Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - archiv s prezentacemi rozešleme do 6.10.
Přes 119.500 registrovaných u nás, celkem 1.102.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() Zasláno: 20.dub.2013 v 17:47 |
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, vkladám do výkresu tabulku s parametry ozubeného kola z excelu. V tabulce jsou některé udaje přes dva sloupce, bohužel po vložení do Inventoru se text vloži pouze do prvního sloupce. Je nějaká možnost to udělat tak, aby bych měl v tabulce udáje přes dvě pole. Něco jako v excelu sloučit pole? Děkuji |
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
takto pracovat Inventor s Excelem neumí, jediná možnost je vložit tabulku pomoci OLE objektu, ale já s tím nemám moc dobré zkušenosti, né vždy mne to poslouchá jak já potřebuju.
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Inventor neumí v tabulce "sloučit" buňky. Pokud potřebujete přesné zobrazení tabulky ozubení, doporučuji použít načrtnutou značku a vyplnit jí buď ručně, nebo pomocí iLogicu z excelu.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
Díky za informace, jelikož se jedna o jeden výkres, tak to ponecham bez sloučených buněk.
|
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Jaký je původ tabulky, kterou do Inventoru vkládáte? Nešlo by upravit ten zdrojový soubor podle vašich představ a pak vložit?
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Uplně původní zdroj, byla tabulka napsana v wordu 2007, tu jsem přehodil do excelu 2007. Tam jsem ji upravil podle představ a nasledně vložil pomocí příkazu Tabulka - Obecné.
|
|
|
|
![]() |
|
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Taky občas vkládám tabulky ozubení do výkresu, spíš z Wordu než z Excelu a už jsem vyzkoušel i takovýto postup: tabulku uložit do PDF, otevřít PDF, vzít do schránky a ze schránky do výkresu. Není to ideální, ale vždycky jsem ve výkresu pak viděl to, co bylo v tom PDF. Inventor neměl šanci to upravit po svém.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
Hrnčíř ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 Stav: Offline Bodů: 407 |
![]() |
Vyplněné tabulky ozubení vkládal automaticky do výkresu dávno Mechsoft pro Autocad 2004. Bohužel od té doby se to nepodařilo tvůrcům Inventoru realizovat. Je to možný námět pro vylepšení budoucího Inventoru. |
|
![]() |
|
EuroTec ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 299 |
![]() |
I Inventor verze 8 s MechSoftem to uměl.
|
|
Milan Denk
EuroTec JKR |
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
Ale to se jednalo pouze o nástavbu která nepocházela z dílny autodesk. Pokud si dobře vzpomínám tak až rok po vydání verze inventor 8 autodesk koupil mechsoft < id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility: ; width: 0px; height: 0px; border: 0px; padding: 0px;">
|
|
![]() |
|
![]() |
Když si vzpomenu na starý dobrý MechSoft, tak vždycky zamáčknu slzu. Co ten toho uměl. A hlavně to, co konstruktér jako já opravdu potřeboval. Bohužel to je dnes už jenom nostalgie a děláme s tím, co máme. A vkládáme tabulky ozubení, které se neumějí samy aktualizovat, když člověk pomocí generátoru ozubených kol něco na kolech upraví (např. korekci). A musíme si je vytvářet sami nebo je složitě editovat z html souboru zprávy, kterou Inventor vytvoří.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Všechny potřebné informace v modelech jsou. Jde jenom o to je vytáhnout na světlo a nějak je zobrazit. Pokoud dáme dohromady seznam údajů a vzhled tabulky, je možné se na to podívat a takovou automatickou tabulku vytvořit.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To Pavel Žáček:
Tabulku uložim ve wordu do pdf. Otevřu. A jak dál mám postupovat? Zkoušel jsem Kopírovat soubor do schránky, Vybrat vše a kopírovat, ale v inventoru ve výkrese jsem neměl možnost vložit. A jiná možnost vloženi mě nenapadla. To Navara: Existuje nějaká (nejlépe efektivní) cesta jak dostat udáje z generovaného kola do tabulky? Tabulka by teoretický měla vypadat viz příložený soubor. Příložena tabulka by měla být vcelku, nepohral jsem si s uprávou. |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
V prohlížeči PDF naberete do schránky, potom v Inventoru: Nástroje - Vložit s upřesněním - Device independent bitmap.
Možná, že lze do schránky dostat i jinak, než v PDF. Já jsem experimentálně vyzkoušel tuto cestu a funguje mi.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Díky, už se mi to povedlo.
|
|
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 2,133 sekund.