Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Reee ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.dub.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor, Autocad Stav: Offline Bodů: 61 |
![]() Zasláno: 12.lis.2013 v 23:53 |
KUDOS - reakce na příspěvek p. V. Michla ze dne 1.10. 2013.
Tak jsem si říkal, jakou formou podpořit jednu oblast Inventoru, kterou já považuji za zastaralou i když na druhé straně jsem drcen rychlými změnami několika sotware vč. Inventoru nevyjímaje, které jsem nucen používat což vede k lehce k frustrující situaci neustáleho dohánění znalostí do dalšího upgradu. Ale v případě této části Inventoru si myslím, že mi stojí za to, abych se pokusil získat podporu pro zásadní upgrade v části, která se zjednodušeně nazývá - potrubí (piping). Zhruba před 5 - ti lety se potrubí dostalo na určité úrovni do Inventoru. Má vůbec tato část existovat v Inventoru ? Oficiálně ano, ale má plnit jen podružnou roli, tak je to obvykle oficiálně prezentováno. Ale podle mne realizovat kompaktní stanici tepla jiným systémem z rodiny Autodesku - např. PLant 3D, Revit MP je obtížně realizovatelné. Pro které úlohy v potrubářství je rozumné Inv. potrubní nadstavbu použít - podle mne je to rozsah - stroje s velkým podílem potrubí, předávací stanice, kotelny atd. s urč. umezením počtu potrubních úseků. Když se podíváme jakým způsobem se potrubí v Inventoru dá realizovat tak já znám 3 způsoby : 1. Tzv. "Lego" -vazbení jednotlivých dílů 2. potrub. nadstavba Inventoru 3. pomocí 3D náčrtu Všechny tři způsoby mají svoje výhody nevýhody, ale jedno je jisté - v podstatě se různými způsoby snažíte obejít ne úplně šikovně nastavený systém způsobu práce této části Inventoru a co je nejdůležitější - neustálé změny, které se neustále realizují v průběhu práce se provádějí komplikovaně. Takže já vidím tyto požadavky na potrubní nadstavbu Inventoru : 1. zajistit, aby bylo možné u svařovaného potrubí používat kolena nejen v 90° a 45° ale v podstatě umožnit obecný úhel od 0- 90° 2. umožnit, aby bylo možné použít rúzné typy izolací, tlouštěk na potrubí trasy, vidtelnost, kolize, výkaz výměr 3. zjednodušit zadávání potrubních tras u 2. a 3. způsobu, umožnit jejich jednoduché kopírovíní 4. umožnit automatické vytvoření izometrických výkresů potrubních tras 5. umožnit automatické dimenzování kotvících a upevňovacích prvků (pevné a kluzné body, závěsy), s podporou fyziky a pružnosti pevnosti 6. Určitě by mělo význam mít možnost použít ILogic v potrubní nadstavbě Takže pokud jste došli ke stejnému názoru jako já, neváhejte a rovnou podpořte pomocí hlasování nebo doplňte o další požadavky :
Z Pro rychlejší přístup k tomuto problému použijte následující odkaz: http://forums.autodesk.com/t5/Inventor-IdeaStation/Piping-in-Inventor-All-designers-of-pipe-runs-of-the-world-unit/idi-p/4614999 A zde jsem tento příspěvek založil. Současně budeme doufám optimisti, že se časem se toto provolání ke všem potrubářům nezmění na něco trochu jiného co už jsme tady jednou měli. S pozdravem Ree Upravil Reee - 13.lis.2013 v 08:26 |
|
![]() |
|
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
Ode mne máte Kudos
![]() Jinak k těm způsobům realizace, když jsem ještě neměl potrubní nástavbu, tak jsem jednodušší potrubní rozvody řešil pomocí generátorem rámů a 2D náčrtů, ze začátku to byla sice piplačka a trošku tápání jak se k tomu postavit, ale po vymyšlení potřebného know-how se s tím pracovalo líp jak s trubkama. Tedď budu dělat další obdobné propojení a přemýšlím, že bych to místo v trubkách opět dělal pomocí generátoru rámů. |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Reee ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.dub.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor, Autocad Stav: Offline Bodů: 61 |
![]() |
Ještě malé upozornění - Kudos může dávat každý, kdo se přihlásí, tzn. není třeba subscription...
a děkuji všem za podporu, diskuzi, myslím, že by si Inventor zasloužil inovaci v této oblasti. Jinak se potrubí dá vytvořit i tažením, nebo zesílením - viz. Segmnetové koleno na YOU Tube ale asi nelze očekávat, že Inventor bude konkurovat v potrubí takovým velikánům jako PDS, PDMS....a dále Plant 3D, P ID ale něco by se od nich mohl naučit. To kopírování tras, zjednodušený způsob vytvoření tras a jejich dodatečné úpravy. Myslím že síla Inventoru by mohla být právě v detailování a já jsem přesvědčen, že by to mohl být výkonný nástroj pro tvorbu kompaktních předávacích stanic, strojoven a podobných potrubně orientovaných výrobků, kde se řeší téměř milimetry ve vzdálenostech potrubí. A pokud to chcete rovnou vyrábět a ještě tak, že jednotlivé komponenty vyrobítě oděleně s milimetrovou přesností a pak to složíte jako sestavu někde na jiném místě - naše zkušenost je, že by to mohl být dobrý nástroj pro tvorbu kotelen, předávacích stanic, strojoven s velkým podílem předvýroby v dílenských podmínkách. Dělali jsme v něm kotelnu o výkonu 2,5 MW s 18 top. okruhy, ale ta funkcionalita potrubní nadstavby Inventoru... Ree Upravil Reee - 17.lis.2013 v 23:48 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.