Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() Zasláno: 20.pro.2005 v 13:10 |
Dobrý den všem Už bych rád plně přešel z 2005 na 2006, ale dosti úspěšně mi v tom brání vymoženost, zvaná CUI. Jsem ochoten věřit, že to s ní bude lepší, rychlejší, efektivnější a hlavně bude jednodušší přenesení uživatelských úprav z předchozí verze. Nicméně buď se mé IQ rychle řítí směrem k nule, anebo ....... (a to jsem si podrobně nastudoval všechny návody a postupy z oficiálních dokumentací a helpů a snažil se řídit podle nich) A protože zjišťuji, že bez většiny úprav, které jsem si v předchozích verzích udělal (a i poměrně snadno přenesl) jsem jako bez ruky, zůstávám doposud u 2005. Myslel jsem si, že některé problémy jsou v instalaci a tak jsem v souvislosti s nedávno rozeslanou opravenou českou verzí Civilu 3D původní verzi odinstaloval, smazal vše, co po ní zbylo (na co jsem přišel - včetně C:\documents and settings\.....), ale v registrech jsem se nevrtal, abych si nechtěně neporušil hýčkanou 2005ku. Přesto si ta potvora někde nastavení z původních pokusů vyčenichala a zahrnula do sebe (viz např. bod 3 dále) Takže prosím o popostrčení (či přímo nakopnutí) - kde bych měl postupovat jinak Takže - některé věci se mi povedly - importoval jsem svůj MNS soubor z AC2005, doplnil některé roletky, snad jsem pochopil i principy pracovních prostorů. Mám nastavené cesty na všechny potřebné adresáře Ale:
Díky všem za jakékoliv podněty
Příjemné prožití vánočních svátků a všechno nejlepší do nového roku |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Snad jen k těm ikonám. Taky mi pořád mizely. Vyřešil jsem to dopsáním plné síťové cesty všude. A zakázal jsem uživatelům cokoliv měnit ve společných nabídkách na síti.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Tak daleko zatím nejsem, právě to chci vyřešit nejdřív u sebe, abych to pak mohl rozhodit i jinde. Takže na síti nic není. A navíc - jak jsem teď zjistil - u těch ikon s otazníkem je po importu místo správného názvu (např. BOD.bmp) nevím, proč název ICONxxxx.bmp. Opakuji, že správné bmp soubory se v dotyčném adresáři nalézají také, ale cui je (na rozdíl od mns v 2005) nebere |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Já tam mám mix různých názvů (ICON*.bmp i různé mé vymyšlenosti a funguje to). Ale spolehlivě jen s plnou cestou. Relativní z nějaké složky, kterou by měl AutoCAD znát mi taky zlobí.
|
|
![]() |
|
![]() |
Nezlobte se, ale tohle neberu. CUI má být úžasné zjednodušení a kdybych si měl pro každou svoji ikonu přepisovat natvrdo cestu, tak mi to za to nestojí a pomalu jednodušší si udělat CUI nový (když už to jinak nejde Navíc v příručce uživatelských přizpůsobení se na str. 45 píše doslova: "... Jsou-li obrázky načítány ze souboru obrázku, musí se tyto obrázky nacházet ve stejné složce, jako soubor CUI. ..." Tak proč, proboha, plnou cestu ?????? Celé mě to irituje i z toho důvodu, že se oficiálně (tj. koupenými upgrejdy) konečně ve firmě sjednocujeme na jednu verzi. Jenže dokud to nebude fungovat tak, jak má, tak nemá cenu cokoliv komunkoliv instalovat. To je radši nechám dělat na osvědčené 2000i, popř. 2002 než věčně poslouchat nějaké nářky. A jak to tak vypadá, ukočírovat směs LDD/Map/Acad/LT ve verzích 2000i/2002 bylo podstatně jednodušší, než úžasné a snadno přenositelné CUI 2006 Navíc to není moje náplň práce - musím především dělat na zakázkách., které mne živí. Doufám, že můj příspěvek jen nevyšumí tématem plných či relativních cest k ikonám (to není nic proti p. Seinerovi, zatím byl jediný, kdo odpověděl). Má někdo podobné zkušenosti ? Díky |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
na cui jsem si tu uz taky stezoval:)...fakt se moc nepovedlo:)
dotazy:
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
![]() |
Díky Ad 1) Na tenhle odkaz jsem už taky několikrát narazil, ale když jsem na něj klepnul, tak mi Autodesk napsal, že tato stránka neexistuje ... ad 2)To bych byl taky rád - až to bude fungovat a jestli se ukáže, že to nevadí pro různé produkty. Zatím se pokouším o zprovoznění jedné (mojí) instalace. Jestli něco vyloženě nesnáším, tak je to adresář "documents and settings" s celou nepřehlednou hloubkou adresářové struktury. Ale ta potvora 2006 se mne na nic neptala a rovnou si tam support (a další adresáře, které dříve byly v dohledu acadu) nainstalovala. ( Údajně to má být od 2004 kvůli kompatibilitě s win XP). Samozřejmě jsem před importem MNS souboru nastavil všechny možné cesty ad 3) To je dobrá zpráva - tak proč to proboha chce Autodesk jinak ad 4) Mohl byste to podrobněji upřesnit ? Díky ad 5)6) nejsem ještě tak daleko, abych mohl posoudit |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
ad 4 - kdyz vlezete do cui, tak vlevo je stromova struktura toolbaru - flyout je vetev toho stromu - je treba do te vetve mysi pretahat prikazy, co maji delat flyout |
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
pokud chcete ten cui update, mohu poslat
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
![]() |
Díky, pošlete zkusím to Nemusíte ale spěchat - budu "až za rok", tj. 2.1.
Ještě jednou všem hezké svátky |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21965 |
![]() |
původní CUI update je zahrnut v Service Packu 1 CUI (jako formát pro úpravy UI) v dalších verzích zůstane, ale dialog/rozhraní má být upraveno |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,598 sekund.