Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | ||
Luki.c ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 26.čvc.2007 Lokalita: ČR (OS) Používám: AutoCad Architecture 2015 Stav: Offline Bodů: 145 |
![]() Zasláno: 03.říj.2013 v 08:51 |
|
Dobrý den,
prosím o pomoc. Ve výkrese mám použité objemové prvky (řekněme že sloupy) a potřebuji automaticky po kliknutí na něj, vypsat do textu jeho rozměry. Lze to způsobem přes TPOLE pak vybrat objekt a určit co má být vypsáno do textu. Jenže to platí pro konkrétní vybraný objemový prvek. No a já bych potřeboval nějaké makro, lisp, nebo skript, který se mě zeptá na výběr prvku, já si na něj kliknu a rozměry se mi vypíší samy. (Předpoklad, že budu mít ve výkrese různých sloupů asi 50) Přes záznam makra to nejde, on neví co v okně TPOLE vybírám. Ani když je FILEDIA 0 tak se neukazují příkazy, které momentálně vybírám myší. Takže předpokládám, že to musí jít přes nějaký LISP nebo VBA kód, něco jako http://www.cadforum.cz/cadforum/lessons/lesson10.htm výpis hmotových vlastností u 3D objektu. Věděl by si s tím někdo rady? Moc by mi to pomohlo. předem Děkuji |
||
![]() |
||
Luki.c ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 26.čvc.2007 Lokalita: ČR (OS) Používám: AutoCad Architecture 2015 Stav: Offline Bodů: 145 |
![]() |
|
Ještě mě napadlo, zda-li by to nešlo přes nějaké štítky nebo výkazy....ale, žádnou takovou možnost jsem nenašel.
|
||
![]() |
||
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
|
dobry den,
Z prilozeneho obrazku vidim ze se jedna o AEC prvek... Potrebujete tedy takto "vykazovat":
V pripade ze 1., pak se to krasne dela pres sady vlastnosti a nasledne nejaky Tag ktery se prikotvy k obektu... V pripade ze 2. tak tam by se asi nejaky LISP nasel... Tak dejte vedet :-) zdravim
|
||
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
||
![]() |
||
![]() |
|
Děkuji za reakci,
v podstatě se mi jedná o možnost 1. (obecný objemový prvek) ale neumím asi sady vlastností nastavit a použít správný tag. díky L.
|
||
![]() |
||
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
|
Ono to nei nic sloziteho :-) (to se to rekne, kdyz to clovek uz umi..., co? :-))) Pokud chcete, muzete mi ten Vas vykres poslat, ... pokusim se Vas navest "spravnym smerem"...splonk@seznam.cz
|
||
JASponza
||
![]() |
||
![]() |
|
Věřím, že to nic složitého není a rád bych se to naučil a pochopil podstatu věci pro další potřeby. Děkuji, už jsem poslal výkres mailem. L.
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
|
Pokud je ta požadovaná vlastnost uvedená v okně Vlastnosti (Ctrl+1), určitě to půjde. Zkuste také funkci FPROP z naší utility fAREA (viz Download).
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Funkce FPROP bohužel nevypisuje požadovanou vlastnost. Ale kdyby se to nějak upravilo tak by to šlo. :)
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
|
Aktualizovaná verze fArea 1.12 (viz Download) už umí jakoukoliv vlastnost. Ale pomohlo by prozradit typ objektu posláním kusu výkresu.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Snad pan Luki.c nebude mit nic proti, kdyz reknu , ze to byl "AEC_MASS_ELEM"
... uz to resime standardne, pres SadyVlastnosti, Tag, Tabulka... v ramci AEC nastroju... A na novy fArea se moc tesim :-)
|
||
JASponza
||
![]() |
||
![]() |
|
nový fArea už opravdu umí vypsat jakoukoli vlastnost :) díky
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Na AEC objektech jsme fArea nezkoušeli, ale teoreticky by i tyto vlastnosti fungovat měly.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Tak jsem se malinko zmýlil....funguje tam výpis
; Hodnoty vlastnosti: ; Application (RO) = #<VLA-OBJECT IAcadApplication 0076ecb8> ; BoundSpaces = 2 ; Depth = 400.0 ; Description = "" ; Deviation = 0.0 ; Document (RO) = #<VLA-OBJECT IAcadDocument 02dd5004> ; EntityTransparency = "DleHlad" ; Handle (RO) = "8A327" ; HasExtensionDictionary (RO) = 0 ; Height = 2000.0 ; Hyperlinks (RO) = #<VLA-OBJECT IAcadHyperlinks 28150d74> ; Layer = "A-Area-Mass" ; Linetype = "ByLayer" ; LinetypeScale = 1.0 ; Lineweight = -1 ; Location = (-39669.9 1557.9 0.0) ; MassGroup = nil ; MassGroupName = "*NENÍ*" ; Material = "ByLayer" ; Normal = (0.0 0.0 1.0) ; ObjectID (RO) = 2129457528 ; ObjectName (RO) = "AecDbMassElem" ; Operation = 0 ; OwnerID (RO) = 2129198328 ; PlotStyleName = "ByLayer" ; Profile = Došlo k výjimce ; ProfileStyle = nil ; ProfileStyleName = "*VLOŽENO*" ; Radius = 0.0 ; Rise = 0.0 ; Rotation = 0.0 ; ShadowDisplay = 0 ; Style = #<VLA-OBJECT IAecMassElementStyle 161fb3b0> ; StyleName = "Standard" ; SubType (RO) = -1 a třetí rozměr tam bohužel není. To je něco obdobného jako když do verze ACA 2013 nefunguje v nové sadě definice vlastností parametr výšky ... píše to - není dostupná
|
||
![]() |
||
![]() |
|
screen vlastností
|
||
![]() |
||
![]() |
|
....ale jo funguje to...akorat není hodnota WIDTH zapsána v možných příkazech :-)
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Ano, není to totiž Vlastnost, ale součást Sady vlastností (specialita AEC objektů). Podíváme se, zda by to šlo do fProp nějak snadno doplnit.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
U mne na ACA 2010 na Masselement to vypise nasledujici: a v ACA 2013 to same??? Hodnota Width tam porad neni a vypada to, ze se do vypisu proste nevesla... Nema autoCAD nahodou nejake omezeni v delce textu zobrazeneho v "vyskakujicim" CommandLine??? Nebo neco podobneho k doosetreni v fAREA (ktera se mimochodem pomalicku ale jiste stava moji Favorite-Utility :-) -> DIIIKYYY :-) Ve vypisu vlastnosti Field zrovna ten WIDTH je obsazen, takze MUSI fungovat!!!
Jen pro upresneni... Toto bude asi zadrhel v necem jinem... Zkusime to s kolegou Luki.c vyresit :-) dekuji a zdravim
|
||
JASponza
||
![]() |
||
![]() |
|
U mne na ACA 2010 na Masselement to vypise nasledujici: a v ACA 2013 to same??? Hodnota Width tam porad neni a vypada to, ze se do vypisu proste nevesla... Nema autoCAD nahodou nejake omezeni v delce textu zobrazeneho v "vyskakujicim" CommandLine??? Nebo neco podobneho k doosetreni v fAREA (ktera se mimochodem pomalicku ale jiste stava moji Favorite-Utility :-) -> DIIIKYYY :-) Ve vypisu vlastnosti Field zrovna ten WIDTH je obsazen, takze MUSI fungovat!!! normálně jsem po příkazu fProp stisknul (S) označil ( OTHER) a natvrdo napsal WIDTH i když není ve výpisu příkazu a šlo to...rozměr byl vypsán.
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.