ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoInventor - potrubáři všech zemí - spojte se !!!

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Reee Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.dub.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, Autocad
Stav: Offline
Bodů: 61
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor - potrubáři všech zemí - spojte se !!!
    Zasláno: 12.lis.2013 v 23:53
    KUDOS - reakce na příspěvek p. V. Michla ze dne 1.10. 2013.
Tak jsem si říkal, jakou formou podpořit jednu oblast Inventoru, kterou já považuji za zastaralou i když na druhé straně jsem drcen rychlými změnami několika sotware vč. Inventoru nevyjímaje, které jsem nucen používat což vede k lehce k frustrující situaci neustáleho dohánění znalostí do dalšího upgradu. Ale v případě této části  Inventoru si myslím, že mi stojí za to, abych se pokusil získat podporu pro zásadní upgrade v části, která se zjednodušeně nazývá - potrubí (piping). Zhruba před 5 - ti lety se potrubí dostalo na určité úrovni do Inventoru. Má vůbec tato část  existovat v Inventoru ? Oficiálně ano, ale má plnit jen podružnou roli, tak je to obvykle oficiálně prezentováno. Ale podle mne realizovat kompaktní stanici tepla jiným systémem z rodiny Autodesku - např. PLant 3D, Revit MP je obtížně realizovatelné. Pro které úlohy v potrubářství je rozumné Inv. potrubní nadstavbu použít - podle mne je to rozsah - stroje s velkým podílem potrubí,  předávací stanice, kotelny atd. s urč. umezením počtu potrubních úseků. Když se podíváme jakým způsobem se potrubí v Inventoru dá realizovat tak já znám 3 způsoby :
1. Tzv.  "Lego" -vazbení jednotlivých dílů
2. potrub. nadstavba Inventoru
3. pomocí 3D náčrtu
Všechny tři způsoby mají svoje výhody nevýhody, ale jedno je jisté - v podstatě se různými způsoby snažíte obejít ne úplně šikovně nastavený systém způsobu práce této části Inventoru a co je nejdůležitější - neustálé změny, které se neustále realizují v průběhu práce se provádějí komplikovaně. Takže já vidím tyto požadavky na potrubní nadstavbu Inventoru :
1. zajistit,  aby bylo možné u svařovaného potrubí používat kolena nejen v 90° a 45° ale v podstatě umožnit obecný úhel od 0- 90°
2. umožnit, aby bylo možné použít rúzné typy izolací, tlouštěk na potrubí trasy, vidtelnost, kolize, výkaz výměr
3. zjednodušit zadávání potrubních tras u 2. a 3. způsobu, umožnit jejich jednoduché kopírovíní
4. umožnit automatické vytvoření izometrických výkresů potrubních tras
5. umožnit automatické dimenzování kotvících a upevňovacích prvků (pevné a kluzné body, závěsy), s podporou fyziky a pružnosti pevnosti
6. Určitě by mělo význam mít možnost použít ILogic v potrubní nadstavbě
Takže pokud jste došli ke stejnému názoru jako já, neváhejte a rovnou podpořte pomocí hlasování nebo doplňte o další požadavky :

Z Inventoru je dostupná funkce "IdeaStation" (ribbon Autodesk 360 > Web > IdeaStation) pomocí níž můžete tlumočit vaše přání a nápady směrem k Autodesku a ostatní uživatelé Inventoru je pak mohou podpořit přidáním "hlasu", tzv. "Kudo" (kliknutí na tlačítko Kudos). Přání s největší podporou mají šanci dostat se rychleji do vývoje produktu.

Pro rychlejší přístup k tomuto problému použijte následující odkaz:
http://forums.autodesk.com/t5/Inventor-IdeaStation/Piping-in-Inventor-All-designers-of-pipe-runs-of-the-world-unit/idi-p/4614999

A zde jsem tento příspěvek založil.

Současně budeme doufám optimisti, že se časem se toto provolání ke všem potrubářům nezmění na něco trochu jiného co už jsme tady jednou měli.
S pozdravem
                       Ree

Upravil Reee - 13.lis.2013 v 08:26
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Používám:
Inventor 2014
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2013 v 09:21
Ode mne máte Kudos Handshake

Jinak k těm způsobům realizace, když jsem ještě neměl potrubní nástavbu, tak jsem jednodušší potrubní rozvody řešil pomocí generátorem rámů a 2D náčrtů, ze začátku to byla sice piplačka a trošku tápání jak se k tomu postavit, ale po vymyšlení potřebného know-how se s tím pracovalo líp jak s trubkama. Tedď budu dělat další obdobné propojení a přemýšlím, že bych to místo v trubkách opět dělal pomocí generátoru rámů.
Václav Dušek
Zpět nahoru
Reee Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.dub.2011
Používám:
Inventor, Autocad
Bodů: 61
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2013 v 23:39
Ještě malé upozornění - Kudos může dávat každý, kdo se přihlásí, tzn. není třeba subscription...
a děkuji všem za podporu, diskuzi, myslím, že by si Inventor zasloužil inovaci v této oblasti.

Jinak se potrubí dá vytvořit i tažením, nebo zesílením - viz. Segmnetové koleno na YOU Tube
    ale asi nelze očekávat, že Inventor bude konkurovat v potrubí takovým velikánům jako PDS, PDMS....a dále Plant 3D, P ID ale něco by se od nich mohl naučit. To kopírování tras, zjednodušený způsob vytvoření tras a jejich dodatečné úpravy. Myslím že síla Inventoru by mohla být právě v detailování a já jsem přesvědčen, že by to mohl být výkonný nástroj pro tvorbu kompaktních předávacích stanic, strojoven a podobných potrubně orientovaných výrobků, kde se řeší téměř milimetry ve vzdálenostech potrubí. A pokud to chcete rovnou vyrábět a ještě tak, že jednotlivé komponenty vyrobítě oděleně s milimetrovou přesností a pak to složíte jako sestavu někde na jiném místě -  naše zkušenost je, že by to mohl být dobrý nástroj pro tvorbu kotelen, předávacích stanic, strojoven s velkým podílem předvýroby v dílenských podmínkách. Dělali jsme v něm kotelnu o výkonu 2,5 MW s 18 top. okruhy, ale ta funkcionalita potrubní nadstavby Inventoru...   
Ree

Upravil Reee - 17.lis.2013 v 23:48
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8766:Jak změnit všechny buňky tabulky kusovníku na nestatické?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.