Offline Bodů: 22 |
![]() |
To je šikovná aplikace. Má ale jednu vadu, nenajde průsečíky křivky která se protne sama.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Zkuste dnes upravenou verzi INTLINES na stránce Download.
|
|
![]() |
|
ETrost ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.srp.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD Stav: Offline Bodů: 22 |
![]() |
Funguje perfektně! Dík!
|
|
![]() |
|
rmknew ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.dub.2013 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCad2013 Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() |
Super, zjednodušilo mi to prácu.
Ten dynamický blok treba vkladať ku každému bodu ručne, ideálne by bolo, keby to urobilo automaticky napr. pri kliknutí na bod, ale už chcem asi veľa ![]() Ďakujem za pomoc
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nerozumím - není třeba jej vkládat ručně, ale není třeba ani klikat na body - umístění proběhne zcela automaticky. Viz ukázkové video:
|
|
![]() |
|
![]() |
V mojom prípade mi to nevykreslí tam kde má. Prikladám súbor.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Zkoušel jsem přesně podle postupu ve videu a průsečíky to vykreslí a označí - viz:
Dělá to průsečíky čar, takže bloky je potřeba nejprve rozložit. A průsečíky jsou pouze tam, kde se linie protínají, takže v nedotažených spojích průsečík chybí, čára kreslená ze dvou segmentů má naopak průsečík navíc.
|
|
![]() |
|
![]() |
Z toho videa mi nie je jasné, ako pridať ten dynamický blok PtLabel.
Upravil rmknew - 23.dub.2013 v 19:57 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Příkazem
VLOŽ nebo jej přetáhnete myší do okna AutoCADu. Nemusíte ale nutně použít zrovna tento blok, můžete si ve výkresu vytvořit i jiný, vlastní.
|
|
![]() |
|
![]() |
Vďaka za rady, ušetrili ste mi pár dní práce, keďže v Autocade veľmi nerobím.
Ak budete potrebovať poradiť ohľadom práčky, môžete sa obrátiť na mňa. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.