Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() Zasláno: 21.čer.2013 v 17:49 |
Zdravím takhle při pátku ...
Nemyslel jsem si, že bych tohle někdy potřeboval, ale jsem nucen udělat ke každému tištěnému výkresu i dwg. Vzhledem k tomu, že z jednoho souboru dwg se situací je dost rozvržení, myslel jsem si, že by to šlo přes export z rozvržení. Jenže nejde ... Utilitku L2D.lsp jsem zkusil, ale exportuje všechna rozvržení a při větším množství to trvá hooooodně dlouho ... Zkusil jsem to taky přes EXPORTLAYOUT, ale - přebere to měřítko i souřadnice rozvržení, což je v kombinaci s poznámkovými styly u textů a hlavně kót smrtící. Úprava výšky textu, posun a pootočení na správné souřadnice (jednoho bodu) není problém, ale jakmile upravím měřítko, aby se to srovnalo úplně, tak se rozhodí kóty (přepočítají se podle měřítka co do hodnoty i ostatních vlastností) Nic jiného jsem nenašel Řešil jste to už někdo, anebo zbývá "klasická" cesta přes pišbloky z modelu (s nastavováním viditelností pro každý pišblok zvlášť, atd.) aktuálně civil2010 Díky
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Když jsem to potřeboval, tak jsem použil funkci AutoCadu
EXPORTROZVRŽENÍ (_EXPORTLAYOUT).
Je potřeba pak každý soubor otevřít, změnit měřítko, LTSCALE a myslím že ještě aktualizovat kóty, ale to šlo velmi rychle. Pokud po Vás někdo chce samostatné DWG na každý výkres, tak bych neřešil souřadnice a to ani u situací. Pokud chtějí něco v souřadnicích, tak se mohou spokojit s původním výkresem a rozvrženími. A nebo jim dejte obojí. |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
V zásadě mi mluvíte z duše. Ale s ohledem, že se to jako DVZ odevzdává po kouskách (do veřejné soutěže), nechtěl jsem riskovat, že se na mne svezou nějaké chyby při připojování, měření, atd....
Ještě prozkoumám, co s těmi kótami, ostatní mi bylo jasné
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Doporučuji raději utilitku l2d. Dělám to často, pro urychlení raději rozvržení, které nepřevádím vymáznu (vytvořím si nový soubor - ten převádím).
Občas bývá max. problém je jedině v měřítku. |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Ještě jsem to teď zkoušel - na obyčejném stavařském výkrese, ale situace bude asi stejně. 1. exportlayout 2. otevřu vytvořený výkres 3. MĚŘÍTKO (_SCALE) - podle měřítka výkresu => mám výkres nakreslen 1:1 (mm) 4. TČMĚŘ (_LTSCALE) - změním aktuální hodnotu krát měřítko 5. změním měřítko kót u kótovacích stylů + případně potřebná aktualizace kót 6. smažu obdélníky od původních výřezů z rozvržení Většinou výkres vypadá přesně jako původní. U situací bych to asi řešil tak, že bych prostě výkres nakopíroval dle počtu výřezů (a výkresů), přebytečná rozvržení bych smazal a hladiny neviditelné ve výřezech zmrazil i v modelu. Stejně bych se snažil k digitální podobě dokumentace propašovat i PDF - přesně jak byl výkres tištěn. Mezi námi - už vidím, jak se v tom všichni uchazeči pečlivě probírají.... Podstatný je výkaz výměr... |
|
![]() |
|
![]() |
JAk jsem psal, L2D jsem zkoušel také, ale proti EXPORTLAYOUT jsem nenašel žádné výhody, naopak to trvá déle (a zvláště při velkém počtu rozvržení je to neúnosné)
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
ad Alfred:
V zásadě se shodujeme, hlavní problém jsem viděl u kót, nechtělo se mi nastavovat podivná měřítka Je to ale jednodušší, než to vypadalo. exportem se přenastaví měřítka kót podle měřítka rozvržení, takže postačí nastavit celkové i lineární měřítko kót na 1 a vše je OK (vypadá to, že se stejně chovají kóty "poznámkové" i "klasické s pevnou výškou"). Je třeba též změnit výšku u "poznámkových" textů, zvětšily se mi 1000x (kreslím v metrech) PS. mezi námi - stačí, když se v tom bude "vrtat" jeden neúspěšný uchazeč a bude za každou cenu hledat důvod k odvolání ....
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.