ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoInventor vs. PalCAD (Pálení plechu)

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor vs. PalCAD (Pálení plechu)
    Zasláno: 10.led.2014 v 08:25
Dobrý den,

nemáte někdo zkušenosti s programem PalCAD? Je to program pro zpracování dat z Inventoru (AutoCADu, ...) a vytvoření pálicích plánů.

Program mi dělá problémy při tvorbě pálicích plánů. Když mám například segmentové koleno, vytvořím si v Inventoru plechový model, z něj si udělám rozvin ve formátu dxf a ten následně otevřu v PalCADu. Jenže ta potvora program mi vygeneruje lehce znehodnocený plán. Při kontrole vstupních dat je model v Inventoru v pořádku, vygenerované dxf otevřené v AutoCADu je také ještě v pořádku, až po načtení v PalCADu se to zbortí.

Neřešil někdo podobný problém? Zeptal bych se u výrobce programu, ale nemohu na nikoho kompetentního najít kontakt.

Děkuji,
V.D.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 28496/PalCAD.JPG

Václav Dušek
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2014 v 09:29
Program sice neznám, ale jen tip - nenastavujete třeba někde rozměr tabule plechu? To vypadá, jako byste vyjel z formátu.
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Inventor 2014
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2014 v 09:54
Nene, v tomto okně je otevřeno pouze dxf, formáty plechu se zadávají jinde.

Ono to jde opravit, tak, že v AutoCADu vymažete problémovou křivku a nahradíte ji novou, v tomto případě lze okopírovat spodní totožná křivka. Problém ale nastává, pokud je ten řez nesymetrický, to se pak musí překreslovat pomocí spline.
Václav Dušek
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2014 v 10:16
Pak bych si tipnul, že v tom programu "přeteče" nějaké číslo povolenou hodnotu. (Pamatuji, že jsem kdysi cosi podobného řešil u souřadnicového plotteru.) Někdy v takových případech pomůže, pokud je to možné, umístit počátek souřadnic někam doprostřed. Asi by to stejně chtělo autora - pokud je ještě živý :-)
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion
Bodů: 433
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2014 v 11:13
Ne všechny CAMy seberou všechno. limitem může být jak objem dat, verze DXF, tak i typy entit (např. neberou spline). Proto se dá dost slušně nastvit již export z Inventoru, zkuste:

Zkuste vypnout spline a při exportu do DXF nastavit aproximaci spline - na nějakou rozumnou přesnost např. 0.2 (přednastavené 0.01 je dost vysoké číslo).
Případně odzkoušejte jinou verzi DXF (např historické R12)
Při exportu si zároveň můžete vypnout horní či spodní rozvin (pomocí hladin, či zcela vypnout).

pozn. předpokládám, že export do DXF děláte přímo z modelu (PTM na rozvin a zvolit "export")
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Inventor 2014
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2014 v 13:29
děkuji, po převodu do verze R12 to kupodivu přavádí už v pořádku. :-) Přiznám se, měl jsem nastavený formát 2000 a zkoušel jsem všechny od tohoto nahoru, dolů mne to nenapadlo. :-) Ale co, hlavně že to funguje.

Ješte se dovolím zeptat, ty vaše rady o nastavení spline, hledal jsem to v Možnostech, ale nikde to tam nevidím, pravděpodobně to bude v Možnostech mapování, ale to nemám dovolené odkliknout. Jak se to tedy nastavuje?
A ten horní a spodní rozvin taky neznám. Mám Inv 2012, není to až v nějaké vyšší verzi?

děkuji
Václav Dušek
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion
Bodů: 433
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2014 v 20:24
Ještě doplnění, připravili jsme pro vás drobné video s tím, jak by se měl exportovat rovin do DXF

snad pomůže
Zpět nahoru
waldosinka Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 30.zář.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009, Inventor2014
Bodů: 489
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2014 v 08:08
Dobry den my vyklresy posielame pre paliaci program priamo autocad a nieje stym ziaden problem :)
zdraví waldosinka :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7276:VIPPísma s můstky pro vypalování a vyřezávání textů (laser font).
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,184 sekund.