Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() Zasláno: 02.pro.2005 v 10:02 |
Zdravím všechny,
není tu prosím někdo, kdo ví, jak přinutit AutoCAD 2006 CZ aby se naistaloval na Windows XP Professional x64 Edition? Instalace se rozběhne, ale skončí chybovou hláškou v momentě kdy si tam instaluje hromadu "nutných" komponent od MS. Výpis "AutoCAD 2006 Setup.log" je tento: === Installation started on xxx by Petr === [Info] Windows Installer upgrade is not required System Version = 3.1.4000.2435 Installation skipped: MSI Runtime 3.0 [Info] .NET Framework Runtime upgrade is not required System Version = 2.0.50727.42 Installation skipped: .NET Framework Runtime 1.1 Installation skipped: .NET Framework Runtime 1.1 Language Pack can't be installed on Windows 64-bit Installation aborted === Installation ended === Hledal jsem na internetu a podobný problém má více lidí i s EN ACADem. Do systému jsem tedy manuálně doinstaloval .NET 1.1 + CS lang pack, .NET 2.0 tam bylo rovnou, ale nic ![]() Děkuji Upravil Petr Bláha - 02.pro.2005 v 10:03 |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Tak zkusit nainstaovat AutoCAD 2006 EN...
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Děkuji za radu, ale to mi moc nepomůže :-).
1. Potřebuji AutoCAD CZ 2. Podle toho co jsem našel na internetu a Autodesk Foru, se to s EN chová úplně stejně. 3. Nechápu proč bych u SW za 120 tis. měl řešit nemožnost instalace na OS MS, když je Autodesk a MS jedna ruka a naopak se chlubí, jak to mají zmáklé. Je pravda, že ACAD 2006 nemá deklarovanou oficiální podporu pro x64 Windows, ale u SW kvalit ke kterým se Autodesk a MS hlásí, bych očekával, že to půjde ... asi ne. Podle mě je to jen tím, že někdo odflákl ten instalátor. Nejprve v logu správně píše, že .NET není třeba instalovat, protože tam je již novější, ale vzápětí se ho tam snaží nacpat. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
S Win XP x64 bych zatím postupoval obezřetně - málokterá systémově náročnější aplikace (CAD, render, hry...) bude sama od sebe plně fungovat v prostředí x64. Navíc jiné drivery, jiné shell-extension... Doporučuji opravdu počkat na podporu výrobce daného software. |
|
![]() |
|
![]() |
To máte pravdu a postupuji obezřetně ... nejprve jsem si to dal na své PC doma :-)). Na druhou stranu si myslím, že s ohledem na vydání těchto Windows na jaře tohoto roku (březen/duben), by to již mohli mít všichni vychytané lépe. To se ale nebavíme o tom, že beta verze a informace pro vývojáře se táhnou minimálně další rok (možná i víc) zpátky a vydání bylo neustále odkládáno.
Ve světě Linuxu, atd. to x64 pochytili nějak rychleji. No nic .... back to 32-bit Win. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.