ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAutoCAD Architecture <-> QNAP NAS

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Stav: Offline
Bodů: 1273
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD Architecture <-> QNAP NAS
    Zasláno: 22.led.2014 v 11:57
Dobry den,
Posledni dobou mam nasledujici problem v kancelari v siti. Pracovi stanice, ktere pracuji s AutoCAD Architecture 2010 x64 neskutecne zatezuji procesor serveru... Vysvetlim...
Jako server pouzivame NAS - QNAP TS-469U-RP, jsou tam 4x3TB HDD v RAID 5, server je pripojen do switche (D-Link DGS-3100-48) dvema 1GB LAN ktere jso na servru "spojene" do Trunkingu v modu Balance-tlb. Pred vanoci jsem updatoval firmware serveru na novo radu 4 a pozoruju, ze ono zpomaleni deje prave od te doby. Dusledkem tohoto chovani je neskutecne zpomaleni site, tj. pristup na server.
Na nasledujicim obrazku je zaznam z monitoru zdroju, a prvni tri uzivatel zrovna maji pusten ACA 2010, nic ale na nem uz pres 10 min nedelaji... (to protoze jsem je poprosil aby si dali pauzu :-)) Jinak cisla vyuziti CPU pri ukladani vykrasu vyskoci i do 80%!!! Dulezite je taky zminit, ze vsechny pracuji v "rezimu Projectu, tzn., ze si ACA casto leze na server do malych XML souboru, do APJ a DST... Kdyz se ACA vypne z projectu (Close current Project) a pracuje v "normalim" AutoCADu tak se cislo v Monitoru CPU pohybuje v procentech (0,5% - 3% pri ulozeni - pokud tu rychlost vubec monitor zachyti...)

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/2014_01_22_01.png

Pracovni "stanice" na kterych bezi ACA jsou v tomto pripade dost solidne vybavene (i7, 16GB RAM, K200,...) uplne stejny to je ale, i kdyz pracuju na NB s slabym dvoujadrem.
Nemate nekdo skusenosti s temito NAS ulozisti, konkretne s QNAPem? Lze v nastaveni samotneho servru zmenit nejake nastaveni ktere by rapidne pomohlo tomuto problemu?.....?????

Nasleduje drobny popis, co jsem vsechno testoval (predtim nez jsem otevrel toto vlakno):
  • Na CADforu jsem nasel typ cislo 6336 - odzkousel vsechna nastaveni ikdyz o vetsine uz davno vim -> bez vysledku...
  • Prace s vypnutym Projectem - to pomaha a chova se to slusne - jenom ze je to neprijatelne :-(
  • Zkousel jsem pracovat v jinem Projectu - nic, pak v projectu ktery obsahuje minimum souboru (2 DWGcka + vsechno ostatni co je k tomu potreba ve strukture Projectu) - opet nic. Rozpracovany Project u nas miva od 150 do 300 souboru, kazudy o velikosti do 2MB + par vyjimek
  • Nove zalozen Project - opet nic
  • ACA 2010 jsem pustil v tovarnim Profilu "AutoCAD Architecturw 2010" - Monitor CPU opet ukazuje pres 40% a pritom nic nedelam :-(((.
Jsem z toho uz na prasky... Nemuze to byt novym Frameworkem 4.5.1. ktery jsem na stanice instaloval zhruba ve stejnou dobu jako update FW an serveru??? Ma to vubec s tim neco spolecneho???

Vim ze ACA ma radsi servery s nejakym Windows OS, pry mu SAMBA v necem "vadi", ze by ten rozdil byl az takovy... ???

Zkusim se jeste zeptat na QNAP foru - nevim ale jestly mi budou umet poradit na problem s AutoCADem... u ostatnich apps se to totiz chova normale (pokud ovsem nikdo na siti nema spusten ACA :-))

Zkusim take Project otevrit v ACA 2013... 

Dekuji za pripadne namety / podnety / dotazy...
Zdravim

JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2014 v 15:43
Tak jsem stejny projekt jako jsem testoval v 2010, prevedl na 2013 otevrel na servru a ejhle...
Vypada to, ze se to chova normalne... pri otevirani to hlasi 11 - 20% zateze na CPU a jakmile uz nic nedelam, PC se spustenymi ACA 2013 ze zaznamu uple ZMIZI - tzn. je na 0%.

Umel by mi nekdo rict, proc tomu tak je??? Respektive asi tusim ze ta novejsi verze bude "napsana" trosku lip, a ze 2010tka napr. neumi nejakou novinku, protokol... jazyk,...
Potreboval bych sliset ze: Ano, u 2010 je to znmy bug (nebo vec ktera se uvedenim nove verze uz nebude opravovat.... apod. a ano, u 2013 je to reseno mnohem lepe z duvodu..., ..., ... adt

Ono, dobra zprava je, ze to s 2013 funguje o poznani lepe. Uz nejaky cas pripravuju adaptaci 2013tky na firemni standardy... toto zjisteni mne v tom jeste popozene... Kdo mi ale zaruci, ze kdyz rozinstaluji ACA 2013 na PracStanice a vsechny projekty preklopim do 2013 (jiny format DWG) ze mi to bude fungovat stejne "dobre" jako ze se to ted tvari jako ze dobry... :-)???

Dekuji a zdravim

JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21882
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2014 v 16:00
Není to "známý bug", ale Samba a další emulované souborové systémy nejsou oficiálně podporovány. AutoCAD používá poněkud atypické otvírání a zamykání souborů (není nestandardní, ale používá méně obyklé pořadí a časování operací) a s těmito emulacemi si nemusí dobře rozumět (dříve na Sambě blblo i běžné otvírání DWG, v novějších verzích je to už lepší).
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2014 v 16:18
Dobry den,
dekuji na odpovedi pane Michl, Vase odpoved mne dosti uklidnila :-). Prejdem tedy na 2013 a budu se tesit ze to pobezi rychleji....!?
Nerozumim ale faktu, ze kdyz pracuju v "holem" AutoCADu nebo v ACA ale ne v Projectu, tak vsechno bezi hladce i v one 2010-tce??? Jako dalsi zajimavost pri praci v projectu je refrresh-ovani zamcenych souboru v Project Navigatoru. Sobor otevren kolegou v siti je standardne oznacen sedivym zameckem, soubor ktery mam otevren na svy PC je oznacen overlay ikonkou zluteho zamecku... Nyni na NASu (SAMBA) se to chova divoce, nekdy se zamecky zobrazi, nekdy ne, nekdy je zluty, ikdyz je otervren u kolegy??? Tohleto asi moc nesovisi s samotnym DWG. Spis tam bude nejky problem v XML "trafficu"???

Jeste jednou diky
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21882
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2014 v 17:02
Project Navigator leze pravidelně do souborů projektu (musí, aby zajistil synchronizaci), takže tam se provoz zvyšuje. Ale prapříčina bude v tom způsobu otvírání - na Windows serveru to problém nečiní.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2014 v 17:07
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

. Ale prapříčina bude v tom způsobu otvírání - na Windows serveru to problém nečiní.
Hmmm, ano to (bohuzel) vim :-(.
Kazdopadne, dekui za rady a hezky vecer preji :-)
JAS
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5796:VIPHavárie AutoCAD Architecture 2008 při spuštění - Access Violation Reading 0x0000.
Tip 8028:AutoCAD Architecture 2008 a vyšší - přesnost.
Tip 8094:Chybějící 2D pohledy, ZÁKLADNÍPOHLED v AutoCAD Architecture 2012.
Tip 9486:Upozornění: Aplikace zjistila smíšenou verzi objektů AEC
Tip 7345:VIPPrázdný nebo poškozený dialog nastavení uchopování (osnap settings) v AutoCAD Architecture.
Tip 6626:VIPSdílení jednotné firemní AEC palety nástrojů v AutoCAD Architecture a MEP.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,505 sekund.