ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKolaps Inventor 2014; Knihovna... neexistuje

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Radim88 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.led.2014
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kolaps Inventor 2014; Knihovna... neexistuje
    Zasláno: 19.led.2014 v 01:37
Zdravím kolegové,

jsem uživatelem Autodesk Inventor 2014 x64; Windows 8.; AV Avast! ... Jakožto student jsem si program legálně stáhl, zaregistroval, instaloval servis pack 1 a do včerejška vesele užíval. Dnes při spuštění nastaly problémy:

Problém č.1
Po načtení uvítací obrazovky naskakuje hláška:
Autodesk Inventor Professional 2014 - STUDENTSKÁ VERZE; Nelze načíst knihovnu C:\Programy\AutoDesk\inventor 2014\Bin\MbUI.dll.

V závěsu hned hláška:
"Vážná chyba; knihovna C:\Programy\Autodesk\Inventor 2014\Bin\RxPart.dll neexistuje"

a pád Inventoru s oblíbeným oknem ať odešlu zprávu..

Zkoušel jsem odstranit problém veškerým způsobem, co mne napadl - opravou software - naskočila hláška a konec opravy; reinstalace - naskočila hláška a konec reinstalace. Použil jsem CCleaner; restarty ale nic. Nakonec jsem celý software odinstaloval a stáhl znovu. Bohužel nastal problém č. 2...

Problém č. 2
Po úspěšném znovu stažení, instalaci (neměnil jsem už ani umístění programu) a znovu zaregistrování jsem chtěl nainstalovat servis pack 1 stejně jako minule, abych mohl spustit Inventor a u samého konce instalace Servis Packu se objeví chybová hláška:

Installer information; Vnitřní chyba 2318. C:\Config.Msi\PT92F9.tmp

Už jsem bezradný. Budu vděčný za každou radu. Chybové hlášky jsem rozepsal a přikládám je k náhledu zde: http://leteckaposta.cz/917890530

S Poděkováním R.G.  

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21898
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2014 v 09:11
Vypadá to na nějaký nabořený systém - buď vinou hardwarového problému (např. RAM, řadič disku), viru, nebo Avast blokuje něco co nemá.

Druhý problém je zřejmě způsoben buď oním Avastem nebo poškozenou instalační službou - viz http://support.microsoft.com/kb/324516

Soubory z onoho prvního problému na disku existují nebo ne? Tipnul bych si opět na Avast utržený ze řetězu nebo vliv nějakého tzv. "čištění" (=mazání důležitých informací) v Registry.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Radim88 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.led.2014
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Inventor 2014
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2014 v 11:35
Ahoj, 

dík za radu! Měl jsi pravdu. Byl to poplašený Avast!, který nasekal všechny chybějící části do karantény a vůbec se o tom nezmínil. Nastavil jsem si výjimky, pročistil registry a už to funguje. Zatím...

Ještě jednou díky! S pozdravem R.G. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9655:Inventor: Nelze načíst knihovnu MbUI.dll či RxPart.dll.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,184 sekund.