Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - archiv s prezentacemi byl rozeslán účatníkům
Přes 119.500 registrovaných u nás, celkem 1.103.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
pysklatko ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 24.úno.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCad20011LT Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() Zasláno: 01.srp.2013 v 08:11 |
Zdravím,
nevíte prosím někdo, jestli jde nějak hromadně všem objektům v modelu přiřadit Z souřadnici hodnotu 0. Podlad pro výkres jsem si přetáhla z jiného výkresu a tam mají bohužel nějaké přímky i nenulovou hodnotu u Z souřadnice. A protože jsem si toho nevšimla včas. Mám už i teď nějaké přímky/objekty z nenulovou Z. Kreslím v LT a pouze 2D, takže mi to pak dělá problémy při měřítkách a měřeních a tak... Díky moc za rady |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1805 |
![]() |
Např. vlastnosti a hodnotu u Z nastavit na 0 (tip 238).
Nebo TIP 296, kde jsou makra i pro LT. |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1676 |
![]() |
FLATTEN (_FLATTEN)
nebo ještě existoval lisp DO2D.LSP - viz tip http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=238 |
|
![]() |
|
pysklatko ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 24.úno.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCad20011LT Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() |
Obyčejným označením všeho a pak přepisem vlastností to nejde, protože jsou ve výběrů různé objekty.
Příklaz Fllatten v LT nefunguje:( A ty makra a LSP už je na mě bohužel vyšší dívčí :( Ale děkuji za rady... |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Tak si budete muset ve vlastnostech postupně vybírat jednotlivé skupiny (úsečky, křivky, bloky, atd) NApř. Vyberete si všechno oknem a nahoře ve vlastnostech budete mít "Vše (např. 155)" Když to rozbalíte, máte tam pod sebou jednotlivé skupiny dle entit a ty si budete postupně vybírat. A není problém u všech úseček změnit Z počáteč. a koncového bodu a obdobně u dalších ... Ale nejjednodušší byste to měla, kdybyste někde v okolí našla někoho s autocadem, Nejjednodušší je použít lisp Flatten
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Omlouvám se flatten není lisp, ale příkaz z Express tools (ale kdysi to samostatný lisp byl ....)
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
hubkal ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.pro.2006 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCAD LT2017, TEKLA Structures 2016 Stav: Offline Bodů: 32 |
![]() |
Nejlépe si vytvořit tlačítko s makrem:
[FlattenSel]^C^C_UCS;;_select \_move _p;;0,0,1e99;;_move _p;;0,0,-1e99;; |
|
![]() |
|
![]() |
To s tím výběrem všeho a pak změna dle jednotlivých entit mě vůbec nenapadla, ale teď jsem to zkusila a myslím že to klapne.
Přídáním tlačítka s makrem jsem zkoušela, ale bohužel nejsem v tomhle zběhlá, takže se mi to uplně nepovedlo. Díky:) |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22004 |
![]() |
Makro FlattenSel je z tipu:
Tam je stručně popsáno i jak jej přidat do CUI.
|
|
![]() |
|
paskal ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 18.čer.2011 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2010 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() |
Jestli to ještě potřebujete, zde je lisp. Stačí načíst aplikaci, dát příkaz elevace a počkat.
|
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
To bude bohužel pro Pysklátko nepoužitelné, protože na LTčku lisp nespustí.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
Venca80 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.čvc.2008 Lokalita: ČR (PL) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 183 |
![]() |
U příkazu FLATTEN mi vadí to, že když mám v situaci několik stejných bloků (např. stromy), tak každý z těchto bloků přejmenuje (např. bloky "strom", přejmenuje na "strom-flat-1", "strom-flat-2", atd...). Dělám něco špatně, nebo je to chyba (nebo snad záměr?) tohoto příkazu? Jde to samozřejmě obejít, že příkazem převedu ostatní entity a blokům nastavím 0, ale to už je jednodušší používat jinou utilitu (samozřejmě né v LT...)...
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22004 |
![]() |
To je záměr, jinak to nejde. Jeden každý blok může být vložen s různým natočením, takže promítnutí pomocí FLATTEN pak generuje potenciálně odlišný tvar - blok už pak nejde vyjádřit jednou společnou geometrií.
|
|
![]() |
|
Venca80 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.čvc.2008 Lokalita: ČR (PL) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 183 |
![]() |
To je vlastně pravda... Každopádně osobně využívám lisp "elevace". V situacích se kterými pracuji, jsem ještě nenarazil na bloky, které by byly otočené podél jiné osy než Z a tyto (na rozdíl od příkazu flatten) posouvá bez problému do 0 (bez přejmenování)...
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,322 sekund.