Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() Zasláno: 10.led.2014 v 08:25 |
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenosti s programem PalCAD? Je to program pro zpracování dat z Inventoru (AutoCADu, ...) a vytvoření pálicích plánů. Program mi dělá problémy při tvorbě pálicích plánů. Když mám například segmentové koleno, vytvořím si v Inventoru plechový model, z něj si udělám rozvin ve formátu dxf a ten následně otevřu v PalCADu. Jenže ta potvora program mi vygeneruje lehce znehodnocený plán. Při kontrole vstupních dat je model v Inventoru v pořádku, vygenerované dxf otevřené v AutoCADu je také ještě v pořádku, až po načtení v PalCADu se to zbortí. Neřešil někdo podobný problém? Zeptal bych se u výrobce programu, ale nemohu na nikoho kompetentního najít kontakt. Děkuji, V.D. |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Program sice neznám, ale jen tip - nenastavujete třeba někde rozměr tabule plechu? To vypadá, jako byste vyjel z formátu.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
Nene, v tomto okně je otevřeno pouze dxf, formáty plechu se zadávají jinde.
Ono to jde opravit, tak, že v AutoCADu vymažete problémovou křivku a nahradíte ji novou, v tomto případě lze okopírovat spodní totožná křivka. Problém ale nastává, pokud je ten řez nesymetrický, to se pak musí překreslovat pomocí spline. |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Pak bych si tipnul, že v tom programu "přeteče" nějaké číslo povolenou hodnotu. (Pamatuji, že jsem kdysi cosi podobného řešil u souřadnicového plotteru.) Někdy v takových případech pomůže, pokud je to možné, umístit počátek souřadnic někam doprostřed. Asi by to stejně chtělo autora - pokud je ještě živý :-)
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 433 |
![]() |
Ne všechny CAMy seberou všechno. limitem může být jak objem dat, verze DXF, tak i typy entit (např. neberou spline). Proto se dá dost slušně nastvit již export z Inventoru, zkuste: Případně odzkoušejte jinou verzi DXF (např historické R12) Při exportu si zároveň můžete vypnout horní či spodní rozvin (pomocí hladin, či zcela vypnout). pozn. předpokládám, že export do DXF děláte přímo z modelu (PTM na rozvin a zvolit "export")
|
|
![]() |
|
![]() |
děkuji, po převodu do verze R12 to kupodivu přavádí už v pořádku. :-) Přiznám se, měl jsem nastavený formát 2000 a zkoušel jsem všechny od tohoto nahoru, dolů mne to nenapadlo. :-) Ale co, hlavně že to funguje.
Ješte se dovolím zeptat, ty vaše rady o nastavení spline, hledal jsem to v Možnostech, ale nikde to tam nevidím, pravděpodobně to bude v Možnostech mapování, ale to nemám dovolené odkliknout. Jak se to tedy nastavuje? A ten horní a spodní rozvin taky neznám. Mám Inv 2012, není to až v nějaké vyšší verzi? děkuji |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 433 |
![]() |
Ještě doplnění, připravili jsme pro vás drobné video s tím, jak by se měl exportovat rovin do DXF
snad pomůže
|
|
![]() |
|
waldosinka ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 30.zář.2013 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor2009, AutoCAD2009, Inventor2014 Stav: Offline Bodů: 489 |
![]() |
Dobry den my vyklresy posielame pre paliaci program priamo autocad a nieje stym ziaden problem :)
|
|
zdraví waldosinka :)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,184 sekund.