Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() Zasláno: 18.pro.2013 v 10:18 |
Dobrý den, potřebuji hromadně přeměnit materiál položek v rozpisce. Abych to měl rychle, tak si otevřu v sestavě rozpisku, dám kartu Pouze součásti, seřadím podle názvu a jedu. Leč, již po několikáté jsem narazil na problém, že ač je položka vydaná z Vaultu, tak mi nedovolí zaměnit materiál. Ostatní vlastnosti měnit jde, jen ten materiál je "zablokovaný". Zvláštní také je, že když přepnu do Strukturované rozpisky, tak už měnit materiál jde. Snažil jsem se přijít na to čím to, ale bohužel jsem se nedopátral řešení. Nepotkal se už někdo s tím? Neví někdo co s tím? Děkuji V.D. Upravil dusek - 18.pro.2013 v 10:36 |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
waldosinka ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 30.zář.2013 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor2009, AutoCAD2009, Inventor2014 Stav: Offline Bodů: 489 |
![]() |
a ked zmenite material v iVlastnostiah nezmeni sa material v rozpiske?
poznam isty program bom editor v ktorom sa daju manualne robit upravy ale to v tom najkrajnejsom pripade ak sa neda inak Upravil waldosinka - 18.pro.2013 v 10:48 |
|
zdraví waldosinka :)
|
|
![]() |
|
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
zmeni, ale ztrácím výhodu hromadné záměny. Ono ten materiál jde změnit už v Strukturované rozpisce, ale musím to pak hledat, případně v iVlastnostech, ale musím zase každý dál otevřít zvlášť.
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
raspi ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 20.úno.2009 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks Stav: Offline Bodů: 189 |
![]() |
Nemáte náhodou podle té šedé barvy textu u těch součástí ve sloupci "Struktura rozpisky" nastaveno na "Nakupované"?
Aha tak tím to asi nebude, zkoušel jsem si to upravit. Max. mě napadá, jestli ty díly nejsou uloženy ve složce, která je v nastavení projektu jako "Knihovny". Takto jsem si ukládal příruby EN 1092 a myslel jsem si, že na nich nic měnit nebudu. No a vydrželo mě to právě do doby, než jsem potřeboval změnit materiál. Upravil raspi - 18.pro.2013 v 11:47 |
|
![]() |
|
![]() |
Nakupované tam nemám, ale teď koukám, že to má jinou ikonu než ostatní (viz. obrázek). Znamená to Zvýšenou úroveň. Je to v podsestavě podsestavy, tak možná proto, ale mám tam i jiné díly, které jsou v podsestavách a ty jsou normální ...
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Lubomír Polesný ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 553 |
![]() |
Dobrý den,
toto je označení pro sloučené položky (to jsou součásti, které mají stejnou vlastnost Číslo součásti). Viz druhá ikona zprava pod titulkem dialogového okna.
|
|
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
![]() |
dobře, ale proč jim nejde měnit vlastnost materiál? všechno je stejné, všechno kromě materiálu měnit jde, tak proč nejde měnit ten materiál?
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,625 sekund.