Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
LinS ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 20.čvc.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: InvPro2017, ACAD2018, 3DSMax2018 Stav: Offline Bodů: 14 |
![]() Zasláno: 07.říj.2013 v 15:33 |
Zdravím všechny, měl bych dotaz, zda-li má někdo přímé srovnání (nebo možnost srovnat) práci na běžných operacích v Inventoru s procesory Intel i7 2600K a procesor Intel Xeon E5-2620v2 (případně Intel Xeon E5-2630v2). Jde mi o to, že plánuji okrajově pracovat i v 3ds Maxu, kde by měl být nárůst výkonu se serverovým Xeonem mnohem vyšší, tak abych si neubral výkon na mé primární práci v Inventoru. Respektive, jaký by měl být adekvátní procesor řady Xeon ke zmíněnému i7 2600K? Uvažuji přitom dost podobnou konfiguraci ostatních komponent. Předem děkuji! |
|
LinS.
|
|
![]() |
|
Boleslav ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: dříve Solidworks, teď Inventor Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
S tím E5-2620 byste šel výkonem dolů. Já bych zůstal u i7 nebo šel do Intel Xeon E5-2630v2.
|
|
![]() |
|
LinS ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 20.čvc.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: InvPro2017, ACAD2018, 3DSMax2018 Stav: Offline Bodů: 14 |
![]() |
Děkuji za odpověď, právě zmňovaný E5-2630v2 je druhá varianta návrhu, pokud by 2620v2 neměl stačit. Domníváte se tedy, že při volbě Intel Xeon E5-2630v2 nebude při běžných operacích řádový pokles výkonu vůči zmiňovanému Intel i7 2600K? Pokud ano, mám opravdu očekávat ve výpočetních operacích (rendering, výkresy v Inventoru, výpočet pevnostní analýzy,...) znatelný nárůst výkonu? Jde mi o to, aby se dostavil očekávaný výsledek, pač celková sestava se při použití těchto procesorů finančně nemálo liší. |
|
LinS.
|
|
![]() |
|
Boleslav ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: dříve Solidworks, teď Inventor Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
Chování programů se blbě odhaduje ale řádový pokles výkonu nebude. Můj odhad je že běžné operace vyjdou cca nastejno, možná o pár procent pomalejší a výpočetní operace budou tak o třetinu až polovinu rychlejší. Ale lepší by bylo zkusit to v reálu.
|
|
![]() |
|
LinS ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To je právě to, jak to vyzkoušet v reálu... Při koupi se těžko bere zpátečka. Být to jen o vyzkoušení procesoru, tak možná. Bohužel má zmiňovaný Xeon jinou patici, takže s tím je spřažena i jiná MB. Potažmo nízko-voltážové paměti RAM... Asi to risknu a uvidíme, zda-li jsou Xeony pro nás ve firmě tím správným směrem... |
|
LinS.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,410 sekund.