Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Lubomír Baďura ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 52 |
![]() Zasláno: 08.srp.2013 v 11:30 |
Zdravím,
zabýval se někdo srovnáním výkonnosti profi karet AMD vs. NVidia pro Inventor? Co je v současnosti výhodnější v cenové kategorii do cca 20 000 Kč?
|
|
Lubomír Baďura
|
|
![]() |
|
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 960 |
![]() |
Ja som pred 4mi rokmi poskladal stanicu a kedze neboli bubáky, kúpil som pod rukou nVidiu Quadro FX 3400. Už vtej dobe bola za zenitom, nemalo to ušte ani CUDA...Ale na INV 9 to chodilo celkom slušne.
Po čase som si povedal (pri INV 2009) že zvýšim svižnosť stanice výmenou grafiky. Pri zostavách to bolo niekedy slabšie...Tak som kúpil ATI FirePro V5800(Fire GL), co je voci tej predchádzajúcej uz karta modernejsie a vykonnejsia...Na moje prekvapenie, sa nejaké zlepšenie nekonalo...Mám tú kartu doteraz, občas mi sytém k vôli nej padne, lebo začne mať problémi s pamäťou, aj s drivermi som si užil svoje... Ja keď budem kupovať novú kartu, budem dosť zvažovať či ešte dám šanci ATIne... Ale všetko môže byť subjektívne a možno niekto povie že ATI je dobrá voľba... |
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
Boleslav ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: dříve Solidworks, teď Inventor Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
Mně se zdá že NVidia má pro Autodesk lepší podporu. Na jaře dělali porovnání
http://www.nvidia.com/content/quadro/autodesk-suites/pdf/Inventor_US_Solution_Overview.pdf a do 20 tis. byste se mohl vejít i s tou nejlepší Quadro K4000. |
|
![]() |
|
Usak ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 28.led.2011 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 54 |
![]() |
V minulosti jsem měl různé stanice s různou grafikou. Nevím jestli je to kartami nebo drivery, ale vNvidia se vždycky v CADu chovala lépe.
|
|
![]() |
|
Lubomír Baďura ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 52 |
![]() |
Já mám zkušenosti pouze s NVidií a musím dodat, že vcelku pozitivní. Na druhou stranu jsem někde četl, že za stejné peníze AMD poskytuje větší výkon. Proto jsem otevřel tuto diskuzi, abych se dozvěděl další názory. Prosím tímto také o vyjádření/doporučení CAD Studia k tomuto tématu. Děkuji.
|
|
Lubomír Baďura
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Je pravda, že v minulosti bylo s ovladači ATI v Inventoru i AutoCADu docela dost problémů. Dnešní stav už je v tomto směru výrazně lepší, ale je pravda, že nVidia má pořád pro Autodesk asi lepší optimalizace. Věřím, že v hrubém výkonu se AMD/nVidia vzájemně hlídají, takže poměr cena/výkon asi bude podobný, ale žádné exaktní benchmarky jsme v poslední době na to nedělali, takže jednoznačné doporučení se neodvažuji vyřknout.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,193 sekund.