ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Autodesk Product Design & Manufacturing Collecion - nástroje pro vývoj a výrobu
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoMrznutie AutoCADu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Stav: Offline
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Mrznutie AutoCADu
    Zasláno: 19.pro.2005 v 13:03

Chcem zistiť, či má ešte niekto ďalší problémy so súčasným spustením aplikácie MS Outlook a AutoCAD 2004 resp. 2005 Cz.

Keď pracujem v priebehu dňa s viacerými súbormi v AutoCADe (nemusí to byť súčasne), občas sa mi stane, že zmrzne aplikácia (t.j. z obrazovky zmizne kurzor myši, nefunguje prepínanie okien aplikácií (AutoCAD, Explorer, Outlook, atď.). Niekedy mi pomôže Ctrl+Alt+Del a zhodenie aplikácie cez správcu úloh, následný reštart, a potom to zas chodí.

Taktiež ak na jedno zapnutie PC chcem otvoriť viackrát AutoCAD (nie súčasne, ale v priebehu dňa), tak sa mi párkrát stalo, že dvojklikom myši sa *.dwg nespustilo (teda ani AutoCAD nenabehol).

Zvykne na to pomôcť reštart PC. Ale to ide dobre na nervy. Jeden čas som nemala spustený súčasne Outlook a opísané problémy sa navyskytovali, ale neviem vylúčiť, či to nebola len náhoda.

Mám OS Win XP Prof.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21967
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2005 v 13:23
To asi nesouvisí. Myslím že většina z nás v tomto fóru spuštěný Outlook a AutoCAD najednou.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Aranar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.pro.2005
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD LT2009 CZ
Bodů: 54
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2005 v 07:21

Stává se mi poměrně často, že Autocad zamrzne a zmizí kurzor. Nejčastěji se mi to stává při práci s velkými výkresy, zvláště pokud je v nich vložen např rastrový obrázek (katastrální situace) nebo při práci s velkou vybarvenou plochou (SOLID). Bohužel máme v práci správce sítě, který je docela ignorant na tyto naše problémy. Na to, co popisujete se mě většinou osvědčí zkusit počkat tak 5 minut. Autoced to většinou rozdýchá a alespoň nepřijdete o data (alespoň u mě při vzniknutí tohoto problému nestihne Autocad zazálohovat). Myslím, že to je nejspíš operační pamětí.Sám mám 512MB, což je na první pohled dost, ale v některých případech asi né dost.

Michal
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
AEC Collection
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2005 v 08:22
Pamäte mám 1GB.
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
AEC Collection
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2005 v 08:23
Čo ale znamená, to že sa mi nedá po čase spustiť DWG dvojklikom z explorera?
Zpět nahoru
polasek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.lis.2005
Bodů: 11
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2005 v 08:34
Podobný problém mi vzniká při kombinaci Auto CAD 2006LT a Office Access. Někdy počítač zamrzne a nereaguje ani na ctrl-alt-del, někdy se sám od sebe restartuje.
Polasek
Zpět nahoru
Aranar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD LT2009 CZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2005 v 08:48
Jestli počítač zamrzne a nereaguje ani na ctrl-alt-del, někdy se sám od sebe restartuje, tak tam je možná nějakej vir.
Michal
Zpět nahoru
polasek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.lis.2005
Bodů: 11
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2005 v 10:01
Stalo se to i cca10 min po aktualizaci antiviru (nod32). Následná kontrola žádný vir nenašla. Aktualizace stahuji i instaluji automaticky. Ale třeba to je ještě nepodchycená novinka, poprvé se mi toto stalo asi před týdnem.
Polasek
Zpět nahoru
Aranar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD LT2009 CZ
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2005 v 12:04

Zkuste ještě něco proti spywerům. Nejlepší s čím jsem se setkal je spy emergency. Třicetidenní licence je zadarmo a budete se divit, kolik toho v PC máte. Taky by se hodil nějaký Firewall, např Kerio personal Firewall, pro nekomerční účely zdarma. Download:

http://www.slunecnice.cz/product/Spy-Emergency/

http://www.slunecnice.cz/product/Kerio-Personal-Firewall/

Michal
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
AEC Collection
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2005 v 08:50

Neodporúčam automatické aktualizácie, ale radšej si treba počkať na SP, alebo si inštalovať len overené.

Už sa mi stalo, že mi po aktualizácii nenabehol počítač.

Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2006 v 10:08
Původně odeslal(a) Buba Buba napsal(a):

Čo ale znamená, to že sa mi nedá po čase spustiť DWG dvojklikom z explorera?

asociace (ve Fóru již řešeno)

-FerTh-
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
AEC Collection
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2006 v 12:47

asociace ani associace som nikde nenašla. Zistila som ale cez správcu úloh, že keď sa mi niečo také stane, tak mi v procesoch beží acad.exe, ktorý mi stačí len ručne ukončiť a potom sa už dá otvoriť súbor *.dwg dvojklikom z Explorera.

Stretol sa už niekto s tým? Prečo mi ostane vysieť ten acad.exe?

Mám OS Windows XP Pro Cz a AutoCAD 2005 Cz

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3497:VIPPřidání vlastní dodatečné nápovědy do AutoCADu nebo AutoCADu LT.
Tip 2774:VIPZměna způsobu zobrazení složky (nastálo) v dialogu Otevři AutoCADu 2000/2000i.
Tip 1218:VIPMText entity se vykreslují tlustší/tenčí čarou. Jak se snadno zbavit nadbytečných formátovacích znaků v MTextu (v AutoCADu nebo AutoCADu LT)?
Tip 494:VIPJak načíst (importovat) textový seznam souřadnic bodů X/Y/Z do AutoCADu LT nebo AutoCADu?
Tip 8488:VIPAutomatické generování čísla komponenty ve schematu AutoCADu P&ID.
Tip 7291:Nové příkazy zavedené ve verzi AutoCAD 2011.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,586 sekund.