ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - archiv s prezentacemi rozešleme do 6.10.
Přes 119.500 registrovaných u nás, celkem 1.102.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
Autodesk Product Design & Manufacturing Collecion - nástroje pro vývoj a výrobu
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoTabulka ozubení

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 495
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tabulka ozubení
    Zasláno: 20.dub.2013 v 17:47
Dobrý den,
 chtěl bych se zeptat, vkladám do výkresu tabulku s parametry ozubeného kola z excelu. V tabulce jsou některé udaje přes dva sloupce, bohužel po vložení do Inventoru se text vloži pouze do prvního sloupce.

Je nějaká možnost to udělat tak, aby bych měl v tabulce udáje přes dvě pole. Něco jako v excelu sloučit pole?

Děkuji
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2013 v 08:56
takto pracovat Inventor s Excelem neumí, jediná možnost je vložit tabulku pomoci OLE objektu, ale já s tím nemám moc dobré zkušenosti, né vždy mne to poslouchá jak já potřebuju.
Václav Dušek
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Používám:
Inventor
Bodů: 1637
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2013 v 10:30
Inventor neumí v tabulce "sloučit" buňky. Pokud potřebujete přesné zobrazení tabulky ozubení, doporučuji použít načrtnutou značku a vyplnit jí buď ručně, nebo pomocí iLogicu z excelu.
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.dub.2013 v 17:57
Díky za informace, jelikož se jedna o jeden výkres, tak to ponecham bez sloučených buněk.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Pavel Žáček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012
Bodů: 446
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2013 v 08:32
Jaký je původ tabulky, kterou do Inventoru vkládáte? Nešlo by upravit ten zdrojový soubor podle vašich představ a pak vložit?
Pavel Žáček
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2013 v 08:46
Uplně původní zdroj, byla tabulka napsana v wordu 2007, tu jsem přehodil do excelu 2007. Tam jsem ji upravil podle představ a nasledně vložil pomocí příkazu Tabulka - Obecné.
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2013 v 08:51
Taky občas vkládám tabulky ozubení do výkresu, spíš z Wordu než z Excelu a už jsem vyzkoušel i takovýto postup: tabulku uložit do PDF, otevřít PDF, vzít do schránky a ze schránky do výkresu. Není to ideální, ale vždycky jsem ve výkresu pak viděl to, co bylo v tom PDF. Inventor neměl šanci to upravit po svém.
Pavel Žáček
Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Bodů: 407
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2013 v 09:02

Vyplněné tabulky ozubení vkládal automaticky do výkresu dávno Mechsoft pro Autocad 2004. Bohužel od té doby se to nepodařilo tvůrcům Inventoru realizovat. Je to možný námět pro vylepšení budoucího Inventoru.

Zpět nahoru
EuroTec Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2016
Bodů: 299
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2013 v 09:18
I Inventor verze 8 s MechSoftem to uměl.
Milan Denk

EuroTec JKR
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Bodů: 1627
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2013 v 09:28
Ale to  se jednalo  pouze o  nástavbu která  nepocházela z dílny autodesk. Pokud si dobře vzpomínám tak až  rok po  vydání  verze inventor 8 autodesk koupil mechsoft < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility: ; width: 0px; height: 0px; border: 0px; padding: 0px;">
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2013 v 09:32
Když si vzpomenu na starý dobrý MechSoft, tak vždycky zamáčknu slzu. Co ten toho uměl. A hlavně to, co konstruktér jako já opravdu potřeboval. Bohužel to je dnes už jenom nostalgie a děláme s tím, co máme. A vkládáme tabulky ozubení, které se neumějí samy aktualizovat, když člověk pomocí generátoru ozubených kol něco na kolech upraví (např. korekci). A musíme si je vytvářet sami nebo je složitě editovat z html souboru zprávy, kterou Inventor vytvoří.
Pavel Žáček
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Používám:
Inventor
Bodů: 1637
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.dub.2013 v 10:10
Všechny potřebné informace v modelech jsou. Jde jenom o to je vytáhnout na světlo a nějak je zobrazit. Pokoud dáme dohromady seznam údajů a vzhled tabulky, je možné se na to podívat a takovou automatickou tabulku vytvořit.
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.dub.2013 v 21:52
To Pavel Žáček:

Tabulku uložim ve wordu do pdf. Otevřu. A jak dál mám postupovat? Zkoušel jsem Kopírovat soubor do schránky, Vybrat vše a kopírovat, ale v inventoru ve výkrese jsem neměl možnost vložit. A jiná možnost vloženi mě nenapadla.

To Navara:

Existuje nějaká (nejlépe efektivní) cesta jak dostat udáje z generovaného kola do tabulky? Tabulka by teoretický měla vypadat viz příložený soubor.

Příložena tabulka by měla být vcelku, nepohral jsem si s uprávou.

Připojené souborypdfuploads/36556/1.pdf

Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.dub.2013 v 07:25
V prohlížeči PDF naberete do schránky, potom v Inventoru: Nástroje - Vložit s upřesněním - Device independent bitmap.
Možná, že lze do schránky dostat i jinak, než v PDF. Já jsem experimentálně vyzkoušel tuto cestu a funguje mi.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 71/02_Apr._30_07.23.jpg

Pavel Žáček
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.kvě.2013 v 20:17
Díky, už se mi to povedlo.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10863:Jak v Inventoru navrhnout ozubené kolo z plastu?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8766:Jak změnit všechny buňky tabulky kusovníku na nestatické?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 2,133 sekund.