Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() Zasláno: 07.kvě.2013 v 19:47 |
|
Dobrý večer,
dostal jsem od učitele (neni to vedouci práce), "výkres" k bakalřské práci. Bohužel neni podle norem, je tam jenom obrysy současti a nějaké osy. Pustil jsem se do dodělani šrafu a narazil jsem na něco o čem nemám potuchy. Klidnu do oblasti tvořene několika čarami a šrafy se vytvoři uplně někde jinde na výkrese. Zkousil jsem možnost vybrani oněch čar a píšemi to Platná hranice nenalezena. Pokud by byl někdo ochoten se na to mrknout, příkladam odkaz na soubor. Děkuji http://ulozto.cz/xb5y1ZXu/mq100-dwg |
||
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
||
![]() |
||
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1252 |
![]() |
|
Jsou všechny entity typu 2D (v rovině xy, z=0) nebo je to prostorová kreace?
Je-li prostorová, je to záměr nebo chyba? Je-li to chyba, lze entity "zplacatit" lispem FLATTEN nebo všem přiřadit z=0. |
||
=^..^=
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
|
Po pravdě ani nevim. Mělo by to 2D.
Puvodně to nespíše byl 3d model a z toho udělaný řez do Autocadu. Nespíše to bude chyba. A jak ji přesně odstranim? V AutoCadu kreslim po dlouhe době. |
||
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
||
![]() |
||
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1252 |
![]() |
|
Viz například tato témata:
2D v jedné rovině Výkres do XY Vyber 3D Je však možné, že závada bude někde jinde. Výkres je poněkud divný - složený porůznu z křivek, oblouků a splinů, jak co zrovna přišlo autorovi do ruky nebo spíše jak to nějaký SW převedl. |
||
=^..^=
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Tak vyzkoušel jsem uvedene možnosti a nepomohlo.
Ukazuje to z=0. Edit: Zkusil jsem to otevřit v DraftSight a tam šly udělat. V AutoCadu si pak popřipadně upravim podle sebe. Upravil Permonik - 08.kvě.2013 v 10:31 |
||
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Jenom takový zvědavý dotaz: Ukazuje to "z=0" až po provedení záchranných operací nebo ještě před nimi (v originálním výkrese)? |
||
=^..^=
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Když se divam na original tak je u všech z=0, jenom u spline mit nezobrazi žadné z.
|
||
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Je tedy pravděpodobné, že výkres je rovinný (2D).
Potíže jsou s hranicemi pro šrafy - u tohoto výkresu je téměř heroický úkol vybrat regulární hranici. Nedivte se, že je Autocad zmatený. |
||
=^..^=
|
||
![]() |
||
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
|
DD, pan Vbehoun ma uplnou pravdu... koukal jsem na DWG a zda se byt ve 2D. Je tam ale hoooodne carecek, spline.cek,... ktere tvori hranici a pro AutoCAD je makacka to cele zpracovat. ZKousel jsem vysrafvat par ploh a:
Nevim co Vam poradit... vsechno se mi zda hodne komplikovane a pracne... Zkuste:
Hodne stesti a popripade dejte vedet, jak Vam to dopadlo a hlavne, jak dlouho ste to musel delat... -> PPP (PonauceniProPriste) :) zdravim JASponza
|
||
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Tak jsem se vitězoslavně dobral k vysledku. Vyšrafovat menší plochy nebo ozubené kola šlo teměř bez problému (cca 1,5 hod.) Bohužel se spodní hřideli a skřini jsem si musel dat práci. Vyzkoušel jsem PURGE, AUDIT, OVERKILL. Nejlepé pomohlo izolvat objekty nebo ručně projit hranici šrafované plochy (v některých častech byly dvě shodné čary na sobě, některé jsem porozděloval, teměř rovne spline jsem nahradil čarou). Suma sumarum, na výkrese jsem stravil cca 15 hodin (možna i víc) plus dva dny hledaním informacích jak to upravit. A původ výkresu je takový, že byl vytvořen model v ProEnginneru, exportovan do Inventoru a tam vytvořený výkres v dwg. Aspoň už vím proč inventor vytvaři při generaci profil oz. kol kružnici a ne evolventu (lepši pro exporty, a práci v dalších programech, navíc asi někdo těžko bude měřit na výkres profil zubu (v sestavných už vubec ne)). Děkuji za rady. |
||
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,258 sekund.