Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() Zasláno: 20.čer.2013 v 14:08 |
Dobrý den,
jak nejrychleji "obodovat" a zároveň vypsat souřadnice těchto bodů do tabulky v Autocadu 2014LT ? Ideální řešení je vložit bod rovnou s popisem "01" s vnořenými souřadnicemi, automatickým číslováním (01,02,03....) a poté extrahovat atributy, které by byly přiřazeny k daným bodům, nic lepšího mne nenapadá ? Co používáte vy ? |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Jeden "školní" příklad na vytvoření Autocad tabulky z bodů je například zde.
Cadovskou tabulku pak můžete exportovat do Excelu. Jiný příklad třeba tady A samozřejmě utilita Cad Studia: Click2XLS (zde v sekci download). Pan Michl by mohl zmínit Excellink. ---edit No jo - velké horko. Díval jsem se jen na tazatelův profil a přehlédl "LT" v dotazu. U LT jsou bohužel možnosti omezené. Upravil vbehun - 20.čer.2013 v 15:12 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21890 |
![]() |
Pokud už v oněch bodech nějaké entity existují (např. body/point), můžete jejich souřadnice exportovat příkazem "Export bodů" z naší bonus aplikace "LT Extension".
LISP aplikace bohužel v LT nepomohou, i když s nimi je to podstatně jednodušší a příjemnější na ovládání.
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Díky za odpovědi, ale problém je bohužel v tom, že nemám lt extension, mám konkurenční rozšíření kde to není.
Tedy vytvořil jsem si blok s atributem X a Y souřadnice (tpole) a zadal neviditelnost. Dále mám další atribut na číslo bodu. Tedy celkem 3 atributy, z toho 2 tpole. Funguje to v pořádku, akorát mám problém jak v LT verzi dostat atributy (souřadnice tpole) do excelu nebo tabulky, prostě něco s čím se dá pak trochu pracovat. V situaci kvůli přehlednosti nemohou být souřadnice viditelné... V plné verzi cadu, by to šlo pře extrakci dat, ale ta tu není :( a extrahování atributu jsem asi nepochopil ... Nějaké rady ? |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
V LT nevím o jimé možnosti, než využít extrahování atributů. Nejprve si musíte vytvořit šablonu - např. tohle mám pro extrakci hmotností z řádků kusovníku: c:quote ""BL:NAME c010000 POZ c010000 KS c010000 MH c010000 CEL c010000 Potom musíte spustit extrakci třeba nějak jako ^C^C_-attext C HM_TPL.txt C:/DXF/hmotnost.txt
No a pak musíte ten textový soubor nějak zpracovat - asi do CSV souboru, který už zvládně excel.
Já jsem soubory zpracovával pomocí VB6, ale neměl by asi být problém třeba si udělat něco ve VBA v excelu.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
I v Autocadu
Položka menu "Nástroje"- "Extrakce dat" ("Tools"- "Data Extraction"). Je to spousta klikání, ale 1) výsledek si lze uložit pro další extrakci 2) lze zařídit propojení s Excelem. ---edit--- No jo - horko ... v Autocadu plném, ne LT ... P.S. Pokud budete skládat vzorový soubor pro extrakci (šablonu) ručně, nepoužívejte nápovědu, která mylně informuje že: Č znamená číslo, Z znamená znak. Není to pravda - ve skutečnosti N znamená číslo, C znamená znak Upravil vbehun - 21.čer.2013 v 17:04 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Vskutku. Přiznávám, že jsem tento nástroj nějak nezaznamenal a popisoval jsem svůj postup, který jsem využil pro LT cca 2000. Takhle je to opravdu prosté.
![]() |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
vůbec mi nejde vytvořit fungující šablonu :(
blok uploaduji sem jako šablonu pro extrahování atributů vytvořím tedy např: sourXYsablona.txt bude obsahovat: BL:BOD C003000 BL:X N005003 BL:y N005003 jen mi to při extrahování vyhodí prázdný txt soubor :( Nějak se v tom ztrácím .... |
|
![]() |
|
![]() |
Žádnou šablonu nemám, tedy předpokládám, že jí musím vytvořit ?! V LT přeci není extrakce dat, ale pouze "extrahování atributů", pokud se mýlím a někde tu extrakce dat je, tak pak by to bylo jednoduché, ale nikde to v LT nemám...... |
|
![]() |
|
![]() |
Pomůcka (Wizard, kouzelník) se opravdu nazývá Extrakce dat. Atributy obsahují data.
|
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Asi už jsem úplně natvrdlej, ale v LT to nenacházím, pouze jen extrahování atributů ...
příkaz extrdata mi nefunguje ... |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21890 |
![]() |
Ne, nehledejte - "průvodcovská" extrakce dat je až v plné verzi. V LT je jen ona poněkud nepohodlná extrakce atributů. Pokud nemůžete použít funkce LT Extension, pak toto bude jediná cesta.
|
|
![]() |
|
![]() |
Já jsem si zkusil vystavený blok 2x vložit vo výkresu a pak extrahovat atributy.
šablona byla:
c:quote ""
BL:NAME c010000 X c010000 Y c010000 bod c010000 výsledek je:
"sourXY","X=295.99","Y=361.73",""
"sourXY","X=544.80","Y=407.86","" Nevím, proč mi to nevypisuje atribut "bod" - nějak jsem se zacyklil, je pátek odpoledne...
K dotazu, zda jde vytvořit makro v excelu, které by přímo načítalo atributy. Ano jde, ale pro plný AutoCAD konkrétní verze. To, co jsem nabízel, by bylo makro v excelu, které by zpracovalo soubor extrakce atributů konkrétního tvaru.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
No právě proto to píšu, že to nikde v LT není, vím, že je to v plné verzi.
Tedy oživuji dotaz :
|
|
![]() |
|
![]() |
bod c010000 by mělo být asi n010000, nicméně to také nefunguje, ani se "z", tedy vypíše to takto s n010000 : "sourXY","X=13887.83","Y=26733.61", 0 "sourXY","X=12557.61","Y=26153.61", 0 |
|
![]() |
|
![]() |
Když jsem si zkusil z bloku smazat výzvu, tak se to umoudřilo. čudné...
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
já to celkem záměrně vypisuji vše jako text - při načítání pomoví VB(A) mi to nečiní žádné potíže.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Myslel jsem výzvu z atributu "bod".
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.