Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
bluzkodej ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 19.lis.2013 Lokalita: ČR (PL) Používám: Solid Edge ST5 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 19.lis.2013 v 15:29 |
Dobrý den,
Můžete mi prosím někdo poradit jaký způsobem upravovat model importovaný do systému Solid edge ST5 ve formátu STEP? potřebuji přidat nějaké otvory a upravit geometrii. Ideální by bylo, kdyby šel model převést do objemové součásti, protože s tou plechovou si zase tolik rady nevím. Předem děkuji za jakékoliv info.
|
|
![]() |
|
waldosinka ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 30.zář.2013 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor2009, AutoCAD2009, Inventor2014 Stav: Offline Bodů: 489 |
![]() |
no ak otvorite ten step v prvom rade si ho musite ulozit kopiu ako ipt. alebo iam. aby ste ho mohli upravovat
|
|
zdraví waldosinka :)
|
|
![]() |
|
bluzkodej ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 19.lis.2013 Lokalita: ČR (PL) Používám: Solid Edge ST5 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Děkuji za rychlou reakci, ale přeuležené to mám do formátu .par jako součást vytvářenou v solid edge. Ale pořád se to tváří jako plechová součást. Nejde to nějak převést na součást objemovou?
|
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
V Solid Edge nedělám, ale pokud se mi v Inventoru z univerzálních přenosových formátů (většinou IGES) převede součást v plochách, je nutno to prostředky Inventoru převést na objem. V Inv. funguje příkaz sešít s možností nějakých dalších voleb (max. spára, ...), pokud někde kus plochy chybí, dá se nahradit hraniční záplatou. Ze STEPU se mi pravidelně přenáší objemová tělesa korektně - nepamatuji si, že bych měl někdy problém.
V každém případě pro další úpravu potřebujete mít součást jako objemové těleso a počítejte s tím, že to je bez historie - nicméně další úpravy pak můžete běžnými příkazy realizovat.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
![]() |
již při importu součásti jsem zaškrtl možnost opravit a sešít. Součást se tváři jako objemová, nicméně je složena pouze z ploch. Možná je to tím, že Solid edge umí pracovat s plechovými i objemovými součástmi. Bohužel nevím, jestli se dají tyto druhy součástí mezi sebou konvertovat či ne.
|
|
![]() |
|
Boleslav ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: dříve Solidworks, teď Inventor Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
Heal and Stitch je důležité, může pomoct i volba Stitch Surfaces. Bohužel ale importy STEP a IGES nepatří u Solid Edge k nejspolehlivějším. Když se nezadaří tak si to převeďte nejdřív přes Inventor nebo Fusion.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,477 sekund.